Skip to main content

Wat is een BKR-registratie?

Het BKR (Bureau Krediet Registratie) houdt gegevens bij over leningen, kredieten en betalingsachterstanden van consumenten. Een BKR-registratie krijg je als je meer dan € 250,- moet afbetalen. Met Sim Only koop je geen toestel op afbetaling. Dus als je een Youfone Sim Only-abonnement afsluit, krijg je geen BKR-registratie. 

youfone simkaart
youfone telefoon

Waarom kiezen voor Sim Only zonder BKR-registratie?

Als je een BKR-registratie hebt, kan dit van invloed zijn op een lening die je wil afsluiten. Het kan voorkomen dat je door een BKR-registratie geen lening krijgt voor bijvoorbeeld een koophuis. Kiezen voor Sim Only zonder toestel en dus zonder BKR-registratie is dus echt een hele slimme keuze.

Toch een nieuw toestel en geen BKR-registratie? 
Omdat je een BKR-registratie krijgt als je meer dan € 250,- moet afbetalen, wil je daar onder blijven bij het kopen van een ander toestel. Een goede reden om niet te veel uit te geven aan een nieuwe telefoon. Of je betaalt je nieuwe toestel meteen helemaal af zodat je geen BKR-registratie krijgt. Op zoek naar een voordelig toestel? Bekijk onze Toestelshop

Veelgestelde vragen over Sim Only zonder BKR-registratie

  • Kan ik een Youfone Sim Only-abonnement afsluiten zonder BKR-registratie?

    Ja, bij een Sim Only-abonnement van Youfone krijg je nooit een BKR-registratie. 

  • Krijg ik een BKR-registratie als ik een los toestel koop?

    Je krijgt alleen een BKR-registratie als je een telefoon neemt van meer dan € 250,- en deze maandelijks afbetaalt. Als je het toestel meteen helemaal afbetaalt krijg je geen BKR-registratie.