Skip to main content

Hoeveel kun je doen met 2 GB per maand?

Gebruik je jouw data om te appen met familie en vrienden en om af en toe wat op te zoeken op internet? Grote kans dat je dan genoeg hebt aan 2 GB per maand. Benieuwd hoeveel data apps kosten?

Check deze schatting Arrow Icon
 • YouTube 480p: 200 tot 400 MB per uur
 • YouTube 1080p: 1200 tot 1400 MB per uur
 • Netflix 1080p: 2000 MB per uur
 • TikTok: 840 MB per uur
 • Instagram: 100 MB per uur
 • Facebook: 100 MB per uur
 • Spotify: 100 tot 150 MB per uur

Tip: zorg ervoor dat je weet wanneer je de maandelijkse 2 GB hebt opgemaakt. Gebruik daarvoor ons Dataplafond.

Wil je toch ook streamen, gamen en altijd bereikbaar en verbonden zijn? Neem dan een Sim Only-abonnement met meer dan 2 GB. 

bereik

Voordelen van Sim Only vanaf 2 GB

Met een Sim Only-abonnement vanaf 2 GB aan mobiele data heb je deze voordelen:

Erg voordelig abonnement

Een abonnement vanaf 2 GB is erg voordelig, zeker vergeleken met een grotere databundel. Waarom zou je meer betalen als dat niet hoeft? En op veel plekken is er wifi, daarmee bespaar je slim op data.

Genoeg voor je dagelijkse gebruik

Is dagelijks appen en een beetje mobiel internetten voldoende voor je? Dan heb je genoeg aan 2 GB en blijf je altijd in contact met je familie en vrienden.

Best geteste netwerk

Sluit je bij ons een Sim Only-abonnement af? Dan maak je gebruik van het netwerk van KPN, ook met Sim Only vanaf 2 GB. Het is het best geteste netwerk van Nederland en heeft 99% dekking met 4G en 5G. Vrijwel overal heb je internet, of je nu binnen bent of buiten.

Ontdek meer over Sim Only met het krachtige KPN-netwerk.

Geen BKR-registratie

Met Sim Only koop je geen toestel op afbetaling. Dus als je een Youfone Sim Only-abonnement afsluit, krijg je geen BKR-registratie. Dit geeft je meer mogelijkheden bij het aanvragen van bijvoorbeeld een nieuwe lening.

Heb je een nieuw toestel nodig? Tot 250 euro krijg je geen BKR-registratie. Ga bijvoorbeeld voor een voordelige telefoon in onze Toestelshop.

Beter voor het milieu

Door te kiezen voor een Sim Only-abonnement hoef je geen nieuwe telefoon te kopen en kun je je oude toestel hergebruiken. Hierdoor voorkom je onnodig elektronisch afval.

Benieuwd naar meer? Bekijk alle voordelen van Sim Only.

Nog meer voordelen van Youfone

Youfone heeft naast Sim Only-abonnementen nog vele extra's zoals Vriendendienst, Youcoins en de MyYoufone-app.
 • vriendendienst
  Doe een Vriendendienst en word beloond

  Wil jij € 10,- verdienen? Gun je maten, vriendinnen of familie dezelfde premium kwaliteit van Youfone voor een lage prijs! Niet alleen jij, maar ook zij krijgen dan € 10,- korting op hun factuur. Je kunt dit tot vijf keer per jaar doen, dus tel uit je winst.

  Meld je snel aan voor onze Vriendendienst.

  Meer over Vriendendienst
 • youcoins spaarprogramma
  Spaar Youcoins en krijg korting

  ‘Maar waarop krijg ik korting dan?’ We horen het je al vragen. Je krijgt gratis MB’s of korting op je Sim Only- of Thuis-abonnement! Het enige wat jij hiervoor hoeft te doen, is online shoppen bij jouw favoriete winkels via MyYoufone. Na je aankoop krijg je een percentage van het door jou online bestede bedrag terug in Youcoins.

  Meer over Youcoins
 • myyoufone app
  Houd controle met de MyYoufone-app

  Niemand wil onverwacht hoge telefoonrekeningen. Via de gratis MyYoufone-app houd je heel eenvoudig je verbruik en facturen in de gaten. Je kunt deze app ook gebruiken om je bundels en abonnementen te wijzigen. 

  Download 'm nu in de App Store of Google Play.

  Ontdek de MyYoufone-app
youfone simkaart

Vergelijk 2 GB met andere abonnementen

Natuurlijk hebben we ook andere Sim Only-deals. Voor een paar euro meer of soms zelfs voor hetzelfde geld heb je meer data per maand. Vergelijk onze Sim Only-deals en kies het abonnement dat bij jou past.

Zo stap je over naar 2 GB of meer

Overstappen is snel en eenvoudig geregeld. Je gaat naar onze bestelpagina en daar spreekt alles voor zich. Sluit je bij ons een contract af? Dan regelen wij de overstap van je huidige provider naar ons. Wel zo makkelijk. 

overstappen van aanbieder

Veelgestelde vragen over Sim Only met 2 GB

 • Hoeveel GB heb ik per maand nodig?

  Kijk je weinig of geen video's als je niet op wifi zit? En gebruik je weinig of geen social media? Dan zit je goed met 2 GB per maand. 

  Kijk je wel graag filmpjes vanuit je data? En gebruik je meer social media? Dan kies je eerder voor 5 GB. Speel je veel spelletjes en kijk je veel filmpjes? Dan moet je denken aan zo'n 10 GB per maand. 

  Om te weten wat je gemiddeld verbruikt, kun je het beste jouw laatste 3 specificaties of facturen bekijken.

 • Wat gebeurt er als ik mijn datalimiet van 2 GB overschrijd?

  Wij adviseren om het Dataplafond te activeren. Met het Dataplafond heb je de volledige controle over je verbruik. Je activeert het Dataplafond voor slechts € 0,50 per maand via MyYoufone

  Met een Dataplafond blokkeert je internetverbinding automatisch wanneer je de databundel volledig hebt verbruikt. Op de eerste dag van de volgende maand krijg je gewoon weer je databundel toegewezen. Wil je toch internetten de rest van de maand? Koop dan eenvoudig en voordelig extra MB’s via MyYoufone

  Goed om te weten: als je een Dataplafond instelt, dan is deze direct actief. Je kunt dan direct daarna extra MB’s kopen en weer internetten. 

  Check je verbruik in MyYoufone of de MyYoufone-app

  Lees meer over het Dataplafond

 • Kan ik makkelijk overstappen van 2 GB naar meer of minder data?

  Ja, dat is mogelijk. Dit kan heel eenvoudig via MyYoufone of de app. 

  1-jarige en 2-jarige abonnementen 
  Je kan je abonnement tijdens de looptijd van het contract naar boven of beneden wijzigen. In MyYoufone zie je wat jouw opties zijn. De opties die jij te zien krijgt kunnen afwijken van die op de website, omdat je nog in de contractperiode zit. Zodra je een wijziging doet, gaat die in per de eerste van de volgende kalendermaand. 

  Kun je jouw abonnement verlengen? Dan mag je gebruikmaken van onze huidige tarieven. Bekijk de tarievenpagina.

  Maandabonnement 
  Heb je een maandabonnement? Dan kun je jouw abonnement maandelijks wijzigen of verlengen. Je bundel wijzigen kan omhoog, maar ook omlaag. De abonnementswijziging gaat in per de eerste van de volgende kalendermaand. 

  Om je abonnement te wijzigen of te verlengen ga je naar MyYoufone. Daar kies je voor 'Abonnement wijzigen' of 'Abonnement verlengen' en kies je jouw gewenste bundel. 

 • Hoe koop ik een extra databundel?

  Wanneer het Dataplafond actief is en je hebt de databundel volledig verbruikt, wordt je internetverbinding geblokkeerd voor de rest van de maand. In de volgende maand wordt de internetverbinding vervolgens direct hervat. Soms is het nodig om het toestel een keer uit en aan te zetten. 

  Wil je meer internetten? 
  Koop eenvoudig extra MB’s voor de rest van de maand via MyYoufone

  Of stuur een sms naar 9999 (normaal tarief) met het aantal extra MB’s dat je wil kopen. Je kunt kiezen uit 500, 1000 en 3000 extra MB’s. Stuur bijvoorbeeld 1000 naar 9999, dan koop je 1000 extra MB’s voor € 7,50. Nadat je de sms gestuurd hebt, kan het een paar minuten duren voor je extra databundel is toegevoegd. Bekijk de tarieven voor extra MB’s.

Klantbeoordelingen

We hebben al duizenden tevreden klanten en veel Awards gewonnen!
 • EU
  Sim Only geldig in EU
 • nummerbehoud
  Gratis nummerbehoud
 • kpn netwerk
  Betrouwbaar netwerk
 • klantenservice
  Gratis klantenservice
 • bedenktijd
  14 dagen bedenktijd