blog

Dit bieden de telefoons van de toekomst

maandag 15 mei 2017

Hoe lang gaat de batterij van een smartphone straks mee? Komen er nog telefoons met betere schermen op de markt? De markt voor smartphones staat geen seconde stil. Youfone gaat op zoek naar de huidige ontwikkelingen en wat we kunnen verwachten voor de toekomst.

Lees verder

Zo gebruik je een smartphone als beamer

zondag 14 mei 2017

Wat kun je eigenlijk niet met een smartphone? We gebruiken het toestel allang niet meer om er alleen mee te bellen. Tegenwoordig is het ook een computer, camera, rekenmachine en… beamer? Met wat creativiteit, of een beetje geld, kun je films en foto’s bekijken alsof je in een thuisbioscoop zit.

Lees verder

Veiliger onderweg met je medische ID

donderdag 11 mei 2017

Hopelijk ga je deze tip nooit nodig hebben, maar het is toch een heel nuttige tip voor als je ooit hulp nodig hebt. Stel dat je betrokken raakt bij een ongeval. Natuurlijk heb je dan een ID-kaart bij je, maar daar staat alleen een naam op. Hulpverleners weten dan nog niets over welke medicijnen iemand neemt en of iemand allergieën heeft. Dat is juist waardevolle informatie om te kunnen behandelen. De iPhone kan het probleem verhelpen.

Lees verder

4 manieren waarop de overheid Nederland veiliger maakt via de smartphone

woensdag 10 mei 2017

‘Veiligheid begint bij jezelf’, wordt vaak gezegd. Toch helpt de overheid ook een aardig handje mee. Waar het vroeger vooral bleef bij campagnes op televisie, worden nu bruikbare apps en diensten voor op de smartphone uitgebracht. Op welke digitale manieren maakt de overheid ons land eigenlijk veiliger?

Lees verder

Waarom overstappen op 4G een goed idee is

vrijdag 14 april 2017

Gebruik jij nog 3G? Misschien is het een goed idee om over te stappen op 4G. Dat is de nieuwe netwerktechnologie die jou nog sneller laat internetten. Naast het sneller internetten heeft het nog vele andere voordelen. Wat is 4G eigenlijk, wat kun je ermee en waarom is overstappen op 4G een goed idee? Youfone legt het uit.

Lees verder

Extreem warm of koud weer: wat het doet met de batterij van je telefoon

vrijdag 14 april 2017

De rest van het jaar heb je er waarschijnlijk weinig last van gehad, maar de kans is groot dat je het de afgelopen winter wel hebt gemerkt: de telefoon lijkt veel sneller leeg te lopen dan anders. Soms valt het toestel opeens helemaal uit, terwijl er nog op je schermpje staat dat je nog 30 procent batterij hebt. Hoe kan dat?

Lees verder

Dual sim: wat is het en wat kun je ermee?

vrijdag 14 april 2017

Je leest er misschien wel eens over, maar weet niet zo goed wat het is: dual sim. Wat is het nu eigenlijk precies en wat kun je ermee? Youfone duikt in de mogelijkheden van telefoons met een dubbele simkaart.

Lees verder

Een eerste mobieltje, hoe pak je dat aan?

vrijdag 14 april 2017

Vandaag de dag is de vraag: “Papa, mama, mag ik een telefoon?” onvermijdelijk. Logisch, want steeds meer kinderen hebben een smartphone, en wat vriendjes en vriendinnetjes hebben, willen andere kinderen ook. Maar wanneer is het nu tijd voor een eerste mobieltje? En hoe pak je dat aan als ouders? Youfone geeft advies.

Lees verder

Biometrische features: gezichtsherkenning en irisscans op de nieuwe iPhone 8

vrijdag 10 maart 2017

Stiekem kunnen we allemaal niet meer wachten tot de nieuwe iPhone 8 uitkomt. Er lijkt steeds meer bekend te worden over hoe het vlaggenschip van Apple eruit komt te zien en welke functies erin zullen komen. Vooral ‘biometrische features’ vallen op. Dat zijn functies die gebaseerd zijn op je lichaam. Welke functies verwachten de experts? En wanneer zal de iPhone 8 op de markt komen? Wij hebben de geruchten verzameld.

Lees verder

Zo sla je anonieme telefoontjes direct af

vrijdag 10 maart 2017

Als je wordt gebeld door anonieme nummers, is dat erg vervelend. Vaak gaat het om bedrijven die iets willen verkopen, of personen die zich niet kenbaar willen maken. Gelukkig zijn er een paar manieren om direct af te rekenen met anonieme telefoontjes. Youfone legt uit hoe.

Lees verder