Skip to main content

Sim Only-abonnementen met Dataplafond

Bij Youfone begrijpen we hoe belangrijk het is om controle te hebben op je dataverbruik en om onverwachte kosten te vermijden. Daarom hebben wij Sim Only-abonnementen met een Dataplafond, waarmee je de volledige controle hebt over je verbruik en kosten. Hieronder leggen we uit wat een Sim Only-abonnement met Dataplafond bij Youfone precies inhoudt en welke voordelen dit heeft. Heb je al Sim Only van Youfone en wil je een Dataplafond? Activeer deze dan in MyYoufone

dataplafond

Hoe werkt het Dataplafond?

 • realtime meldingen
  Realtime meldingen

  Bij Youfone houden we je op de hoogte van je dataverbruik. Zodra je 80% van je databundel hebt verbruikt, ontvang je een sms-melding om je eraan te herinneren. Dit stelt je in staat om bewust te worden van je verbruik en indien nodig maatregelen te nemen om binnen je bundel te blijven.

 • automatische blokkade
  Automatische blokkade bij 100% verbruik

  Om ervoor te zorgen dat je geen extra kosten buiten je bundel maakt, wordt je internetverbinding automatisch geblokkeerd zodra je 100% van je databundel hebt verbruikt. Dit is een beschermingsmechanisme dat voorkomt dat je onbedoeld extra kosten maakt. Het biedt gemoedsrust, wetende dat je dataverbruik altijd binnen de vooraf bepaalde grenzen blijft.

 • extra mb's kopen
  Extra MB's bijkopen via MyYoufone

  Is je internetverbinding geblokkeerd, maar wil je toch blijven internetten tot het einde van de maand? Dan kun je eenvoudig extra MB's bijkopen via de MyYoufone-omgeving. Dit stelt je in staat om je internettoegang te herstellen en te blijven surfen. De aangeschafte bundel met extra MB's is geldig tot het einde van de maand. Hierdoor kun je de rest van de maand zorgeloos blijven genieten van internettoegang.

Meer informatie Arrow Icon

 

 • Het Dataplafond is direct geldig;
 • Het Dataplafond is alleen geldig in Nederland en de EU;
 • Een Dataplafond kost € 0,50 per maand;
 • Het Dataplafond blijft ook geldig na verlenging van het abonnement;
 • Je kunt pas meerdere databundels kopen als je dataplafond aan staat;
 • Extra databundels worden bijgeschreven op de factuur van de volgende maand;
 • Bekijk de tarieven van de extra databundels.

Altijd in controle met de MyYoufone-app

De MyYoufone-app is jouw persoonlijke omgeving waar je alle zaken rondom je abonnementen in een handomdraai regelt.

Met de app heb je altijd inzicht in je verbruik en je facturen. Ook pas je heel eenvoudig pakketten en bundels aan.

De donkere modus zorgt ervoor dat je batterij langer mee gaat. En het is rustiger voor je ogen.

Android    iOS

myyoufone app

Voordelen van een Dataplafond

 • Kostenbeheersing

  Met een Dataplafond heb je volledige controle over je dataverbruik en kun je onverwachte kosten voorkomen. Je hoeft je geen zorgen te maken over het overschrijden van je databundel en de bijbehorende extra kosten. Het Dataplafond zorgt ervoor dat je niet buiten je bundel kan gaan, waardoor je maandelijkse factuur voorspelbaar en beheersbaar blijft.

 • Bewustwording van verbruik

  Een Dataplafond helpt je om bewuster om te gaan met je dataverbruik. Door de limiet in te stellen, word je aangemoedigd om je datagebruik beter te beheren en weloverwogen keuzes te maken. Dit kan leiden tot efficiënter gebruik van je databundel en het vermijden van onnodig verbruik.

 • Minder zorgen

  Met een Dataplafond hoef je je geen zorgen te maken over het per ongeluk overschrijden van je databundel of het veroorzaken van hoge kosten. Je blijft altijd binnen je databundel, waardoor je je kunt richten op het genieten van je favoriete serie of film.

Hoe kan ik mijn dataverbruik beperken: tips & tricks

Om je dataverbruik te beperken en controle te houden over je mobiele kosten, hebben we enkele handige tips en tricks voor je op een rij gezet.
  • Gebruik wifi waar mogelijk

   Gebruik wifi waar mogelijk

   Maak optimaal gebruik van draadloze netwerken en verbind met wifi wanneer je thuis, op kantoor of op openbare plaatsen bent. Hierdoor kun je apps en content downloaden zonder gebruik te maken van je mobiele data.

  • Beperk het streamen van media

   Beperk het streamen van media

   Het streamen van video's, muziek en andere media kan aanzienlijk bijdragen aan je dataverbruik. Overweeg om media vooraf te downloaden wanneer je verbonden bent met wifi, zodat je ze offline kunt bekijken of beluisteren.

  • Schakel automatische updates uit

   Schakel automatische updates uit

   Veel apps en besturingssystemen hebben automatische updates ingeschakeld. Deze updates kunnen aanzienlijke hoeveelheden data verbruiken. Schakel indien mogelijk automatische updates uit of stel ze in op alleen bij gebruik van wifi.

  • Beperk het gebruik van data-intensieve apps

   Beperk het gebruik van data-intensieve apps

   Sommige apps, zoals videostreamingdiensten, online games en navigatie-apps, verbruiken meer data dan andere. Wees bewust van welke apps je gebruikt en probeer het gebruik van data-intensieve apps te beperken wanneer je niet verbonden bent met wifi.

  • Schakel achtergrondgegevens uit

   Schakel achtergrondgegevens uit

   Veel apps blijven op de achtergrond actief en verbruiken data, zelfs wanneer je ze niet actief gebruikt. Controleer de instellingen van je apps en schakel achtergrondgegevens uit voor apps die je niet continu nodig hebt.

  • Maak gebruik van datamanagementtools

   Maak gebruik van datamanagementtools

   Veel smartphones hebben ingebouwde datamanagementtools waarmee je je verbruik kunt volgen en limieten kunt instellen. Gebruik deze tools om inzicht te krijgen in je datagebruik en eventuele limieten in te stellen om overschrijding te voorkomen.

Wil je nog meer tips? Lees onze blog over data besparen.

Wat gebeurt er als ik mijn Dataplafond of datalimiet overschrijd?

Bij Youfone hoef je je geen zorgen te maken als je per ongeluk je Dataplafond of datalimiet overschrijdt. In plaats van hoge kosten buiten je bundel, zijn er handige oplossingen beschikbaar:
 • Internetverbinding wordt afgesloten

  Wanneer je je Dataplafond of datalimiet overschrijdt bij Youfone, wordt je internetverbinding automatisch afgesloten. Dit betekent dat je geen toegang meer hebt tot internet op je telefoon. Dit is een beschermingsmechanisme dat ervoor zorgt dat je geen extra kosten buiten je bundel maakt.

 • Geen onverwachte kosten

  Het afsluiten van de internetverbinding zorgt ervoor dat je geen onaangename verrassingen op je factuur krijgt. Je hoeft je geen zorgen te maken over extra kosten die kunnen ontstaan door het overschrijden van je Dataplafond of datalimiet.

 • Koop een extra bundel in MyYoufone

  Als je toch weer wilt internetten, biedt Youfone een eenvoudige oplossing. Je kunt een extra bundel aanschaffen via de MyYoufone-app. Hiermee kun je weer verbinding maken met internet en verder surfen. Deze extra bundel is geldig tot het einde van de maand, waardoor je flexibiliteit hebt en alleen betaalt voor wat je nodig hebt.

Meer informatie & inspiratie over Sim Only van Youfone

 • De voordelen van Sim Only

  Ontdek de voordelen van Youfone Sim Only: lagere maandelijkse kosten, meer flexibiliteit en vrijheid om te kiezen.

  Lees meer
 • Sim Only vs. abonnement met telefoon

  Ontdek de verschillen tussen een Sim Only en abonnement met telefoon.

  Lees meer
 • Tips voor mobiele data besparen op je smartphone

  In deze blog delen we een aantal tips hoe je het dataverbruik kunt verminderen op je telefoon.

  Lees meer

Veelgestelde vragen over Dataplafond

 • Welk Sim Only-abonnement past bij mij?

  Als je een Sim Only-abonnement bestelt, stel je zelf een bundel samen. Daardoor weet je precies welk abonnement bij je past. Je kunt kiezen uit verschillende data-, bel- en sms-bundels en verschillende looptijden zoals een 1-jarig, 2-jarig of maandelijks opzegbaar abonnement.

 • Wat zijn de Sim Only-tarieven?

  Ga je naar het buitenland? Wij hebben een overzicht van al onze Sim Only-tarieven voor je samengesteld voor zowel binnen als buiten de EU. Twijfel je of een land bij de EU hoort? Bekijk dan de zoneverdeling voor een overzicht van alle EU-landen.

 • Is Sim Only maandelijks aanpasbaar?

  Je kunt je Sim Only-abonnement elke maand aanpassen in de gratis MyYoufone-app. Meer bellen? Minder internetten? Een Dataplafond of Belplafond instellen? Het is allemaal mogelijk!

 • Kan ik een Belplafond instellen?

  Ja, het is mogelijk om een Belplafond in te stellen. Zo blijf je altijd eigen baas over je bel- en sms-minuten en voorkom je je een onverwacht hoge telefoonrekening.

 • Hoe kan ik mijn Dataplafond wijzigen tijdens mijn contract bij Youfone: eenvoudige stappen

  Bij Youfone kun je eenvoudig je Dataplafond wijzigen tijdens je contractperiode. Hieronder leggen we uit hoe je dit doet.

  1. Directe activering tijdens bestelling of in MyYoufone: bij Youfone is het Dataplafond direct van kracht wanneer je deze activeert tijdens het bestellen van je abonnement of via de MyYoufone-app. Dit betekent dat je meteen kunt beginnen met het beheren van je dataverbruik en het voorkomen van onverwachte kosten.
  2. Geldigheid na verlenging: het Dataplafond blijft geldig, zelfs na de verlenging van je abonnement bij Youfone. Dit betekent dat je de controle over je dataverbruik behoudt en beschermd blijft tegen ongewenste kosten. Zelfs nadat je je contract hebt vernieuwd.
  3. Mogelijkheid om het Dataplafond uit te schakelen: als je op een bepaald moment besluit dat je geen behoefte meer hebt aan een Dataplafond, kun je het eenvoudig uitschakelen. Hierdoor krijg je meer flexibiliteit in je datagebruik. Houd er rekening mee dat het uitschakelen van het Dataplafond ingaat op de eerste dag van de volgende maand.
  4. Navigeer naar MyYoufone: om je Dataplafond bij Youfone te wijzigen, ga je naar de MyYoufone-app. Hier kun je inloggen op je account en de optie vinden om je Dataplafond aan te passen. Volg de instructies op het scherm om de gewenste wijzigingen door te voeren.

  Door gebruik te maken van de mogelijkheden die Youfone biedt, kun je gemakkelijk je Dataplafond wijzigen tijdens je contractperiode. Of je nu direct bij het bestellen activeert, het na verlenging behoudt of later besluit het uit te schakelen: Youfone geeft je de flexibiliteit en controle over je dataverbruik die je nodig hebt. Vergeet niet dat wijzigingen in het Dataplafond ingaan op de eerste dag van de volgende maand. Blijf genieten van je Youfone-abonnement terwijl je je dataverbruik moeiteloos beheert.