Skip to main content

Mobiel gebruik buitenland

Bundel ook geldig in de EU

Overal binnen de EU is je bel- en databundel geldig. Binnen je bundel kun je zorgeloos internetten en bellen of sms’en naar Nederlandse nummers. Maak je op reis binnen de EU toch kosten buiten je bundel? Dan rekent Youfone de Nederlandse tarieven voor bellen en internetten. Buiten de EU zijn verbruikskosten altijd buiten je bundel.

Wat gebeurt er als mijn bundel opraakt in een EU-land?
Stel je hebt 20 belminuten over in je bundel en je belt vanuit Duitsland 25 minuten naar een Nederlands telefoonnummer. De 5 minuten buiten je bundel verrekent Youfone op basis van het buitenbundeltarief. Net als in Nederland. Heb je een belplafond ingesteld? In de EU is het belplafond niet van toepassing. Het dataplafond is wel van toepassing in de EU.

Tarief
Bellen (per seconde)
Uit je belbundel
Gebeld worden (per seconde)
Dit is altijd gratis
Sms versturen (per bericht)
Uit je belbundel
Internetten (per MB)
Uit je databundel
Gebruik binnen de EU

In welk EU-land je ook bent: bel of sms je naar Nederlandse telefoonnummers (geen servicenummers) dan gaat dat vanuit je bundel. Het werkt anders als je vanuit Nederland naar een nummer in het buitenland belt of sms’t. Want dat zijn altijd aparte kosten. 

Bekijk de tarieven om naar het buitenland te bellen.

Twijfel je of een land bij de EU hoort? Bekijk dan de zoneverdeling voor een overzicht van alle EU-landen.

Gebruik buiten de EU

Zoneverdeling
Buiten de EU valt bellen, sms’en en internetten altijd buiten de bundel. Wil je weten in welke zone een land valt? Bekijk dan hier de zoneverdeling.

Stel een limiet in
Check vervolgens de pagina met actuele tarieven om te zien wat je betaalt voor bellen, gebeld worden, sms’en en dataverbruik. Voorkom onverwachte hoge kosten en stel in MyYoufone een limiet in voor internetten buiten de EU. Je kunt datagebruik ook helemaal uitschakelen.

01

Tips om onverwachte kosten in het buitenland te voorkomen
Wil je buitenbundelkosten in het buitenland voorkomen? Stel in MyYoufone een limiet in voor internetten buiten de EU of schakel deze optie volledig uit. Voor klanten van na 17 februari 2019 staat deze optie standaard al uit. Een volledige blokkade voor verkeer buiten Nederland is ook mogelijk.

Bekijk hier waar je de instellingen in MyYoufone aanpast.

Lees hier nog meer tips voor mobiel gebruik op vakantie.

SMS-alert voor oplopende kosten in de EU 
Zodra de datakosten buiten jouw bundel zowel binnen als buiten de EU oplopen tot € 60,50, dan ontvang je automatisch een waarschuwing per SMS. Ook wordt de verbinding geblokkeerd. Om weer te kunnen internetten volg je de instructies in het bericht. Bedenk wel dat de kosten buiten je bundel dan natuurlijk nog verder oplopen. In MyYoufone of met de Youfone app houd je grip op jouw daadwerkelijke verbruik. Zo voorkom je onaangename verrassingen.

Veelgestelde vragen

Wij helpen je graag.
 • Welke instellingen heb ik nodig voor het buitenland?

  Mocht je in het buitenland geen internetverbinding hebben, kun je de internetinstellingen nalopen. Het is belangrijk dat de APN instellingen correct zijn ingesteld. Onder APN dient portalmmm.nl te staan. Om de APN in te stellen, loop je onderstaande stappen door:

  Iphone
  Instellingen > Mobiel netwerk > Opties mobiele data > Mobieledatanetwerk 

  Samsung
  Instellingen > Verbindingen > Mobiele netwerken > Namen toegangspunten

  Voor overige merken toestellen, kun je de APN meestal vinden onder 'Mobiel netwerk'. Daarnaast kan het nodig zijn om 4G uit te schakelen, ook al heb je 4G internet van Youfone.

 • Tips voor dataverbruik in het buitenland

  Wees bewust met mobiel internetten buiten de EU! De kosten voor internet buiten de EU kunnen hoog oplopen. Binnen de EU kun je gewoon gebruik maken van je internetbundel, net zoals in Nederland. Youfone heeft een aantal handige tips voor jou onder elkaar gezet, waar je op kunt letten om het datagebruik binnen beperken te houden.
   
  - Ga je naar het buitenland en wil je niet onverwacht hoge kosten krijgen over datagebruik? Schakel dan dataroaming uit als je in het buitenland bent. Via MyYoufone heb je ook de mogelijkheid om internet buiten de EU uit te schakelen of een limiet in te stellen. 
  - Gebruik zoveel mogelijk Wifi hotspots in het buitenland, zoals bij een hotel of een terras.
  - Als je zeker wilt weten dat je smartphone geen data gebruikt, schakel dan mobiele data uit.
  - Schakel automatisch synchronisatie op de achtergrond uit, bijv. Facebook/e-mail en stel in dat applicaties geen data op de achtergrond mogen downloaden.
  - Kies bij mobiel internetten voor de mobiele versie van websites als dat mogelijk is. Het adres begint vaak met m., mob. of mobiel.
  - Het gebruik van locatie gebaseerde diensten, zoals Google Maps, kan veel data verbruiken. Daarom is het beter locatiebepaling (GPS) uit te zetten en alleen in te schakelen wanneer nodig is.
  - Wees voorzichtig met het bekijken van video’s of het versturen hiervan, muziek stream/downloaden en/of foto’s versturen in hoge kwaliteit. Deze zaken maken intensief gebruik van mobiele data en kunnen de rekening flink verhogen.
  - In MyYoufone kan je de lopende kosten bijhouden en daarbij ook het verbruik van mobiele data. Hier kan wel enige vertraging inzitten. 
  - Mocht je specifiek willen weten hoeveel data je hebt verbruikt in de afgelopen maand, dan kan je dit in de specificaties in MyYoufone terugvinden

 • Als ik in het buitenland een sms ontvang, moet ik dan betalen?

  Nee, voor het ontvangen van sms berichten in het buitenland hoef je niet te betalen. Voor het versturen van sms'jes, bellen en gebeld worden, betaal je andere tarieven dan in Nederland of de EU. Het verbruik in landen buiten de EU valt altijd buiten de bundel en wordt dus apart in rekening gebracht.