Skip to main content

Overstappen Sim Only

Binnen 5 minuten geregeld via de bestelpagina!

Overstappen van je huidige provider naar Youfone gaat heel eenvoudig via de bestelpagina op onze website. Ook het behouden van je huidige mobiele nummer is gratis mogelijk. Geef tijdens het bestelproces aan dat je jouw huidige telefoonnummer wilt behouden. Dan zorgen wij ervoor dat de huidige aansluiting kosteloos wordt opgezegd en wordt overgezet naar Youfone.

Overstappen

Zo werkt het...

Stap 1: check huidige contract
Check je opzegtermijn: loopt je huidige contract binnen 150 dagen af? Dan kun je al een bestelling plaatsen. Sla deze stap over als je prepaid belt.

Stap 2: kies je Sim Only
Kies een van de Sim Only bundels of stel zelf een abonnement samen. Plaats je bestelling en geef aan of je ook jouw huidige telefoonnummer gratis wilt meenemen. In dat geval regelt Youfone de overstap voor je.

Stap 3: gratis nummerbehoud
Je krijgt van ons een bevestigingsmail van je bestelling. Je ontvangt een bericht zodra je aanvraag nummerbehoud is goedgekeurd. Dat is ook meteen de einddatum bij je huidige provider. De simkaart sturen wij binnen 2 werkdagen naar je huisadres.
 

Veelgestelde vragen

Wij helpen graag.
 • Wat is de levertijd bij Youfone?

  Wij verzenden de simkaart binnen 2 werkdagen na betaling. Het moment waarop je abonnement ingaat, hangt af van jouw situatie. Start je met een nieuw nummer dan ben je in een week aangesloten. Kom je bij een andere provider vandaan dan moet je rekening houden met je opzegtermijn bij de huidige aanbieder. Meestal is je opzegtermijn een maand.

 • Hoe werkt gratis nummerbehoud?

  Heel makkelijk. Je kiest de optie nummerbehoud tijdens het bestelproces. Wij regelen dan de overstap naar Youfone. Hoe dat precies gaat, hangt af van jouw huidige situatie. Hieronder staan de 3 meest voorkomende situaties: 

  Situatie 1: je bent contractvrij
  De meeste providers hanteren een opzegtermijn van 1 maand. Stel: je bestelt op 15 maart een Sim Only abonnement met nummerbehoud bij Youfone. Dan nemen wij 1 maand later (15 april dus) je telefoonnummer over en start je abonnement bij Youfone.

  Situatie 2: je abonnement loopt binnen 6 maanden af
  Stel het is nu 15 maart en je contract eindigt pas op 8 mei. Dan bestel je nu een Sim Only abonnement met nummerbehoud vanaf 8 mei. Wij zetten het nummerbehoud op 8 mei over.

  Situatie 3: je belt nu prepaid
  Bij prepaid nemen wij jouw telefoonnummer gemiddeld al binnen 5 werkdagen over. Bedenk wel dat je huidige beltegoed vervalt zodra het abonnement bij Youfone start.

 • Hoe activeer ik mijn nieuwe simkaart?

  Hoe je de simkaart activeert hangt ervan af of je een nieuw nummer krijgt of kiest voor nummerbehoud. Bij nummerbehoud wordt de simkaart automatisch voor je geactiveerd op de dag dat je overstapt. Krijg je een nieuw nummer dan activeer je de simkaart in de persoonlijke omgeving MyYoufone.