Skip to main content

ZENDER VAN DE MAAND: DISCOVERY SCIENCE

Ontdek elke maand een andere zender uit het premium tv-pakket op kanaal 26. De zender van de maand is gratis beschikbaar voor alle tv-klanten van Youfone en zit dus in ieder tv-pakket.

Ga deze maand mee op ontdekkingsreis en ontdek Discovery Science. Experts nemen je mee naar werelden die je nog niet kende en zorgen ervoor dat je op het puntje van je stoel zit. Ben je geïnteresseerd in innovatieve, prikkelende en populair wetenschappelijke onderwerpen over bijvoorbeeld ontdekkingen in de ruimte of nieuwe state-of-the-art technologieën? Dan is deze zender zeker het bekijken waard.

Discovery Science
Through The Wormhole met Morgan Freeman

Highlight Discovery Science: Through the wormhole met Morgan Freeman

Kunnen we de dood overwinnen door aan ons DNA te sleutelen? Is het mogelijk om intelligentie bij iedere mens naar boven te halen? En bestaat de mensheid wellicht uit meer dan twee seksen? Het zijn weer enkele fascinerende vragen die voorbijkomen in het nieuwe seizoen van Through The Wormhole With Morgan Freeman dat dit keer ook zeer actuele onderwerpen behandelt. Zo duikt Freeman in de denkwereld van terroristen als IS en Al Qaida en vraagt hij zich met sociaal psychologen af hoe je deze vastberaden individuen mentaal kunt bestrijden. Ook kijkt hij naar het enorme aantal doden dat valt door vuurwapens (elke 17 minuten). Is er sprake van een epidemie die net als een virus gestopt kan worden door de wetenschap? En hoe zit het met onze privacy in de wereld van drones, social media en steeds slimmere technologie? Maakt het ons leven veiliger of juist kwetsbaarder?  

Blowing Up History

Hoe komt het dat de toren van Pisa eigenlijk scheef is? Waarom bouwden de Romeinen in Noord-Engeland ooit de Muur van Hadrianus? En wat is het ware verhaal van Hitlers ‘verdwenen’ bunker? Het nieuwe seizoen van Blowing Up History geeft opnieuw antwoord op deze en andere vragen door de iconische plekken op te blazen met behulp van computeranimaties. Zo kan het onder en achter de virtuele brokstukken kijken en zo de geschiedenis letterlijk blootleggen. Archeologen vertellen wat ze tegenkomen en geven hiermee een verrassende kijk op de historie van deze beroemde objecten. Het nieuwe seizoen gaat ook op zoek naar de mogelijke locatie van de toren van Babel en naar de legendarische stad Troje plus onderzoekt de ware toedracht van de ramp van de Hindenburg.

 

How Do They Do It?

De wereld wemelt van de producten. Van alledaagse gebruiksvoorwerpen tot grote vaartuigen en voertuigen en de onderdelen die daar weer bij horen. Waar je ook kijkt, overal zie je wel iets dat door mensen en machines is gemaakt. Maar hoe doen ze dat toch? In een nieuw seizoen van How Do They Do It? mogen we weer even meekijken met de bouw van de meest uiteenlopende producten. Of het nu gaat om het vervaardigen van een geavanceerde turbocharger die schepen sneller laat varen en die met uiterst Zwitserse precisie moet worden afgesteld of om een traditionele Maleisische vlieger die met de hand wordt gemaakt van bamboe en papier. Het programma laat je weer stap voor stap zien hoe het maakproces in zijn werk gaat. Soms ook van producten waarvan je niet wist dat ze bestonden. Zoals van het Britse bedrijf dat plastic recyclet en toevoegt aan asfalt waardoor de wegen sterker worden en de afvalberg kleiner.

OOK NA DEZE MAAND DOORKIJKEN?

Premium-tv

Upgrade je abonnement eenvoudig via MyYoufone en kies voor een Premium TV-pakket. Dit TV-pakket van Youfone geeft je met 86 zenders een complete kijkervaring.


Hierna zijn alle programma’s direct beschikbaar en vind je NPO 1 Extra op Kanaal 30 via je TV-ontvanger en de Youfone TV App