Skip to main content

Geen extra kosten voor bellen en internetten in de EU

Als je binnen de EU reist, hoef je geen extra kosten te betalen voor roaming. Wat dit betekent? Dat je binnen de EU met je Nederlandse bundel kunt bellen naar Nederlandse telefoonnummers (exclusief service nummers). Ook kun je gewoon blijven internetten*. De tarieven blijven dan gewoon hetzelfde. Kom je onverhoopt toch over je bundeltegoed heen, dan betaal je de Nederlandse tarieven voor bellen en internetten. Let op: Buiten de EU zijn verbruikskosten altijd buiten je bundel.

Ben je door je databundel in de EU heen of ben je buiten de EU, maar wil je toch nog blijven internetten? Je kunt dan een buitenland bundel kopen via MyYoufone.

*Klanten met een onbeperkt mobiel internet abonnement, kunnen maximaal 30 GB per maand binnen de EU verbruiken binnen hun abonnement.

Dataplafond werkt wel in de EU, Belplafond niet 
Heb je een Belplafond ingesteld? Deze werkt niet in andere EU-landen. Als je vanuit Duitsland naar een Nederlands telefoonnummer belt en vijf minuten buiten je bundeltegoed gaat, betaal je vijf minuten buitenbundeltarief. Net zoals je in Nederland zou doen. Het Dataplafond werkt wel in de EU. Hiermee voorkom je dat je buiten je internetbundel gaat.

Tarieven voor bellen en sms'en in de EU

Bel of sms je binnen Nederland en binnen de EU (exclusief service nummers)? Dan verbruik je tegoed uit je belbundel. Gesprekken worden per seconde afgerekend. Er zijn aparte tarieven als je vanuit Nederland naar een nummer in het buitenland belt of sms’t. Bekijk de tarieven voor bellen naar het buitenland.

Deze landen horen bij de EU  
Twijfel je of een land bij de EU hoort? Bekijk dan de Zoneverdeling voor een overzicht van alle EU-landen. Goed om te weten, want buiten de EU valt bellen, sms’en en internetten altijd buiten je bundeltegoed.

Meer informatie Arrow Icon
 • Bellen (per seconde) gaat uit je belbundel
 • Gebeld worden (per seconde) is altijd gratis
 • SMS versturen (per bericht) gaat uit je belbundel
 • Internetten (per MB) gaat uit je databundel
vliegtuig
dataplafond

Dataplafond: Controle over je dataverbruik

Om controle op je dataverbruik te houden, kun je een Dataplafond instellen. Dat pas je heel gemakkelijk aan in MyYoufone of de MyYoufone-app. Je kunt het datagebruik ook in de EU helemaal uitschakelen als je dat wilt.

Tarieven voor bellen en sms'en buiten de EU

Buiten de EU valt bellen, sms’en en internetten altijd buiten je bundeltegoed. De verschillen met binnen de EU zijn dan ook groot:

 • Bellen en SMS’en buiten de EU valt nooit binnen een bundel. 
 • Buiten de EU, betaal je ook voor het ontvangen van gesprekken, ook als het gesprek doorschakelt naar je voicemail. Het ontvangen van SMS is altijd gratis.
 • Internetten is standaard geblokkeerd buiten de EU. Als je wilt internetten buiten de EU, koop dan een Buitenlandbundel. Deze kan je aanschaffen via MyYoufone of de MyYoufone-app. Bekijk goed welke Buitenlandbundel jij nodig hebt in het land waar jij naar toegaat.
buitenland koffer

Ervaar je problemen met mobiel internet in het buitenland?

In onderstaande video's leggen we stap voor stap uit wat je zelf kunt checken als internetten in het buitenland niet werkt. We hebben ook de stappen hieronder voor je uitgeschreven. 

Buitenlandinstellingen - iOS

Buitenlandinstellingen - Android

Veelgestelde vragen

 • Welke instellingen heb ik nodig voor het buitenland?

  Mocht je in het buitenland geen internetverbinding hebben, klik dan hier om de juiste stappen door te doorlopen om dat te verhelpen.

  Indien je problemen ervaart bij het bellen of SMS’en, kijk dan hier.

 • Tips voor dataverbruik in het buitenland

  Binnen de EU kun je gewoon gebruik maken van je internetbundel, net zoals in Nederland. Buiten de EU is internetten standaard geblokkerd. Koop een Buitenlandbundel om toch te kunnen internetten buiten de EU.

  Youfone heeft een aantal handige tips voor jou onder elkaar gezet, waar je op kunt letten om het datagebruik binnen beperken te houden.

  • Ga je naar het buitenland en wil je niet onverwacht hoge kosten krijgen over datagebruik? Schakel dan dataroaming uit op je toestel als je in het buitenland bent. Via MyYoufone heb je ook roaming uit te zetten.
  • Gebruik zoveel mogelijk Wifi hotspots in het buitenland, zoals bij een hotel of een terras.
  • Als je zeker wilt weten dat je smartphone geen data gebruikt, schakel dan mobiele data uit.
  • Schakel automatisch synchronisatie op de achtergrond uit, bijv. Facebook/e-mail en stel in dat applicaties geen data op de achtergrond mogen downloaden.
  • Kies bij mobiel internetten voor de mobiele versie van websites als dat mogelijk is. Het adres begint vaak met m., mob. of mobiel.
  • Het gebruik van locatie gebaseerde diensten, zoals Google Maps, kan veel data verbruiken. Daarom is het beter locatiebepaling (GPS) uit te zetten en alleen in te schakelen wanneer nodig is.
  • Wees voorzichtig met het bekijken van video’s of het versturen hiervan, muziek stream/downloaden en/of foto’s versturen in hoge kwaliteit. Deze zaken maken intensief gebruik van mobiele data en kunnen de rekening flink verhogen.
  • In MyYoufone kan je de lopende kosten bijhouden en daarbij ook het verbruik van mobiele data. Hier kan wel enige vertraging inzitten. 
  • Mocht je specifiek willen weten hoeveel data je hebt verbruikt in de afgelopen maand, dan kan je dit in de specificaties in MyYoufone terugvinden.
 • Als ik in het buitenland een sms ontvang, moet ik dan betalen?

  Nee, voor het ontvangen van sms berichten in het buitenland hoef je niet te betalen.

 • Kan ik mijn data in het buitenland gebruiken?

  Ja, je kunt jouw databundel in het buitenland gebruiken zolang je binnen de EU bent. Jouw telefoon zoekt automatisch naar een beschikbaar netwerk wanneer je in het buitenland bent. Het is verstandig hiervoor je Dataplafond aan te zetten in MyYoufone. Doe dit voordat je op vakantie gaat. Zo wordt je internetverbinding automatisch geblokkeerd als je je bundel hebt verbruikt en kun je extra MB's bijkopen als je over je bundel heengaat.

 • Wat is de Zoneverdeling van Youfone?

  Youfone maakt bij de Zoneverdeling voor Verkeer in/naar het buitenland een verschil tussen internet, bellen en sms’en in het buitenland en bellen en sms’en vanuit Nederland naar het buitenland.

 • Kan ik mijn Sim Only-abonnement buiten de EU gebruiken?

  Ja, je kunt je Sim Only-abonnement in het buitenland gebruiken. Binnen de EU blijven de tarieven en bundels hetzelfde als in Nederland en werkt het Dataplafond. Buiten de EU kun je internetten, bellen en sms’en, alleen zijn de tarieven anders en hoger. Je bundel is helaas niet geldig en het Data- en Belplafond staan niet aan.

 • Heb ik roaming nodig?

  Als je wilt internetten, bellen of sms'en in het buitenland, zet dan altijd (data)roaming aan op je toestel. Controleer ook of 'Verbruik in het buitenland' aanstaat in MyYoufone

 • Heb ik een datalimiet in het buitenland?

  Reis je binnen de EU? Dan werkt het Dataplafond. Reis je buiten de EU? Dan is je databundel helaas niet geldig. Omdat het Dataplafond niet werkt buiten de EU, hebben we uit voorzorg mobiel internetten geblokkeerd. Om toch data te kunnen gebruiken buiten de EU, kun je een Wereld-databundel kopen via MyYoufone. Ga voor meer informatie over een datalimiet naar de Buitenlandpagina van Sim Only.

 • Wat zijn de Sim Only-tarieven?

  Ga je naar het buitenland? Wij hebben een overzicht van al onze Sim Only-tarieven voor je samengesteld voor zowel binnen als buiten de EU. Twijfel je of een land bij de EU hoort? Bekijk dan de zoneverdeling voor een overzicht van alle EU-landen.