Skip to main content

Belplafond

Weten hoeveel je belt?

Niemand heeft zin in een onverwacht hoge telefoonrekening. Voor je belbundel binnen je Sim Only abonnement kun je een belplafond instellen om zo grip te houden op je belverbruik. Wanneer het belplafond bereikt is, word je afgesloten en kun je niet meer bellen en dus ongewild buiten je bundel gaan. Je bent wel nog gewoon bereikbaar. Fijn voor jezelf en ook handig als je de telefoonrekening van je kind betaalt en grip wilt houden. 

Belplafond

Aankondiging via de mail
Hoe werkt het? Bij een verbruik van ongeveer 80% van het belplafond krijg je via de mail een waarschuwing. Pas bij een verbruik van 100% kun je niet meer bellen. 
Je regelt dit heel makkelijk en snel binnen je eigen MyYoufone omgeving. Hier stel je een bedrag in vanaf 10 euro (exclusief de kosten van je belbundel) voor je belplafond.


Extra belbundel bijkopen
Heb je je belplafond bereikt, maar wil je toch de rest van de maand nog kunnen bellen? Geen probleem. Je koopt simpelweg een extra belbundel voor de rest van de maand. Ga daarvoor naar MyYoufone waar je kunt betalen via iDeal. 


Nieuwe klanten
Ben je nieuwe klant bij Youfone en is je telefoonnummer nog niet geactiveerd? Stel dan alvast je belplafond in. Het start direct zodra je nummer actief is. Natuurlijk is het ook mogelijk je belplafond later in te stellen. 


Voorbeeld
Je hebt een abonnement afgesloten op 2 augustus en je ontvangt een bevestiging dat jouw telefoonnummer actief is per 1 december. Je kunt dan tussen 2 augustus en 1 december via de MyYoufone pagina alvast een belplafond instellen. Op 1 december gaat het belplafond direct in. Uiteraard kun je het belplafond ook op een later moment activeren.
 
Goed om te weten: het belplafond is exclusief aanvullende kosten zoals bellen naar het buitenland en betaalde informatienummers. Die worden hier dus niet in meegenomen. Ook is het bedrag van het belplafond exclusief de maandelijkse abonnementskosten.

 

Goed om te weten!
Het belplafond:

  • is alleen geldig in Nederland
  • het EU-verbruik wordt niet meegerekend bij de berekening van je belplafond
  • is exclusief aanvullende kosten zoals bellen naar het buitenland en informatienummers
  • is exclusief maandelijkse abonnementskosten
  • vervalt aan het einde van de maand. Belminuten en sms-berichten die dan over zijn, vervallen ook. Op de eerste dag van de volgende maand gaat jouw nieuwe bundel in.


Einde van de maand
Het belplafond vervalt aan het einde van de maand en wordt gereset op de eerste dag van de volgende maand. Eventuele belminuten en sms berichten die je aan het einde van de maand over hebt vervallen ook.

Niet van toepassing in de EU
Het belplafond is niet van toepassing in de EU. Bekijk het verbruik in MyYoufone of de MyYoufone app. Al het EU verbruik wordt niet meegerekend bij de berekening van je belplafond.

Gebruik je de MyYoufone app al?

Makkelijk om alles rondom het verbruik van je belminuten, sms-berichten en internetverbruik in de gaten te houden. Download de MyYoufone app of kijk in MyYoufone op de website.