Skip to main content

Ma - Vr (09:00 - 18:00)

MOBIEL GEBRUIK BUITENLAND

BUNDEL OOK GELDIG IN DE EU

Je kunt binnen de landen van de EU gewoon bellen en internetten tegen Nederlandse tarieven. Bekijk de zoneverdeling voor een overzicht van alle EU landen.

De nieuwe tarieven voor bellen, sms’en en internetten in de EU vanaf 2017
Je bel- en databundel is overal geldig in de EU. De kosten die je buiten de bundel maakt zijn gelijk aan de buitenbundel kosten in Nederland. Bijvoorbeeld: je hebt nog 20 minuten over in je bundel en belt 25 minuten vanuit Duitsland naar een Nederlands telefoonnummer. Dan worden de resterende 5 minuten verrekend op basis van het buitenbundeltarief, net als in Nederland.

Het buitenbundel tarief is €0,30 per min/sms en €0,10 per MB. 

Tip: kies handmatig je netwerk en zet de automatische verbindingsoptie uit.
Ga je op vakantie buiten de EU? Schakel 'Internet buiten de EU' volledig uit via MyYoufone of stel een limiet in om onverwachte kosten te voorkomen.  

Lees hier meer tips mobiel gebruik op vakantie.

Vanaf juni 2017
Bellen (per minuut)
Uit je belbundel
Gebeld worden (per minuut)
Dit is altijd gratis
Sms versturen (per bericht)
Uit je belbundel
Internetten (per MB)
Uit je databundel
NIEUWE EU TARIEVEN

Het maakt niet uit in welk EU land jij bent, je belt en verstuurt SMS berichten vanuit je belbundel en je gebruikt MB's vanuit je databundel. Bellen en SMS'en gaat alleen vanuit je bundel als dat naar Nederlandse telefoonnummers of andere EU nummers (exclusief servicenummers), net zoals je dat gewend bent in Nederland. Bellen vanuit Nederland naar buitenlandse telefoonnummers, wordt nog altijd apart in rekening gebracht. Bekijk hier welke landen bij de EU horen.

Wil je goedkoper bellen en SMS'en naar buitenlandse telefoonnummers? Kijk dan naar onze Buitenland bundel voor extra goedkope tarieven. 

SMS IN DE EU BIJ VERBRUIK VAN €60,50

Het is mogelijk dat je een automatisch sms bericht ontvangt in de EU met de melding dat je €60,50 hebt verbruikt. Dit is een afspraak die de Europese Commissie heeft gemaakt om consumenten te beschermen tegen hoge kosten. De SMS is gebaseerd op het verbruik wat KPN registreert. KPN heeft geen inzicht in jouw gegevens zoals het abonnement. Daarom hanteert KPN een standaard berekening. Wanneer je de instructies in het bericht volgt, kan je weer gebruik maken van het internet. Om er zeker van te zijn dat je niet teveel verbruikt, kun je het daadwerkelijke verbruik in de gaten houden via MyYoufone of de Youfone app.

Dus het verbruik in MyYoufone of de Youfone app is wat je in de gaten moet houden als je in de EU bent.

EU

Fair Use Policy
Vanaf 1 juni 2017 geldt voor het verbruik in de EU een Fair Use Policy. De voorwaarden zijn gebaseerd op de richtlijnen van de Europese Commissie en dient onredelijk verbruik in het buitenland te voorkomen. Er is sprake van onredelijk verbruik als je gedurende een periode van vier maanden méér tijd in het buitenland doorbrengt dan in Nederland en méér verbruik vertoont in het buitenland dan in Nederland. Als er sprake is van onredelijk verbruik zal Youfone verzoeken het verbruik aan te passen. Mocht het verbruik niet aantoonbaar zijn veranderd binnen 14 dagen, dan zal Youfone de extra kosten in rekening brengen op de factuur.

 

Let op: Het belplafond is niet van toepassing in de EU.

Tarieven sim only in het buitenland

Gebruik buiten de EU

Gebruik buiten de EU is altijd buiten de bundel. Bekijk de zoneverdeling om te kijken in welke zone het land dat jij bezoekt valt. Op onze pagina met tarieven kan je zien wat de kosten zijn voor bellen, gebeld worden, het versturen van een SMS en dataverbruik. 

Schakel mobiele data/dataroaming volledig uit als je geen internet wilt gebruiken in het buitenland. Je kunt dit eenvoudig instellen via MyYoufone of een limiet instellen. Ook is het aan te raden om automatische synchronisatie van app’s uit te schakelen via de instellingen van je mobiele telefoon.