Skip to main content
Bekijk wat wij op jouw adres leveren.
Postcode
Huisnummer
Toevoeging
Het adres wordt gecontroleerd…

Betrouwbaar KPN-netwerk

Bij Youfone krijg je standaard supersnel DSL internet. Ook is het mogelijk om te kiezen voor Glasvezel Internet, afhankelijk van het adres. We maken gebruik van het betrouwbare KPN-netwerk. Het is mogelijk om zelf de maximale snelheid van je pakket te kiezen tot maximaal 500 Mbit/s.

Je ontvangt een gratis WiFi-modem bij de bestelling. Dat is een router en modem in één. Zo maak je eenvoudig verbinding met het internet, bedraad of draadloos.

  • Betrouwbaar KPN-netwerk
  • Internetsnelheid tot maximaal 500 Mbit/s
  • Gratis WiFi-modem 
  • Gratis klantenservice 


Naast Internet Only kun je ook combineren met TV & Vast bellen.

Supersnel DSL en Glasvezel internet

DSL en glasvezel zijn allebei vormen van breedbandinternet. Breedband internet staat bekend als een snelle en stabiele internetverbinding.

DSL Internet
Bij DSL wordt de telefoonlijn gebruikt om informatie over het internet te versturen en ontvangen. De gerealiseerde internetsnelheid hangt af van het adres. Als je dichtbij de wijkcentrale van de provider woont ontvang je sneller internet dan als je er ver vandaan woont. Het voordeel van DSL is dat het bijna overal beschikbaar is.

Vast Internet
tabel

Glasvezel Internet
Glasvezel is een modernere techniek. Een glasvezelkabel is gemaakt van glasvezel waardoor signalen zeer snel en betrouwbaar over grote afstanden kunnen worden verstuurd. Daarom is Glasvezel Internet de snelste vorm van breedband internet. En de down- en uploadsnelheid zijn vaak even hoog. Helaas is glasvezel nog niet overal beschikbaar. 

Installatiehulp

monteur

Om het zo makkelijk mogelijk te maken ontvang je bij standaard internet (DSL) van Youfone een intallatiehandleiding bij de bestelling. Ook hebben we online een aantal handige instructievideo’s om je stap voor stap helpen.

Liever een monteur die het voor je regelt? Maak dan gebruik van onze monteursservice voor €60,- extra. Er komt dan een installateur bij je langs om de apparatuur aan te sluiten. Bij een Glasvezel Internet bestelling komt de monteur altijd gratis langs.

Goed om te weten

Geadverteerde snelheid
De maximale snelheid van een pakket. Dit kan afwijken van de daadwerkelijke snelheid van de internetverbinding, behalve bij een glasvezel internetverbinding.
 

Maximale downloadsnelheid
De maximale internetsnelheid op basis van de technische mogelijkheden op jouw adres. Het kan voorkomen dat de maximale snelheid hoger is dan de snelheid van het gekozen pakket. Dan geldt de snelheid van het pakket.
 

Gemiddelde downloadsnelheid
De gemiddelde downloadsnelheid is bij DSL en Glasvezel Internet meestal 75 procent (of meer) van de maximale download- en uploadsnelheid. 
 

Minimale downloadsnelheid
De minimale downloadsnelheid is bij DSL en Glasvezel Internet meestal 25 procent (of meer) van de maximale download- en uploadsnelheid.

Hoe kun je de internetsnelheid meten? 

De snelheid (uitgedrukt in Mbit/s) van de internetverbinding kun je meten hier meten via de speedtest. Dit is een onafhankelijke speedtest van Ookla.
 
Het meten van de internetsnelheid moet vanaf je eigen apparaat dat verbonden is via een kabel met de modem. Verouderde apparatuur of apparatuur waarop niet de meest recente updates zijn geïnstalleerd kunnen te lage resultaten geven en moeten niet worden gebruikt. Om de werkelijke snelheid te meten is het noodzakelijk om geen andere internetdiensten te gebruiken (bellen, downloaden, browsen etc.). Deze diensten zijn namelijk van invloed op de gemeten snelheid en dienen uitgeschakeld te blijven tijdens de meting.
 
Om een realistisch beeld van de internetsnelheid te krijgen is het noodzakelijk om minimaal 10 metingen te doen binnen een tijdspad van minimaal 3 tot maximaal 7 dagen met in ieder geval een uur tussen elke afzonderlijk meting. Zorg ervoor dat je verbonden bent via een kabel en niet via WiFi, dat de TV-ontvangers uitgeschakeld zijn en zorg er ook voor dat andere apparaten die data verbruiken zijn uitgeschakeld. Noteer het tijdstip, datum en de uitkomst van de meting. 
  
De invloed van televisie en bellen op de internetsnelheid
In het netwerk deel je de aansluiting tussen je huis en de wijkcentrale niet met andere klanten. KPN zet de maximaal beschikbare bandbreedte in op je aansluiting om het verkeer van de diensten te transporteren. De maximale internetsnelheid wordt beperkt door je maximaal beschikbare bandbreedte op je aansluiting. Als je TV niet aan staat, maar de TV-ontvanger wel, dan wordt het TV-signaal verstuurd naar de TV-ontvanger en gaat dit ten koste van de internetsnelheid. Dit is afhankelijk van de beschikbare bandbreedte op de verbinding en de hoeveelheid TV-signalen die worden verstuurd.