Skip to main content

Snelheid vast internet

Tot maximaal 1000 Mbit/s

Bij Youfone krijg je standaard supersnel DSL internet. Ook is het mogelijk om te kiezen voor Glasvezel Internet, afhankelijk van het adres. We maken gebruik van het KPN-netwerk en onafhankelijke netwerken. Het is mogelijk om zelf de maximale snelheid van je pakket te kiezen tot maximaal 1000 Mbit/s. 

DSL pakketten: 30, 50, 100 of 200 Mbit/s

Glasvezel pakketten: 50, 100, 200, 500 en 1000 Mbit/s

De daadwerkelijke snelheid van het internet is afhankelijk van het huisadres waarop het wordt geleverd. Wij doen altijd ons best om voor jou de snelst mogelijke internetverbinding te fixen.
 

speedtest

Goed om te weten

Geadverteerde snelheid
Dit is de maximale 'tot'-snelheid zoals gecommuniceerd bij het gekozen pakket.

Maximale downloadsnelheid
De maximale internetsnelheid op basis van de technische mogelijkheden op jouw adres. Dit wordt eventueel beperkt door de snelheid opgenomen in het contract van de afgenomen dienst.

Gemiddelde downloadsnelheid
75% en hoger van de maximale download- en uploadsnelheid.

Minimale downloadsnelheid
25% en hoger van de maximale download- en uploadsnelheid.

Hoe kun je de internetsnelheid meten?

 

De snelheid (uitgedrukt in Mpbs) van je internetverbinding kun je hier meten via de onafhankelijke speedtest van Ookla.
 
Het meten van de internetsnelheid doe je vanaf je eigen apparaat. Dat moet verbonden zijn met de modem via een kabel. Verouderde apparatuur of apparatuur waarop niet de meest recente updates zijn geïnstalleerd kunnen te lage resultaten geven. Gebruik deze daarom niet. Om de werkelijke snelheid te meten is het noodzakelijk om geen andere internetdiensten (zoals bellen, downloaden en browsen) te gebruiken. Deze diensten zijn namelijk van invloed op de gemeten snelheid en dienen uitgeschakeld te blijven tijdens de meting.
 
Om een realistisch beeld van de internetsnelheid te krijgen is het noodzakelijk om zeker 10 metingen te doen binnen een tijdspad van minimaal 3 tot maximaal 7 dagen. Zorg dat er in ieder geval een uur tussen elke afzonderlijk meting zit. Zorg ervoor dat je verbonden bent via een kabel en niet via WiFi. TV-ontvangers en andere apparaten die data verbruiken dienen uitgeschakeld te zijn. Noteer tijdstip, datum en uitkomst van elke meting. 
  
De invloed van televisie en bellen op de internetsnelheid
In jouw netwerk deel je de aansluiting tussen je huis en de wijkcentrale niet met andere klanten. KPN zet de maximaal beschikbare bandbreedte in op je aansluiting om het verkeer van de diensten te transporteren. De maximale internetsnelheid wordt beperkt door de maximaal beschikbare bandbreedte op je aansluiting. Als je TV niet aan staat, maar de TV-ontvanger wel, dan wordt het TV-signaal verstuurd naar de TV-ontvanger. Dit gaat ten koste van de internetsnelheid, afhankelijk van de beschikbare bandbreedte op de verbinding en de hoeveelheid TV-signalen die worden verstuurd.