Goedkoper bellen en internetten in de EU

In 2017 worden alle telecom providers binnen de EU verplicht om de buitenland tarieven te verlagen. De exacte ingangsdatum is nog niet bekend. Ook voor Youfone klanten betekent deze tariefwijziging dat bellen, sms’en en internetten binnen de EU binnenkort mogelijk is tegen Nederlandse tarieven.

Wat worden de nieuwe tarieven voor bellen, sms’en en internetten in de EU?

  Vanaf medio 2017 Vanaf 30 april 2016
Bellen (per minuut) Uit je belbundel Uit je belbundel
+ € 0,06
Gebeld worden (per minuut) Uit je belbundel € 0,01
Sms versturen (per bericht) Uit je belbundel Uit je belbundel
+ € 0,02
Internetten (per MB) Uit je databundel Uit je databundel
+ € 0,06

In deze tabel staan afgeronde tarieven. Op www.youfone.nl/abonnementen/buitenland vind je de precieze tarieven. Bekijk hier ook de tarieven voor het bellen naar het buitenland.

Wat worden de nieuwe tarieven voor bellen, sms’en en internetten in de EU in 2017?

Vanaf medio 2017 komt verbruik in de EU uit je Nederlandse bundel. Binnen de EU geldt dezelfde prijs voor jouw gesprek, sms’je of internetgebruik als in Nederland. Bijvoorbeeld: Je hebt nog 20 minuten over in de bundel en belt 25 minuten van Duitsland naar Nederland. Na het verbruiken van de eerste 20 minuten worden de resterende 5 minuten verrekend op basis van het buitenbundeltarief, net als in Nederland.

Tijdelijke tarieven voor bellen en sms’en in de EU vanaf 30 april 2016

Van 30 april 2016 tot en met medio 2017 geldt er een tijdelijke regeling. Youfone rekent dan de Nederlandse bundelkosten, zoals hierboven uitgelegd plus een EU toeslag (1 eurocent tot 6 eurocent per minuut/bericht/MB). Voor het bellen naar het buitenland gelden er andere tarieven.

Vanaf 30 april 2016 tot en met medio 2017 geldt er een tijdelijke regeling. In deze periode rekent Youfone de Nederlandse bundelkosten, zoals hierboven uitgelegd inclusief een EU toeslag (1 eurocent tot 6 eurocent per minuut/bericht/MB).

Tijdelijk alleen EU toeslag

In verband met technische omstandigheden brengt Youfone vooralsnog alleen de EU toeslag in rekening. Daarom gelden er vanaf 30 april 2016 tijdelijk lagere tarieven voor Youfone bellers. Zodra wij in staat zijn om Nederlandse tarieven in combinatie met de EU toeslag te rekenen brengen we onze klanten daarvan op de hoogte.
Meer informatie over de officiële ingangsdatum van de EU tariefwijziging volgt zo snel mogelijk.