Skip to main content

Geen extra kosten voor bellen en internetten in de EU

Als je binnen de EU reist, hoef je geen extra kosten te betalen voor roaming. Wat dit betekent? Dat je binnen de EU met je Nederlandse bundel kunt bellen naar Nederlandse telefoonnummers. Ook kun je gewoon blijven internetten. De tarieven blijven dan gewoon hetzelfde. Kom je onverhoopt toch over je bundel heen, dan betaal je de Nederlandse tarieven voor bellen en internetten. Let op: Buiten de EU zijn verbruikskosten altijd buiten je bundel.

Ben je door je databundel in de EU heen of ben je buiten de EU, maar wil je toch nog blijven internetten? Je kunt dan een buitenland bundel kopen via MyYoufone.

Belplafond geldt niet in de EU
Heb je een belplafond ingesteld? Deze werkt niet in andere EU-landen. Als je vanuit Duitsland naar een Nederlands telefoonnummer belt en 5 minuten buiten je bundel gaat, betaal je 5 minuten buitenbundeltarief. Net zoals je in Nederland zou doen. Het dataplafond werkt wel in de EU. Hiermee voorkom je dat je buiten je internetbundel gaat.

Tarieven voor bellen en sms’en in de EU

  Tarief
Bellen (per seconde)
Uit je belbundel
Gebeld worden (per seconde)
Dit is altijd gratis
Sms versturen (per bericht)
Uit je belbundel
Internetten (per MB)
Uit je databundel

Bel of sms je vanuit een EU-land naar een Nederlands telefoonnummer? Dan gaat dit vanuit je bundel, behalve servicenummers. Er zijn aparte tarieven als je vanuit Nederland naar een nummer in het buitenland belt of sms’t. Bekijk de tarieven om naar het buitenland te bellen.

Deze landen horen bij de EU
Twijfel je of een land bij de EU hoort? Bekijk dan de zoneverdeling voor een overzicht van alle EU-landen. Goed om te weten, want buiten de EU valt bellen, sms’en en internetten altijd buiten je bundel.

Controle over jouw dataverbruik

Om controle op jouw dataverbruik te houden, kun je een dataplafond instellen. Dat pas je heel gemakkelijk aan in MyYoufone. Je kunt het datagebruik ook in de EU helemaal uitschakelen als je dat wilt.

Nog meer tips voor mobiel gebruik op vakantie

SMS-alert bij te veel dataverbruik
In MyYoufone of de MyYoufone-app heb je inzicht in je verbruik en houd je de controle. Goed om te weten: Als je onverhoopt toch buiten je bundel gaat wanneer je buiten de EU reist, krijg je automatisch een sms-alert bij een bedrag van € 60,50. De verbinding wordt dan geblokkeerd.

Buitenland

Veelgestelde vragen

Wij helpen je graag.
 • Welke instellingen heb ik nodig voor het buitenland?

  Mocht je in het buitenland geen internetverbinding hebben, kun je de internetinstellingen nalopen. Het is belangrijk dat de APN instellingen correct zijn ingesteld. Onder APN dient portalmmm.nl te staan. Om de APN in te stellen, loop je onderstaande stappen door:

  Iphone
  Instellingen > Mobiel netwerk > Mobiele data netwerk

  Samsung
  Instellingen > Verbindingen > Mobiele netwerken > Namen toegangspunten

  Voor overige merken toestellen, kun je de APN meestal vinden onder 'Mobiel netwerk'. Daarnaast kan het nodig zijn om 4G/5G uit te schakelen, ook al heb je 4G/%g internet van Youfone.

 • Tips voor dataverbruik in het buitenland

  Wees bewust met mobiel internetten buiten de EU! De kosten voor internet buiten de EU kunnen hoog oplopen. Binnen de EU kun je gewoon gebruik maken van je internetbundel, net zoals in Nederland. Youfone heeft een aantal handige tips voor jou onder elkaar gezet, waar je op kunt letten om het datagebruik binnen beperken te houden.
   
  - Ga je naar het buitenland en wil je niet onverwacht hoge kosten krijgen over datagebruik? Schakel dan dataroaming uit als je in het buitenland bent. Via MyYoufone heb je ook de mogelijkheid om internet buiten de EU uit te schakelen of een limiet in te stellen. 
  - Gebruik zoveel mogelijk Wifi hotspots in het buitenland, zoals bij een hotel of een terras.
  - Als je zeker wilt weten dat je smartphone geen data gebruikt, schakel dan mobiele data uit.
  - Schakel automatisch synchronisatie op de achtergrond uit, bijv. Facebook/e-mail en stel in dat applicaties geen data op de achtergrond mogen downloaden.
  - Kies bij mobiel internetten voor de mobiele versie van websites als dat mogelijk is. Het adres begint vaak met m., mob. of mobiel.
  - Het gebruik van locatie gebaseerde diensten, zoals Google Maps, kan veel data verbruiken. Daarom is het beter locatiebepaling (GPS) uit te zetten en alleen in te schakelen wanneer nodig is.
  - Wees voorzichtig met het bekijken van video’s of het versturen hiervan, muziek stream/downloaden en/of foto’s versturen in hoge kwaliteit. Deze zaken maken intensief gebruik van mobiele data en kunnen de rekening flink verhogen.
  - In MyYoufone kan je de lopende kosten bijhouden en daarbij ook het verbruik van mobiele data. Hier kan wel enige vertraging inzitten. 
  - Mocht je specifiek willen weten hoeveel data je hebt verbruikt in de afgelopen maand, dan kan je dit in de specificaties in MyYoufone terugvinden.

 • Als ik in het buitenland een sms ontvang, moet ik dan betalen?

  Nee, voor het ontvangen van sms berichten in het buitenland hoef je niet te betalen. Voor het versturen van sms'jes, bellen en gebeld worden, betaal je andere tarieven dan in Nederland of de EU. Het verbruik in landen buiten de EU valt altijd buiten de bundel en wordt dus apart in rekening gebracht.

 • Kan ik mijn data in het buitenland gebruiken?

  Ja, je kunt jouw data in het buitenland gebruiken zolang je binnen de EU bent. Jouw telefoon zoekt automatisch naar een beschikbaar netwerk wanneer je in het buitenland bent. Het is verstandig hiervoor je Dataplafond aan te zetten in MyYoufone. Doe dit voordat je op vakantie gaat. Zo kun je extra MB’s bijkopen als je over je bundel heengaat.

 • Kan ik mijn Sim Only-abonnement buiten de EU gebruiken?

  Ja, je kunt je Sim Only-abonnement in het buitenland gebruiken. Binnen de EU blijven de tarieven en bundels hetzelfde als in Nederland en werkt het Dataplafond. Buiten de EU kun je internetten, bellen en sms’en, alleen zijn de tarieven anders en hoger. Je bundel is helaas niet geldig en het Data- en Belplafond staan niet aan.

 • Heb ik roaming nodig?

  Als je wilt internetten, bellen of sms'en in het buitenland, zet dan altijd dataroaming aan op je toestel. Controleer ook of 'Verbruik in het buitenland' aanstaat in MyYoufone

 • Heb ik een datalimiet in het buitenland?

  Reis je binnen de EU? Dan werkt het Dataplafond. Reis je buiten de EU? Dan is je databundel helaas niet geldig. Omdat het Dataplafond niet aanstaat, hebben we uit voorzorg mobiel internetten geblokkeerd. Om toch data te kunnen gebruiken buiten de EU, kun je een Wereld-databundel kopen via MyYoufone. Ga voor meer informatie over een datalimiet naar de Buitenlandpagina van Sim Only.

 • Welk Sim Only-abonnement past bij mij?

  Als je een Sim Only-abonnement bestelt, stel je zelf een bundel samen. Daardoor weet je precies welk abonnement bij je past. Je kunt kiezen uit verschillende data-, bel- en sms-bundels en verschillende looptijden zoals een 1-jarig, 2-jarig of maandelijks opzegbaar abonnement.

 • Wat zijn de Sim Only-tarieven?

  Ga je naar het buitenland? Wij hebben een overzicht van al onze Sim Only-tarieven voor je samengesteld voor zowel binnen als buiten de EU. Twijfel je of een land bij de EU hoort? Bekijk dan de zoneverdeling voor een overzicht van alle EU-landen.