Skip to main content

Ma - Vr (09:00 - 18:00)

MOBIEL GEBRUIK BUITENLAND

BUNDEL OOK GELDIG IN EU

Je kunt binnen de landen van de EU gewoon bellen en internetten tegen Nederlandse tarieven. Bekijk de zoneverdeling voor een overzicht van alle EU landen.

Tarieven voor bellen, sms’en en internetten in de EU 
Je bel- en databundel is in de EU overal geldig. De kosten die je buiten de bundel maakt zijn gelijk aan de buitenbundel kosten in Nederland. Bijvoorbeeld: je hebt nog 20 minuten over in je bundel en belt 25 minuten vanuit Duitsland naar een Nederlands telefoonnummer. Dan worden de resterende 5 minuten verrekend op basis van het buitenbundeltarief, net als in Nederland.

Bellen en sms'en vanuit Nederland naar buitenlandse nummers, wordt wel apart in rekening gebracht. 
Bekijk hier de tarieven. 

Tip: kies handmatig je netwerk en zet de automatische verbindingsoptie uit.
Ga je op vakantie buiten de EU? Voorkom onverwachte kosten en schakel 'Internet buiten de EU' uit via MyYoufone of stel een limiet in. Voor nieuwe klanten per 17 februari 2019 staat de optie standaard uit.

Lees hier meer tips mobiel gebruik op vakantie.

Vanaf 1 juni 2017
Bellen (per minuut)
Uit je belbundel
Gebeld worden (per minuut)
Dit is altijd gratis
Sms versturen (per bericht)
Uit je belbundel
Internetten (per MB)
Uit je databundel
EU TARIEVEN

Het maakt niet uit in welk EU land jij bent, je belt en verstuurt SMS berichten vanuit je belbundel en je gebruikt MB's vanuit je databundel. Bellen en SMS'en gaat alleen vanuit je bundel als dat naar Nederlandse telefoonnummers of andere EU nummers (exclusief servicenummers), net zoals je dat gewend bent in Nederland. Bellen vanuit Nederland naar buitenlandse telefoonnummers, wordt nog altijd apart in rekening gebracht. Bekijk hier welke landen bij de EU horen.

SMS IN DE EU BIJ VERBRUIK VAN €60,50

Het is mogelijk dat je een automatisch sms bericht ontvangt met de melding dat je €60,50 hebt verbruikt. Dit is een afspraak die de Europese Commissie heeft gemaakt om consumenten te beschermen tegen hoge internetkosten. De sms is gebaseerd op het verbruik wat KPN registreert. KPN heeft geen inzicht in jouw gegevens zoals het abonnement. Daarom hanteert KPN een standaard berekening. Wanneer je de instructies in het bericht volgt, kan je weer gebruik maken van internet. Om er zeker van te zijn dat je niet teveel verbruikt, kun je het daadwerkelijke verbruik in de gaten houden via MyYoufone of de Youfone app.

EU

Fair Use Policy
Er geldt voor het verbruik in de EU een Fair Use Policy. De voorwaarden zijn gebaseerd op de richtlijnen van de Europese Commissie en dient onredelijk verbruik in het buitenland te voorkomen. Er is sprake van onredelijk verbruik als je gedurende een periode van vier maanden méér tijd in het buitenland doorbrengt dan in Nederland en méér verbruik vertoont in het buitenland dan in Nederland. Als er sprake is van onredelijk verbruik zal Youfone verzoeken het verbruik aan te passen. Mocht het verbruik niet aantoonbaar zijn veranderd binnen 14 dagen, dan zal Youfone de extra kosten in rekening brengen op de factuur.

 

Let op: Het belplafond is niet van toepassing in de EU.

Tarieven sim only in het buitenland

Gebruik buiten de EU

Gebruik buiten de EU is altijd buiten de bundel. Bekijk de zoneverdeling om te kijken in welke zone het land dat jij bezoekt valt. Op onze pagina met tarieven kan je zien wat de kosten zijn voor bellen, gebeld worden, het versturen van een SMS en dataverbruik. 

Via MyYoufone kan je een limiet instellen voor datagebruik buiten de EU. Ook is het mogelijk om datagebruik volledig uit te schakelen.