Skip to main content
Bekijk wat wij op jouw adres leveren.
Postcode
Huisnummer
Toevoeging
Het adres wordt gecontroleerd…

Betrouwbaar KPN-netwerk

Bij Youfone krijg je standaard supersnel DSL-internet via het betrouwbare KPN-netwerk. Glasvezel internet is ook mogelijk, afhankelijk van je adres. De maximale snelheid van je pakket loopt op tot wel 500 Mbit/s.

Je ontvangt een gratis WiFi-modem bij de bestelling. Dat is een router en modem in één. Zo maak je eenvoudig verbinding met het internet, bedraad of draadloos.

  • Betrouwbaar KPN-netwerk
  • Internetsnelheid tot maximaal 500 Mbit/s
  • Gratis WiFi-modem 
  • Gratis klantenservice 


Naast Internet Only kun je ook een combinatie maken met TV & Vast bellen.

Supersnel DSL en Glasvezel internet

DSL en glasvezel zijn beide vormen van breedbandinternet. Breedband internet staat bekend als een snelle en stabiele internetverbinding.

DSL Internet
DSL maakt gebruik van de telefoonlijn om informatie over het internet te versturen en ontvangen. De internetsnelheid hangt af van het adres. Woon je in de buurt van de wijkcentrale van de provider dan is de ontvangst sneller dan wanneer je verder weg woont. Het voordeel van DSL is dat het bijna overal beschikbaar is.

Vast Internet
tabel

Glasvezel Internet
Glasvezel is de nieuwste vorm van breedbandinternet. Een glasvezelkabel kan signalen zeer snel en betrouwbaar over grote afstanden doorgeven. Dat maakt Glasvezel Internet de snelste vorm van breedbandinternet. De down- en uploadsnelheid zijn vaak even hoog. Helaas is glasvezel nog niet overal beschikbaar. 

Installatiehulp

monteur

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken levert Youfone een installatiehandleiding bij de bestelling van DSL Internet. Onze online instructievideo’s helpen je verder.

Liever een monteur die het voor je regelt? Maak dan gebruik van de monteursservice voor 60 euro extra. Een installateur komt bij je langs om de apparatuur aan te sluiten. Bij Glasvezel Internet is installatie door een monteur standaard inbegrepen en gratis.

Goed om te weten

Geadverteerde snelheid
De maximale snelheid van een pakket. Deze kan afwijken van de daadwerkelijke snelheid van de internetverbinding, behalve bij een glasvezel internetverbinding.
 

Maximale downloadsnelheid
De maximale internetsnelheid op basis van de technische mogelijkheden op jouw adres. Het kan voorkomen dat de maximale snelheid hoger is dan de snelheid van het gekozen pakket. Dan geldt de snelheid van het pakket.
 

Gemiddelde downloadsnelheid
De gemiddelde downloadsnelheid is bij DSL en Glasvezel meestal 75 procent (of meer) van de maximale download- en uploadsnelheid. 
 

Minimale downloadsnelheid
De minimale downloadsnelheid is bij DSL en Glasvezel meestal 25 procent (of meer) van de maximale download- en uploadsnelheid.

Hoe kun je de internetsnelheid meten? 

De snelheid (uitgedrukt in Mbit/s) van de internetverbinding kun je meten met de onafhankelijke speedtest van Ookla.
 
Het meten van de internetsnelheid doe je vanaf je eigen apparaat. Dat moet via een kabel verbonden zijn met het modem. Verouderde apparatuur of apparatuur waarop niet de meest recente updates zijn geïnstalleerd kunnen te lage resultaten geven. Gebruik deze daarom niet. Om de werkelijke snelheid te meten is het noodzakelijk om geen andere internetdiensten (zoals bellen, downloaden en browsen) te gebruiken. Deze diensten zijn namelijk van invloed op de gemeten snelheid en dienen uitgeschakeld te blijven tijdens de meting.
 
Om een realistisch beeld van de internetsnelheid te krijgen is het noodzakelijk om zeker 10 metingen te doen in een periode van minimaal 3 tot maximaal 7 dagen. Zorg dat er in ieder geval een uur tussen elke afzonderlijk meting zit. Zorg ervoor dat je verbonden bent via een kabel en niet via WiFi. TV-ontvangers en andere apparaten die data verbruiken dienen uitgeschakeld te zijn. Noteer het tijdstip, datum en uitkomst van elke meting. 
  
De invloed van televisie en bellen op de internetsnelheid
In jouw netwerk deel je de aansluiting tussen je huis en de wijkcentrale niet met andere klanten. KPN zet de maximaal beschikbare bandbreedte in op je aansluiting om het verkeer van de diensten te transporteren. De maximale internetsnelheid wordt beperkt door de maximaal beschikbare bandbreedte op je aansluiting. Als je TV niet aan staat, maar de TV-ontvanger wel, dan wordt het TV-signaal verstuurd naar de TV-ontvanger. Dit gaat ten koste van de internetsnelheid, afhankelijk van de beschikbare bandbreedte op de verbinding en de hoeveelheid TV-signalen die worden verstuurd.