Skip to main content

ZENDER VAN DE MAAND: OUTtv

Ontdek iedere maand een andere zender op kanaal 26

Dé lifestyletelevisiezender voor de gay- en openminded

OUTtv is divers en biedt internationaal succesvolle LGBTQI+-series, award winning films, indrukwekkende documentaires, TV shows en OUT Originals. De zender doet verslag van nationale en internationale LHBTI-evenementen, filmfestivals, fashionshows, reizen en de lifestyle van de community. Anders dan anders en vaak nog nooit eerder in Nederland te zien geweest. De programmering van OUTtv gaat verder waar die van andere zenders ophoudt. In de maand mei kun je genieten van Eurovision series, films en documentaires die je nog nooit eerder in Nederland hebt kunnen zien!

OUTtv
OUTtv-Krista

Highlights OUTtv Eurovision

Krista’s Road to Eurovision (serie) | Vanaf 7 april elke woensdag om 20.00 uur
In dit programma gaat de Finse Eurovisiester Krista Siegfrids elke week op zoek naar antwoorden op haar eigen fascinatie voor het Europese muziekspektakel. Nu ze recentelijk is verhuisd naar Nederland, het land waar dit jaar het Eurovisiesongfestival plaatsvindt, wil ze in haar nieuwe programma “Krista’s Road to Eurovision” achterhalen wat Eurovision nu zo bijzonder maakt door met oud deelnemers, fans en winnaars te spreken.

Douze Points (film) | Vrijdag 21 mei om 21.45 uur
Een film waarin alle vooroordelen omtrent Eurovision op de hak worden genomen. TJ is een ‘out & proud’ zanger met een droom: Frankrijk vertegenwoordigen tijdens Europa’s grootste muziekwedstrijd in Tel Aviv. Door een muzikale speling van het lot worden de vrienden van weleer weer samengebracht. Een muzikale romantische komedie die je als fan niet mag missen.

Monsterman (docu) | Donderdag 13 mei om 21.00 uur
Dit jaar bestijgt de Finse heavy metal band LORDI voor het eerst sinds hun winst in 2006 het Eurovisiepodium in Rotterdam; ze werden ze bekend in Europa vanwege hun kostuums en satanische alterego’s. Een paar jaar later is er nog maar weinig overgebleven van die grote droom. Geen werk en honderdduizenden euro’s aan schulden. Of de leadzanger Tomi hun monsterlijke droom nog levend weet te houden, zie je in deze bijzondere documentaire. 

Eurovision TOP 250 (serie) | Vanaf maandag 3 mei elke werkdag om 22.00 uur
In samenwerking met Songfestival.be wordt jaarlijks de ESC TOP 250 uitgezonden online en op ESCradio. De lijst is door meer dan 6.000 OUTtv kijkers, fans en volgers samengesteld en voor het eerst nu op tv uitgezonden. In deze dagelijkse muziekshow neemt tv-host Jens Geerts je mee in de muzikale hoogtepunten van 65 jaar Songfestival, waarbij ieders Songfestivalkennis getest wordt. 

Cupcakes (film) | Vrijdag 21 mei om 23.00 uur
Als een groepje vrienden in Tel Aviv samenkomt om naar de finale van het Songfestival te kijken, schrikken ze van de Israëlische inzending. Om Anat op te beuren, die net door haar man verlaten is, maakt de vriendenclub spontaan een liedje en neemt dit op met hun telefoon. En ja, dit liedje wordt de officiële inzending van Israël.

OUTmusic Songfestival liedjes (muziek) | Vanaf vrijdag 23 april dagelijks tussen 13.00 en 14.00 uur & 16.00 en 17.00 uur
De meest uiteenlopende Eurovisie clips, de gewenste klassiekers, verrassende nieuwkomers, videoclips van acts die uiteindelijk in de voorrondes eindigden en de winnaars. Het meest uitgebreide Eurovision muziekclips programma van Europa.

Conchita Unstoppable (docu) | Donderdag 13 mei om 23.00 uur 
Deze documentaire volgt Conchita Wurst in het jaar nadat ze het Eurovisie Songfestival won. Na Europa verovert ze de wereld. Ze treedt op in Parijs, bezoekt de Golden Globesuitreiking in Los Angeles, neemt nieuwe nummers op en heeft zelfs een ontmoeting met Ban-Ki Moon. Maar het engste vindt ze om danspasjes uit te voeren terwijl ze zingt.

OUTtv-Conchita

OOK NA DEZE MAAND DOORKIJKEN?

Premium-tv

Upgrade je abonnement eenvoudig via MyYoufone en kies voor een Premium TV-pakket. Dit TV-pakket van Youfone geeft je met 85 zenders een complete kijkervaring.

Hierna zijn alle programma’s direct beschikbaar en vind je OUTtv op kanaal 303 via je TV-ontvanger en de Youfone TV App.