Goedkoper bellen en internetten in de EU

Vanaf 15 juni 2017 worden alle Telecom providers binnen de EU verplicht om de buitenland tarieven te verlagen. Dit betekent dat bellen/sms'en en internetten binnen de EU mogelijk is tegen Nederlandse tarieven. Voor alle Youfone klanten geldt de wijziging al per 1 juni 2017.

Wat zijn de nieuwe tarieven voor bellen, sms’en en internetten in de EU in 2017?

Vanaf 1 juni 2017 geldt hetzelfde als in Nederland, de min/sms/MB's gaan van je bundel af. Kosten buiten de bundel zijn gelijk aan de buitenbundel kosten in Nederland. Bijvoorbeeld: Je hebt nog 20 minuten over in je bundel en belt 25 minuten van Duitsland naar Nederland. De resterende 5 minuten worden verrekend op basis van het buitenbundeltarief, net als in Nederland.
 
Als je de EU bundel nog aan hebt staan, zal het verbruik eerst uit deze bundel gaan. 

Wat zijn de nieuwe tarieven voor bellen, sms’en en internetten in de EU?

  Vanaf 1 juni 2017
Bellen (per minuut) Uit je belbundel
Gebeld worden (per minuut)  n.v.t.
Sms versturen (per bericht) Uit je belbundel
Internetten (per MB) Uit je databundel

Op www.youfone.nl/abonnementen/buitenland vind je de precieze tarieven. Bekijk hier ook de tarieven voor het bellen naar het buitenland.
Bekijk hier de zoneverdeling om te kijken welke landen er binnen de EU zone vallen. 

Fair Use Policy in de EU

Vanaf 1 juni 2017 geldt voor het verbruik in de EU een Fair Use Policy. De voorwaarden zijn gebaseerd op de richtlijnen van de Europese Commissie en dient onredelijk verbruik in het buitenland te voorkomen. Er is sprake van onredelijk verbruik als je gedurende een periode van vier maanden méér tijd in het buitenland doorbrengt dan in Nederland en méér verbruik vertoont in het buitenland dan in Nederland. Indien er sprake is van onredelijk verbruik zal Youfone verzoeken het verbruik aan te passen. Mocht het verbruik niet aantoonbaar zijn veranderd binnen 14 dagen, zal Youfone extra kosten in rekening brengen op de factuur.
 
Let op: Het belplafond is niet van toepassing in de EU.
 
Wil je meer informatie over mobiel gebruik in het buitenland? Bekijk dan ook deze pagina