Skip to main content

Geen extra kosten voor bellen en internetten in de EU

Als je binnen Europa reist, hoef je geen extra kosten te betalen voor roaming. Wat dit betekent? Dat je binnen Europa met je Nederlandse bundel kunt bellen naar Nederlandse telefoonnummers. Ook kun je gewoon blijven internetten. De tarieven blijven dan gewoon hetzelfde. Kom je onverhoopt toch over je bundel heen, dan betaal je de Nederlandse tarieven voor bellen en internetten. Let op: Buiten de EU zijn verbruikskosten altijd buiten je bundel.

Belplafond geldt niet in de EU
Heb je een belplafond ingesteld? Deze werkt niet in andere EU-landen. Als je vanuit Duitsland naar een Nederlands telefoonnummer belt en 5 minuten buiten je bundel gaat, betaal je 5 minuten buitenbundeltarief. Net zoals je in Nederland zou doen. Het dataplafond geldt wel in de EU. Hiermee voorkom je dat je buiten je internetbundel gaat.

Tarieven voor bellen en sms’en in de EU

  Tarief
Bellen (per seconde)
Uit je belbundel
Gebeld worden (per seconde)
Dit is altijd gratis
Sms versturen (per bericht)
Uit je belbundel
Internetten (per MB)
Uit je databundel

Bel of sms je vanuit een EU-land naar een Nederlands telefoonnummer? Dan gaat dit vanuit je bundel, behalve servicenummers. Er zijn aparte tarieven als je vanuit Nederland naar een nummer in het buitenland belt of sms’t. Bekijk de tarieven om naar het buitenland te bellen.

Deze landen horen bij de EU
Twijfel je of een land bij de EU hoort? Bekijk dan de zoneverdeling voor een overzicht van alle EU-landen. Goed om te weten, want buiten de EU valt bellen, sms’en en internetten altijd buiten je bundel.

Controle over jouw dataverbruik

Om controle op jouw dataverbruik te houden, kun  je voor internetten buiten de EU een limiet instellen. Dat pas je heel gemakkelijk aan in MyYoufone. Je kunt het datagebruik ook helemaal uitschakelen als je dat wilt.

Nog meer tips voor mobiel gebruik op vakantie

SMS-alert bij te veel dataverbruik
In MyYoufone of de MyYoufone-app heb je inzicht in je verbruik en houd je de controle. Goed om te weten: Als je onverhoopt toch buiten je bundel gaat, krijg je automatisch een sms-alert bij een bedrag van € 60,50. Of dat nou binnen of buiten de EU is. De verbinding wordt dan geblokkeerd.

Buitenland

Veelgestelde vragen

Wij helpen je graag.
 • Welke instellingen heb ik nodig voor het buitenland?

  Mocht je in het buitenland geen internetverbinding hebben, kun je de internetinstellingen nalopen. Het is belangrijk dat de APN instellingen correct zijn ingesteld. Onder APN dient portalmmm.nl te staan. Om de APN in te stellen, loop je onderstaande stappen door:

  Iphone
  Instellingen > Mobiel netwerk > Mobiele data netwerk

  Samsung
  Instellingen > Verbindingen > Mobiele netwerken > Namen toegangspunten

  Voor overige merken toestellen, kun je de APN meestal vinden onder 'Mobiel netwerk'. Daarnaast kan het nodig zijn om 4G uit te schakelen, ook al heb je 4G internet van Youfone.

 • Tips voor dataverbruik in het buitenland

  Wees bewust met mobiel internetten buiten de EU! De kosten voor internet buiten de EU kunnen hoog oplopen. Binnen de EU kun je gewoon gebruik maken van je internetbundel, net zoals in Nederland. Youfone heeft een aantal handige tips voor jou onder elkaar gezet, waar je op kunt letten om het datagebruik binnen beperken te houden.
   
  - Ga je naar het buitenland en wil je niet onverwacht hoge kosten krijgen over datagebruik? Schakel dan dataroaming uit als je in het buitenland bent. Via MyYoufone heb je ook de mogelijkheid om internet buiten de EU uit te schakelen of een limiet in te stellen. 
  - Gebruik zoveel mogelijk Wifi hotspots in het buitenland, zoals bij een hotel of een terras.
  - Als je zeker wilt weten dat je smartphone geen data gebruikt, schakel dan mobiele data uit.
  - Schakel automatisch synchronisatie op de achtergrond uit, bijv. Facebook/e-mail en stel in dat applicaties geen data op de achtergrond mogen downloaden.
  - Kies bij mobiel internetten voor de mobiele versie van websites als dat mogelijk is. Het adres begint vaak met m., mob. of mobiel.
  - Het gebruik van locatie gebaseerde diensten, zoals Google Maps, kan veel data verbruiken. Daarom is het beter locatiebepaling (GPS) uit te zetten en alleen in te schakelen wanneer nodig is.
  - Wees voorzichtig met het bekijken van video’s of het versturen hiervan, muziek stream/downloaden en/of foto’s versturen in hoge kwaliteit. Deze zaken maken intensief gebruik van mobiele data en kunnen de rekening flink verhogen.
  - In MyYoufone kan je de lopende kosten bijhouden en daarbij ook het verbruik van mobiele data. Hier kan wel enige vertraging inzitten. 
  - Mocht je specifiek willen weten hoeveel data je hebt verbruikt in de afgelopen maand, dan kan je dit in de specificaties in MyYoufone terugvinden.

 • Als ik in het buitenland een sms ontvang, moet ik dan betalen?

  Nee, voor het ontvangen van sms berichten in het buitenland hoef je niet te betalen. Voor het versturen van sms'jes, bellen en gebeld worden, betaal je andere tarieven dan in Nederland of de EU. Het verbruik in landen buiten de EU valt altijd buiten de bundel en wordt dus apart in rekening gebracht.