Skip to main content

Belplafond

Voorkom onverwachte kosten

Voorkom dat je hoge buitenbundelkosten maakt door een belplafond in te stellen. Dat kan eenvoudig via MyYoufone.

Je kunt zelf het bedrag bepalen vanaf 10,- euro exclusief de kosten van je belbundel. Het belplafond gaat per de eerste dag van de volgende maand na activatie in.

app

Nieuwe klanten
Ook als je nieuw bent bij Youfone en je telefoonnnummer nog niet is geactiveerd is het mogelijk om alvast een belplafond in te stellen. Het belplafond gaat direct in zodra het telefoonnummer actief is. Voor data only abonnementen is het niet mogelijk om een belplafond in te stellen. 
 
Voorbeeld
Je hebt een abonnement afgesloten op 2 december 2017 en je ontvangt een bevestiging dat jouw telefoonnummer actief is per 1 februari 2018. Je kunt dan tussen 2 december 2017 en 1 februari 2018 via de MyYoufone pagina een belplafond instellen. Op 1 februari 2018 gaat het belplafond direct in. Uiteraard kun je het belplafond altijd nog activeren op een later moment.
 
Let op: het belplafond is exclusief additionele kosten zoals bellen naar het buitenland en betaalde informatienummers. Deze worden hier dus niet in meegenomen. Ook is het bedrag van het belplafond exclusief de maandelijkse abonnementskosten.

Waarschuwing per sms en e-mail
Bij een verbruik van ongeveer 80% van het belplafond, ontvang je een waarschuwing per sms en een e-mail. Bij een verbruik van 100% word je afgesloten voor uitgaand verkeer.

Aanvullen
Het is mogelijk om je belplafond aan te vullen voor de resterende maand als je het belplafond hebt bereikt. Via MyYoufone kun je het belplafond aanvullen en de betaling direct voldoen via iDeal. Zodra de betaling is voltooid ontvang je een bevestiging per e-mail. Je kunt dan weer bellen en sms-en.

Einde van de maand
Het belplafond vervalt aan het einde van de maand en wordt gereset op de eerste dag van de volgende maand. Eventuele belminuten en sms berichten die je over hebt aan het einde van de maand vervallen ook aan het einde van de maand.

Niet van toepassing in de EU
Het belplafond is niet van toepassing in de EU. Je kunt het verbruik bekijken in MyYoufone of de MyYoufone app. Al het EU verbruik in de EU wordt niet meegerekend bij de berekening van je belplafond.

Download de MyYoufone app
Download de MyYoufone app om het verbruik van jouw belminuten, sms berichten en internetverbruik in de gaten te houden.