Skip to main content

Wat kun je doen met 5 GB per maand?

Voor appen, browsen en scrollen door je social media heb je meer dan genoeg aan een voordelig abonnement vanaf 5 GB. Video's stream je er ook mee, al raakt je bundel daar wel sneller van op. Tip: gebruik zoveel mogelijk wifi voor streamen en gamen.

youfone simkaart

Voordelen van Sim Only met 5 GB

Een Sim Only-abonnement met 5 GB aan mobiele data geeft je een aantal mooie voordelen:
 • youfone mobiel
  Blijf in contact

  Met een abonnement van 5 GB heb je voldoende data om dagelijks lekker te appen en je social media te checken. Zo blijf je altijd in contact met je familie en vrienden.

  Bestel Sim Only
 • kostenbeheersing
  Bespaar kosten

  Een abonnement van 5 GB is natuurlijk goedkoper dan wanneer je kiest voor een grotere databundel. Als je prima uit de voeten kan met 5 GB, waarom zou je dan meer betalen? En op veel plekken is er wifi beschikbaar, daarmee bespaar je gemakkelijk data uit je eigen bundel.

 • streamen op telefoon
  Browse erop los

  Internetten gaat zonder moeite met een abonnement van 5 GB. Een beetje streamen doe je ook met gemak. Je krijgt dus een mooie hoeveelheid data tegen een zeer voordelig tarief.

Voordelen van Sim Only

Een Sim Only-abonnement met 5 GB aan mobiele data geeft je een aantal mooie voordelen:

Bespaar nog meer kosten

Sim Only-abonnementen zijn goedkoper dan abonnementen met een nieuwe telefoon. Als je al een geschikte telefoon hebt, hoef je dus geen nieuwe te kopen. Handig als je tevreden bent met je huidige toestel en geen behoefte hebt aan een upgrade.

Flexibele contracten

Veel Sim Only-contracten zijn vaak maandelijks opzegbaar en hebben dus kortere looptijden. Dit geeft je de vrijheid om je abonnement aan te passen wanneer je maar wil. Of ga voor een 1- of 2-jarig abonnement, die zijn goedkoper.

Geen BKR-registratie

Met Sim Only koop je geen toestel op afbetaling. Dus als je een Youfone Sim Only-abonnement afsluit, krijg je geen BKR-registratie. Dit geeft je meer mogelijkheden bij het aanvragen van bijvoorbeeld een nieuwe lening. 


Heb je een nieuw toestel nodig? Tot 250 euro krijg je geen BKR-registratie. Ga bijvoorbeeld voor een voordelige telefoon in onze Toestelshop.

Beter voor het milieu

Door te kiezen voor een Sim Only-abonnement hoef je geen nieuwe telefoon te kopen en kun je je oude toestel hergebruiken. Hierdoor voorkom je onnodig elektronisch afval.

Benieuw naar meer? Bekijk alle voordelen van Sim Only.

abonnement vergelijken

Vergelijk het met andere abonnementen

Natuurlijk hebben we ook andere Sim Only-deals. Voor een paar euro meer of soms zelfs voor hetzelfde geld heb je meer data per maand. Vergelijk onze Sim Only-deals en kies het abonnement dat bij jou past.

overstappen naar youfone sim only

Zo stap je over naar 5 GB of meer

Overstappen is snel en eenvoudig geregeld. Je gaat naar onze bestelpagina en daar spreekt alles voor zich. Sluit je bij ons een contract af, dan regelen wij de overstap van je huidige provider naar ons. Wel zo makkelijk. 

Veelgestelde vragen over Sim Only met 5 GB

 • Hoeveel GB heb ik per maand nodig?

  Het internetverbruik ligt gemiddeld op 5 GB per maand. Wanneer je veel gebruik maakt van social media, spelletjes speelt of filmpjes kijkt, dan ligt het dataverbruik al snel hoger. Je moet dan denken aan zo'n 10 GB per maand. 

  Om te weten wat je gemiddeld verbruikt, kun je het beste jouw laatste 3 specificaties of facturen bekijken.

 • Wat gebeurt er als ik mijn datalimiet van 5 GB overschrijd?

  Wij adviseren om het Dataplafond te activeren. Met het Dataplafond heb je de volledige controle over je verbruik! Je activeert het Dataplafond in voor slechts € 0,50 per maand via MyYoufone

  Met een Dataplafond blokkeert je internetverbinding automatisch wanneer je de databundel volledig hebt verbruikt. Op de eerste dag van de volgende maand krijg je gewoon weer je databundel toegewezen. Wil je toch internetten de rest van de maand? Koop dan eenvoudig en voordelig extra MB’s via MyYoufone

  Goed om te weten: als je een Dataplafond instelt, dan is deze direct actief. Je kunt dan direct daarna extra MB’s kopen en weer internetten.

  Check je verbruik in MyYoufone of de MyYoufone-app

 • Kan ik makkelijk overstappen van 5 GB naar meer of minder data?

  Ja dat is mogelijk. Dit kan heel eenvoudig via MyYoufone of de app! 

  1-jarige en 2-jarige abonnementen 
  Je kan je abonnement tijdens de looptijd van het contract naar boven of beneden wijzigen. In MyYoufone zie je wat jouw opties zijn. De opties die jij te zien krijgt kunnen afwijken van die op de website, omdat je nog in de contractperiode zit. Zodra je een wijziging doet, gaat die in per de eerste van de volgende kalendermaand. 

  Kun je jouw abonnement verlengen? Dan mag je gebruikmaken van onze huidige tarieven. Bekijk de tarievenpagina

  Maandabonnement
  Heb je een maandabonnement? Dan kun je jouw abonnement maandelijks wijzigen of verlengen. Je bundel wijzigen kan omhoog, maar ook omlaag. De abonnementswijziging gaat in per de eerste van de volgende kalendermaand.

  Om je abonnement te wijzigen of te verlengen ga je naar MyYoufone. Daar kies je voor 'Abonnement wijzigen' of 'Abonnement verlengen' en kies je jouw gewenste bundel.

 • Hoe koop ik een extra databundel?

  Wanneer het Dataplafond actief is en je hebt de databundel volledig verbruikt, wordt je internetverbinding geblokkeerd voor de rest van de maand. In de volgende maand wordt de internetverbinding vervolgens direct hervat. Soms is het nodig om het toestel een keer uit en aan te zetten.

  Wil je meer internetten? 
  Koop eenvoudig extra MB’s voor de rest van de maand via MyYoufone

  Of stuur een sms naar 9999 (normaal tarief) met het aantal extra MB’s dat je wil kopen. Je kunt kiezen uit 500, 1000 en 3000 extra MB’s. Stuur bijvoorbeeld 1000 naar 9999, dan koop je 1000 extra MB’s voor € 7,50. Nadat je de sms gestuurd hebt, kan het een paar minuten duren voor je extra databundel is toegevoegd. Bekijk de tarieven voor extra MB’s.

Klantbeoordelingen

We hebben al duizenden tevreden klanten en veel Awards gewonnen! Lees hier alles over hoe we reviews verzamelen.
 • EU
  Sim Only geldig in EU
 • nummerbehoud
  Gratis nummerbehoud
 • kpn netwerk
  Betrouwbaar KPN-netwerk
 • klantenservice
  Gratis klantenservice
 • bedenktijd
  14 dagen bedenktijd