privacy bij het gebruik van apps

donderdag 12 april 2018

Je wilt natuurlijk niet dat grote techbedrijven alles van je weten. Daarom is het verstandig een paar privacy instellingen aan te passen. Op de blog van Youfone is privacy een bekend topic. Binnen deze blog geven we aandacht aan het beschermen van je data tegen misbruik van de makers van apps.

Lees verder

Zo vind je je simkaartnummer

vrijdag 6 april 2018

Ben je je simkaartnummer kwijt? Dat kan problemen opleveren in het geval van diefstal of als je met nummerbehoud wilt overstappen naar een andere provider. Gelukkig kun je het nummer op een paar manieren achterhalen. Youfone geeft een paar tips om je nummer snel weer bij de hand te hebben.

Lees verder

Mobiel gebruik op vakantie

dinsdag 27 maart 2018

Sinds juni 2017 is de regelgeving binnen de EU aangepast voor bellen, sms’en en internetten. Graag willen wij alle regels nog een keer goed uitleggen, zodat je met een gerust hart op vakantie kunt.

Lees verder

raak je vrienden nooit meer kwijt

woensdag 21 maart 2018

Niets is zo vervelend als het niet weten waar je kind zich bevindt. Tegenwoordig zijn er gelukkig makkelijke apps waarmee je kunt monitoren waar je kind zich begeeft. Je kunt er natuurlijk ook je vrienden mee traceren tijdens een avondje uitgaan. We hebben de beste apps op een rijtje gezet.

Lees verder

betalen met de qr code

woensdag 14 maart 2018

Betalen met een QR code. Dat heb je waarschijnlijk nog nooit gedaan, ook al ben je het wel al tegengekomen. Je hoort namelijk veel meer over contactloos betalen. Toch heeft betalen met een QR code zo zijn voordelen. Dit moet je weten als je met zo’n code betaalt.

Lees verder

fit worden voor de zomer

woensdag 7 maart 2018

Fit worden voor de zomer? De meeste mensen weten niet waar ze moeten beginnen of hebben niet eens zin om te beginnen. Daarom zijn er een paar apps bedacht die het sporten en het letten op je voeding leuker maken. Youfone heeft er een paar op een rij gezet.

Lees verder

5G: dit kun je verwachten

woensdag 21 februari 2018

Stiekem dromen we allemaal al van de toekomst. Hebben we in de toekomst echt zelfrijdende auto’s? En kunnen we straks echt voor van alles en nog wat drones gebruiken? Dat hang ook af van de netwerktechnieken die dan beschikbaar zijn. Daarom wordt er getest met een nieuw netwerk: 5G. Dat is veel sneller dan 4G. Maar wat mogen we er nu eigenlijk van verwachten? En wanneer kan iedereen het gebruiken? Youfone ging op onderzoek uit.

Lees verder

Radio luisteren op je smartphone

maandag 12 februari 2018

Toen Spotify en mp3 opkwamen, riepen veel experts dat niemand meer naar de gewone radio zou luisteren. Hoe fout zaten ze daarmee? Er wordt geschat dat ‘s morgens vroeg nog zo’n 4 miljoen Nederlanders naar de radio luisteren. Daarmee blijft de radio een populaire manier om nieuws tot je te nemen of gewoon lekker te ontspannen. Nu wordt gewerkt aan de opvolger van FM: DAB+. Maar wat is dat eigenlijk? En hoe maak je er gebruik van op je smartphone?

Lees verder

Mobiele etiquette: zo hoort het

woensdag 31 januari 2018

Luide gesprekken in het openbaar, bellen in de supermarkt, op je smartphone kijken tijdens het eten: het zijn allemaal dingen die we doen, maar die eigenlijk niet zo horen. Het is dan ook niet zo gek dat heel wat mensen zich er storen. Welke etiquette-regels zijn we een beetje vergeten?

Lees verder

mobiel solliciteren: tips en tricks

dinsdag 23 januari 2018

Solliciteren is al moeilijk genoeg. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die het solliciteren een stukje gemakkelijker maken. Ze bieden een optie om te solliciteren via je mobiele telefoon. Maar waar vind je nu een leuke baan? En hoe zorg je ervoor dat jouw online sollicitatie een succes wordt? Een paar tips van Youfone.

Lees verder