blog

GPS: tips, tricks en wat je nog niet wist

vrijdag 20 januari 2017

Vroeger had bijna iedereen een navigatiesysteem in de auto, nu hebben we aan onze smartphone of tablet voldoende. Helaas kent het gebruiken van een smartphone soms ook nadelen, namelijk dat de verbinding niet optimaal is. Youfone geeft je tips en antwoord op de vraag: ‘Wat doet GPS met mijn databundel?’

Lees verder

Snel betalen: gewoon even met je mobiel

vrijdag 20 januari 2017

Ken je dat? Sta je in de supermarkt met een lange rij achter je, kun je zo snel je pinpas niet vinden. En dan moet je ook nog een code intoetsen. Dat is best onhandig. Betalen kan tegenwoordig zo veel sneller, namelijk met je mobiele telefoon. Het enige dat je hoeft te doen is je telefoon tegen het pinapparaat te houden.

Lees verder

Ben jij verslaafd aan snapchat?

woensdag 11 januari 2017

Snapchat heeft meer dan 100 miljoen gebruikers die dagelijks actief zijn. Iedere seconde worden 8796 foto’s gedeeld en gezamenlijk kijken snapchatters 6 miljard video’s per dag. We snappen dus de hele dag door. Voor sommige gebruikers is het heel duidelijk: ze zijn verslaafd. Anderen ontkennen hun verslaving, weer anderen weten niet dat ze verslaafd zijn en weer anderen hebben een hekel aan snapchat. Hoe zit dat met jou? Ben jij verslaafd aan snapchat? Een paar tekenen…

Lees verder

Wat is een IMEI-nummer en wat kun je ermee?

woensdag 11 januari 2017

Je hebt waarschijnlijk wel eens van een IMEI-nummer gehoord. Kopers kunnen er bijvoorbeeld naar vragen als je je oude telefoon tweedehands verkoopt. Of als je telefoon gestolen is, kan de politie ernaar vragen. Maar wat is het eigenlijk? En wat kun je met zo’n code? Youfone legt het uit.

Lees verder

Een refurbished telefoon: iets voor jou?

woensdag 11 januari 2017

Een top smartphone is vaak een grote uitgave. Vaak betaal je zo een paar honderd euro voor een goede smartphone. Gelukkig kan dat ook goedkoper, door een refurbished telefoon te kopen. Wat de voor- en nadelen zijn van een refurbished smartphone, leggen we je graag uit.

Lees verder

Vijf gratis clouddiensten voor je telefoon

woensdag 11 januari 2017

We hebben allemaal een smartphone en vaak ook nog een laptop, tablet of computer. Misschien heb je ze wel alle vier. Dan is het handig dat al je bestanden overal bereikbaar zijn. Je kunt je bestanden opslaan bij zogenaamde ‘clouddiensten’, zodat je ze overal kunt bereiken. Daarnaast is het ook handig als back-up. Gebeurt een keer iets met jouw computer, tablet, smartphone of laptop, staan je bestanden nog ergens opgeslagen.

Lees verder

Zo luister je gratis muziek op je smartphone

woensdag 4 januari 2017

Gratis muziek luisteren, dat wil iedereen wel! Geen gedoe met abonnementen, geen hoge kosten, niet hoeven verbinden met het internet en toch je favoriete artiest op je oordopjes. Youfone heeft een paar manieren bedacht waarop je toch muziek kunt luisteren, zonder daarvoor aan dure abonnementen vast te zitten. Al deze diensten zijn namelijk gratis!

Lees verder

Backup tips voor je adresboek en foto's

woensdag 4 januari 2017

Backups maken is vaak niet je favoriete bezigheid. Maar de kans alle data van de mobiele telefoon kwijt te raken, is behoorlijk groot. In de Verenigde Staten gaan wekelijks bijvoorbeeld 140.000 harde schijven kapot. Is er eenmaal iets stuk, dan is data vaak moeilijk terug te halen. Daarom is het backuppen van je bestanden een goed idee. Maar hoe pak je dit het best aan?

Lees verder

Deze irritante ringtones hoor je gelukkig nooit meer

woensdag 28 december 2016

Tien jaar geleden waren we er helemaal gek van: ringtones. Hoe langer de beltoon in je hoofd zat, hoe beter het was. Het kon niet irritant genoeg, leek het wel. Welke ringtones herinneren we ons eigenlijk nog? En welke was je misschien al vergeten maar heb je straks gewoon weer in je hoofd zitten?

Lees verder

Zo bekijk je Netflix offline

woensdag 28 december 2016

Het heeft even geduurd, maar het is nu mogelijk om Netflix offline te bekijken. Dat kan via iedere smartphone of tablet waar de Android- of iOS-app op werkt. Het is overigens niet zo dat je nu alle series en films offline kunt bekijken. De functie werkt voor een klein aanbod. Hoe dat precies zit, leggen we uit.

Lees verder