Sim Only

Sim Only of abonnement met telefoon; wat is de beste keuze voor jou?

28 Juni 2023

De letterlijke vertaling van Sim Only is ‘alleen een simkaart’. Een Sim Only-abonnement is een abonnement zonder toestel. Je kiest hiervoor als je zelf nog een goede telefoon hebt en dat scheelt een hoop kosten. Dit is één van de vele redenen waarom Youfone Sim Only zo populair is. Maar wat is een abonnement precies, wat zijn de voordelen en hoe overweeg je de keuze van een abonnement? Lees verder!

Bestel een Youfone Sim Only-abonnement

 

1. Wat is het verschil tussen een Sim Only-abonnement en een abonnement met toestel?

Een abonnement is een overeenkomst tussen een gebruiker en een dienstverlener. Hierbij betaalt de gebruiker regelmatig voor toegang tot bepaalde producten, diensten of voordelen gedurende een vooraf bepaalde periode. Hieronder staat uitgebreid wat de kenmerken van een abonnement zijn.

Periodieke betaling

Een abonnement vereist meestal dat de gebruiker periodiek, meestal maandelijks, betaalt om toegang te krijgen tot de aangeboden producten of diensten.

Contractduur

Abonnementen hebben meestal een contractduur waarin de gebruiker gebonden is aan de overeenkomst. Dit kan variëren van enkele maanden tot meerdere jaren, afhankelijk van het type abonnement.

Voordelen en toegang

Abonnementen bieden specifieke voordelen en toegang tot producten, diensten of extra functies die niet beschikbaar zijn voor niet-abonnees. Dit kan bijvoorbeeld een nieuwe telefoon, exclusieve content of aanvullende bundels zijn.

 

2. Voordelen van Sim Only vs. abonnement met toestel

Lees hieronder waarom het nemen van een Sim Only-abonnement bij ons nog meer aantrekkelijk is:

Geen langdurig contract

Onze Sim Only-abonnementen hebben vaak een kortere contractduur dan abonnementen met een toestel. Dit betekent dat je niet jarenlang vastzit aan een contract.

Lage abonnementskosten

Omdat je geen nieuwe telefoon hoeft aan te schaffen, zijn Youfone Sim Only-abonnementen doorgaans goedkoper dan abonnementen inclusief een telefoon. Je betaalt alleen voor de simkaart en de gekozen bundels.

Besparing op toestelkosten

Als je al een goed functionerende smartphone hebt, voorkom je de hoge kosten van een nieuwe telefoon. Je kunt je huidige toestel blijven gebruiken zolang deze het nog doet.

 

3. Voordelen van een Youfone Sim Only-abonnement

Een Youfone Sim Only-abonnement is voordelig als je regelmatig gebruikmaakt van de door jou gekozen bundel. Maar ook de voordelen en extra’s zoals de Vriendendienst, Youcoins en MyYoufone-app. Welke voordelen bieden onze abonnementen nog meer?

Gespreid betalen

Onze abonnementen stellen je in staat om de kosten van producten of diensten te spreiden over een langere periode. In plaats van een grote eenmalige betaling, betaal je maandelijks een vast bedrag, wat het budgetvriendelijker kan maken.

Extra diensten en bundels

Onze abonnementen bieden vaak extra diensten of bundels die niet beschikbaar zijn voor niet-abonnees. Dit kunnen bijvoorbeeld extra data, belminuten, sms'jes of kortingen op aanvullende producten en diensten zijn.

Bestel een Youfone Sim Only-abonnement

 

4. Kostenvergelijking

Bij het vergelijken van Sim Only-abonnementen is het belangrijk om zowel de maandelijkse kosten als de eenmalige kosten en de totale kosten over de contractperiode in overweging te nemen.

Maandelijkse kosten

Bij het vergelijken van Sim Only-abonnementen is het zaak om naar de maandelijkse kosten te kijken. Dit is het bedrag dat je elke maand moet betalen om toegang te krijgen tot de aangeboden diensten. Houd rekening met eventuele kortingen, promoties of aanbiedingen die van invloed kunnen zijn op de maandelijkse kosten gedurende een bepaalde periode.

Eenmalige kosten

Naast de maandelijkse kosten kunnen er ook eenmalige kosten zijn bij het afsluiten van een Sim Only-abonnement. Deze kosten kunnen bestaan uit activatiekosten, aansluitkosten, verzendkosten voor een nieuwe telefoon of eventuele installatiekosten. Het is belangrijk om deze kosten mee te nemen in de kostenvergelijking, omdat ze invloed kunnen hebben op de totale kosten van het abonnement.

Totale kosten over de contractperiode

Om een volledig beeld te krijgen van de kosten, is het essentieel om de totale kosten over de contractperiode te berekenen. Vermenigvuldig de maandelijkse kosten met de duur van het contract om de totale kosten te verkrijgen. Houd ook rekening met eventuele eenmalige kosten die aan het begin van het abonnement moeten worden betaald. Dit geeft je een duidelijk inzicht in de totale financiële verplichting gedurende de looptijd van het abonnement.

 

5. Nog meer factoren om te overwegen bij het maken van je keuze

Het is belangrijk om een paar factoren te overwegen voordat je een Sim Only-abonnement kiest. Door je behoeften en voorkeuren af te stemmen op de verschillende abonnementsopties, kun je een weloverwogen beslissing nemen die past bij jouw situatie en budget. Lees hieronder om welke factoren het gaat:

Gebruik en behoeften

Analyseer je bel- en sms-gedrag om te bepalen hoeveel minuten en berichten je maandelijks nodig hebt. Kies een abonnement dat past bij je communicatiebehoeften. Beoordeel ook je dataverbruik op basis van je internetgebruik, zoals browsen, e-mailen, sociale media, streamen en downloaden. Selecteer een abonnement met een passende hoeveelheid data.

BKR-registratie

Bij sommige abonnementen waarbij een telefoon is inbegrepen, kan een BKR-registratie (Bureau Krediet Registratie) vereist zijn als het totaalbedrag van het abonnement een bepaalde limiet overschrijdt. Overweeg of een BKR-registratie voor jou wenselijk is.

Contractduur

Bepaal de gewenste contractduur op basis van je flexibiliteitsbehoeften. Korte contracten (bijvoorbeeld maandelijks opzegbaar) bieden meer flexibiliteit, terwijl langere contracten vaak voordeligere tarieven bieden.

Netwerkdekking

Youfone maakt gebruik van het Premium KPN-netwerk dat is uitgeroepen tot het beste netwerk wereldwijd. Een goede dekking is essentieel om een betrouwbare en kwalitatieve service te krijgen.

Roaming

Als je veel reist naar het buitenland, bekijk dan de pagina mobiel gebruik in het buitenland. Hier lees je meer informatie over onze roamingdiensten en wat de kosten zijn.

Bestel een Youfone Sim Only-abonnement