Skip to main content

Ma - Vr (09:00 - 18:00)

MOBIEL GEBRUIK BUITENLAND

BUNDEL OOK GELDIG IN EU

Overal binnen de EU is je bel- en databundel geldig. Binnen je bundel kun je zorgeloos internetten en bellen of sms’en naar Nederlandse nummers. Maak je op reis binnen de EU toch kosten buiten je bundel? Dan rekent Youfone de Nederlandse tarieven voor bellen en internetten. Buiten de EU zijn verbruikskosten altijd buiten je bundel.

Wat gebeurt er als mijn bundel opraakt in een EU-land?
Stel je hebt 20 belminuten over in je bundel en je belt vanuit Duitsland 25 minuten naar een Nederlands telefoonnummer. De 5 minuten buiten je bundel verrekent Youfone op basis van het buitenbundeltarief. Net als in Nederland. Heb je een belplafond ingesteld? In de EU is het belplafond niet van toepassing. Het dataplafond is wel van toepassing in de EU.

Tarief
Bellen (per minuut)
Uit je belbundel
Gebeld worden (per minuut)
Dit is altijd gratis
Sms versturen (per bericht)
Uit je belbundel
Internetten (per MB)
Uit je belbundel
GEBRUIK BINNEN DE EU

In welk EU-land je ook bent: bel of sms je naar Nederlandse telefoonnummers (geen servicenummers) dan gaat dat vanuit je belbundel. Het werkt anders als je vanuit Nederland naar een nummer in het buitenland belt of sms’t. Want dat zijn altijd aparte kosten. 

Bekijk de tarieven en check ook meteen de modules om goedkoper naar het buitenland te bellen.

Twijfel je of een land bij de EU hoort? Bekijk dan de zoneverdeling voor een overzicht van alle EU-landen.

GEBRUIK BUITEN DE EU

Zoneverdeling
Buiten de EU valt bellen, sms’en en internetten altijd buiten de bundel. Wil je weten in welke zone een land valt? Bekijk dan hier de zoneverdeling.

Stel een limiet in
Check vervolgens de pagina met actuele tarieven om te zien wat je betaalt voor bellen, gebeld worden, sms’en en dataverbruik. Voorkom onverwachte hoge kosten en stel in MyYoufone een limiet in voor internetten buiten de EU. Je kunt datagebruik ook helemaal uitschakelen.

01

Tips om onverwachte kosten in het buitenland te voorkomen
Wil je buitenbundelkosten in het buitenland voorkomen? Stel in MyYoufone een limiet in voor internetten buiten de EU of schakel deze optie volledig uit. Voor klanten van na 17 februari 2019 staat deze optie standaard al uit. Een volledige blokkade voor verkeer buiten Nederland is ook mogelijk.

Bekijk hier waar je de instellingen in MyYoufone aanpast.

Lees hier nog meer tips voor mobiel gebruik op vakantie.

SMS-alert voor oplopende kosten in de EU 
Zodra binnen de EU de  datakosten buiten jouw bundel oplopen tot € 60,50 dan ontvang je automatisch een waarschuwing per SMS. Ook wordt de verbinding geblokkeerd. Om weer te kunnen internetten volg je de instructies in het bericht. Bedenk wel dat de kosten buiten je bundel dan natuurlijk nog verder oplopen. In MyYoufone of met de Youfone app houd je grip op jouw daadwerkelijke verbruik. Zo voorkom je onaangename verrassingen.