Skip to main content

Wat is Visual Voicemail?

Elke abonnee van Youfone kan gratis gebruik maken van Visual Voicemail. Deze nieuwe dienst maakt het beheer van je voicemailbox veel slimmer, sneller en overzichtelijker. Alle berichten staan overzichtelijk in een lijst. Je ziet wie de afzender is en jij kiest welke voicemail je eerst luistert. Weg vaste volgorde en weg tijdrovend keuzemenu. Dat scheelt je tenminste een hoop wachten.

Overzicht: slimmer en sneller
Nu alle berichten overzichtelijk in een lijst staan, levert dat een belangrijk voordeel op: je bepaalt zelf welk bericht je afluistert en in welke volgorde. Dus niet langer alle berichten in vaste volgorde achter elkaar afluisteren. Je tikt er gewoon eentje aan in de lijst en die luister je af. Zo speel je berichten sneller af. En je verwijdert ze ook een stuk sneller: één tikje op ‘verwijder’ en het bericht belandt in de prullenbak.

visual voicemail
visual voicemail app logo

Hoe installeer je Visual Voicemail?

Afhankelijk van je toestel is de functie voor Visual Voicemail al ingebouwd (iPhone) of installeer je een app (Android). In beide gevallen krijg je een lijst van ingesproken berichten te zien. Compleet met afzender en lengte. Tijdens het afluisteren schakel je makkelijk over op de speaker, pauzeer je de boodschap of spoel je een stukje terug. Het is ook mogelijk om een specifiek bericht door te sturen of te bewaren op je telefoon. Visual Voicemail maakt deze vertrouwde functie weer smart.

Visual Voicemail voor iOS

Heb je een iPhone 5s of nieuwer? Dan zijn de functies van Visual Voicemail geïntegreerd in de Telefoon-app.

  1. Tik rechtsonder op de knop Voicemail. 
  2. Er verschijnt een melding op het scherm om ‘voicemail op te halen’. Als dit niet het geval is: stuur dan eerst een gratis sms met de tekst "STATE" (in hoofdletters) naar 121.
  3. Er staat nu onder de knop Voicemail de melding; ''Geen voicemail''. Visual Voicemail is nu actief, maar je hebt nog geen berichten. Zie je deze melding niet staan? Klik dan op ‘Configureer nu’, stel een wachtwoord en een begroeting in.

Nu kun je aan de slag met Visual Voicemail. Zelfs met je Apple Watch.

Visual Voicemail voor Android

Met de gratis Youfone Voicemail App beheer je alle voicemailberichten. Makkelijk afspelen, pauzeren, bewaren, delen en doorsturen. Vanuit de app kun je degene die een bericht insprak ook meteen terugbellen of een SMS sturen. Hier stel je ook jouw voicemail-begroeting in.

Visual Voicemail App

Visual Voicemail uitschakelen

 

Wil je geen Visual Voicemail gebruiken?

  • Bij Android heb je twee mogelijkheden: gebruik de logout-knop in de app. Of bel 1233 en kies optie 4 in het hoofdmenu.
  • Met een iPhone bel je 1233 en kies je optie 4 in het hoofdmenu om Visual Voicemail uit te schakelen.


Als je later Visual Voicemail weer wilt inschakelen

  • Bij Android: start gewoon de app op en klik op de knop ‘Aan de slag’. 
  • Met je iPhone stuur je een gratis SMS met de tekst ‘STATE’ naar 121.


Visual Voicemail in het buitenland  
Op reis is Visual Voicemail extra handig. Je hoeft niet eerst alle binnengekomen berichten te beluisteren. Je selecteert gewoon de voicemails die jou relevant lijken. Dat scheelt je meteen minutenlang bellen naar je voicemail. Zo bespaar je bovendien een stuk van je belbundel, want Visual Voicemail verbruikt data. 

Heb je data in het buitenland juist uitgeschakeld? Dan heb je ook geen toegang tot Visual Voicemail. Je krijgt dan gewoon een SMS met het bericht dat je een voicemail hebt. Bel 1233 om je voicemail op de traditionele manier beluisteren.  

Goed om te weten  
Apple-gebruikers hebben altijd een dataverbinding nodig voor Visual Voicemail. Mogelijk hanteert Apple eenmalige kosten ter activatie van de dienst via SMS naar een tel. nr in de UK. 

Toegangscode instellen: in het buitenland heb je een persoonlijke toegangscode nodig om je Visual Voicemail te beluisteren. Deze code is ingesteld vanuit veiligheidsoverwegingen. Bel voordat je op reis gaat naar 1233 om zelf een code in te stellen.