Barst in je scherm: vergoedt de verzekering dat?

dinsdag 21 november 2017

Tot dit jaar was het vrij simpel: als je je telefoon liet vallen, was er sprake van een ongelukje en kon je de schade misschien claimen bij je verzekering. Maar door een run op inboedelverzekeringen om gebroken schermpjes te dekken, hebben verzekeraars dit jaar besloten de regels te veranderen. Hoe zit het nu met een barst in je scherm? Vergoedt de verzekeraar dat nog?

Lees verder

Zelf je telefoon repareren?

dinsdag 14 november 2017

Natuurlijk ben je erg voorzichtig met je smartphone. Je wilt niet dat deze kapot gaat, want er staat belangrijke informatie op: foto’s van je zomervakantie, telefoonnummers van vrienden en allerlei andere persoonlijke informatie. Maar dan gebeurt het: je let even niet op en je telefoon valt uit je zak. Je telefoon ligt op de grond in duizend stukjes. Je kunt in principe je telefoon zelf repareren, maar is dat een verstandig idee?

Lees verder

De iPhone X is hier, maar wat kun je ermee?

vrijdag 3 november 2017

We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk is de iPhone X ook in Nederland te koop. Misschien heb je het toestel besteld bij Apple of heb je deze gereserveerd bij een grote elektronicaketen. Misschien haal je het toestel bij de Apple Store of ben je er nog niet over uit of je deze iPhone aanschaft. Want wat kunt je eigenlijk met de iPhone X? Waarom is dit toestel zo bijzonder tegenover andere toestellen?

Lees verder

De tofste smartphone Kickstarter projecten van dit moment

woensdag 25 oktober 2017

Stel je voor: je hebt een goed idee en je vindt dat de hele wereld jouw idee zou moeten gebruiken, maar je hebt geen geld om het in productie te brengen? Dan start je natuurlijk een campagne op Kickstarter. Dat heeft een paar toffe projecten opgeleverd. Naar deze kijken wij het meest uit.

Lees verder

Je telefoon gegijzeld: dit is ransomware

woensdag 27 september 2017

De afgelopen tijd hebben we er veel over gehoord: ransomware. We noemen het ook wel eens ‘gijzelsoftware’, omdat het je telefoon of computer in gijzeling neemt. In Nederland zijn inmiddels meer dan 16.000 telefoons geïnfecteerd met deze software. Wat houdt dat precies in? En hoe kun je voorkomen dat jij het volgende slachtoffer bent?

Lees verder

Zo maak je muziek met je smartphone

woensdag 20 september 2017

Onze smartphones vervangen steeds meer apparaten. Daarom is het waarschijnlijk geen verrassing dat jouw telefoon prima geschikt is als muziekinstrument. Of je nu een professionele artiest, hobbygitarist of een karaokezanger bent, er is voor ieder wat wils. We hebben de beste apps om muziek mee te maken op een rijtje gezet.

Lees verder

Help, ik ben mijn pincode vergeten!

dinsdag 22 augustus 2017

Waarschijnlijk is het iedere smartphonegebruiker wel eens overkomen: het vergeten of kwijtraken van je pincode. Dat is knap vervelend, want zonder deze code kun je je telefoon niet ontgrendelen. Waarom wordt zo’n code eigenlijk gegeven? En wat gebeurt er bij een vergeten pin- of pukcode?

Lees verder

Bellen, sms'en en internetten in de EU: doe alsof je thuis bent!?

donderdag 10 augustus 2017

Je hebt het waarschijnlijk al gehoord en gemerkt: je kunt voortaan net zoveel bellen, sms’en en internetten in een land binnen de Europese Unie als thuis. Dat heeft te maken met de nieuwe regels van het ‘Roam Like At Home’-principe. Handig, want daardoor hoef je je geen zorgen meer te maken over extra kosten! Hoe zit dat nou eigenlijk? Wat zijn de regels? We leggen het je graag uit.

Lees verder

Met deze apps deel je makkelijk de rekening

vrijdag 4 augustus 2017

Ga je een dagje uit met wat vrienden? Dan is de kans groot dat een ieder van jullie betaalt. De één koopt de kaartjes, de ander betaalt de benzine en nog een vriend betaalt de hapjes voor deze dag. Aan het eind van de dag is het een raadsel hoeveel geld er verdeeld moeten worden. Om dat eerlijker te laten verlopen, zijn er allerlei apps om gemakkelijk aan elkaar terug te kunnen betalen. Welke apps dat zijn en wat de voor- en nadelen zijn, zetten we op een rijtje.

Lees verder

Een telefoon op afbetaling: hoe zit dat met BKR registratie?

dinsdag 18 juli 2017

Als je je abonnement gaat verlengen, of een nieuwe afsluit, kies je meestal ook voor een nieuwe telefoon. Vaak wordt de telefoon bij het mobiele abonnement aangeboden. Op 1 juni 2017 is de afspraak ingegaan dat zulke abonnementen moeten worden gezien als een ‘krediet’ Wat houden deze regels eigenlijk in? En wat betekenen deze regels voor jou?

Lees verder