Skip to main content

Heerlijk, je gaat weer lekker op reis. Ga je op vakantie buiten Nederland? Check hieronder onze tips voor mobiel gebruik in het buitenland, zodat jij zorgeloos kunt appen, surfen, sms'en en bellen zonder onverwacht hoge telefoonrekeningen.

Check of je binnen of buiten de EU reist

Twijfel je of je vakantiebestemming binnen de EU is? Bekijk dan de Zoneverdeling voor een overzicht van alle EU-landen. Zo weet je zeker dat je niet per ongeluk belt, sms’t of internet via een netwerk van landen buiten de EU. Wees hier extra scherp op als je bijvoorbeeld in een grensgebied bent. Of als je reist op een boot. Om je hiervoor te waarschuwen, sms’en we je als je voor de eerste keer verbinding maakt met een ander land buiten de EU. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

vliegtuig

Mobiel gebruik binnen de EU

Reis je binnen de EU? Dan zijn de tarieven en bundels* hetzelfde als in Nederland. Extra MB’s kun je gebruiken in alle EU-landen en een paar andere landen (zoals Groot-Brittannië en Zwitserland). Internetten, bellen en sms’en vanuit het ene EU-land naar het andere EU-land vallen dus gewoon binnen je bundel (exclusief servicenummers). Ook werkt het Dataplafond. Zet deze aan via MyYoufone vóórdat je op vakantie gaat, zodat je niet buiten je bundel gaat. Let op: het Belplafond werkt alleen in Nederland.

*Heb je een Sim Only abonnement met Onbeperkt mobiel internet? Dan kun je maximaal 25 GB per maand verbruiken binnen je abonnement.

Mobiel gebruik buiten de EU

Reis je buiten de EU? Dan zijn de tarieven anders en hoger dan in Nederland. Ook zijn je data-, bel- en sms bundels niet geldig buiten de EU. Het Dataplafond en Belplafond staan niet aan, daarom hebben we uit voorzorg mobiel internetten geblokkeerd. Wil je toch mobiel internetten buiten de EU? Koop dan een Buitenlandbundel via MyYoufone of de MyYoufone-app. Let op, dit zijn speciale Buitenlandbundels. Om je hier over te informeren, sms’en we je als je voor de eerste keer verbinding maakt met een netwerk in een ander land buiten de EU. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. 

Meer handige tips voor mobiel gebruik in het buitenland

 • koffer
  Check vóór vertrek
  1. Check ‘(data)roaming’ aan staan via de instellingen van je mobiele telefoon.
  2. Check of ‘Verkeer in het buitenland” aanstaat in MyYoufone of de MyYoufone-app. 
  3. Wil je buiten EU direct bij aankomst kunnen internetten? Koop dan een Buitenlandbundel vóórdat je op vakantie gaat. 
  Buitenland bundels
 • voicemail
  Voicemail buiten de EU

  Ben je buiten de EU, wordt je gebeld en laat je het gesprek doorschakelen naar je voicemail? Dan zijn daar kosten aan verbonden. Wil je dit niet? Schakel dan ook uit voorzorg je voicemail uit door te bellen naar 12339.

 • problemen
  Problemen?

  Ben je in het buitenland en kun je niet internetten of ben je niet tevreden met de kwaliteit? Probeer dan eerst opnieuw verbinding te maken met een mobiel netwerk. Doe dit door op je mobiel de vliegtuigmodus/vliegtuigstand in te schakelen, 10 seconden te wachten en vervolgens weer uit te schakelen. Of probeer te internetten via verschillende mobiel netwerken. Schakel hiervoor het ‘automatisch selecteren’ van netwerken uit via de instellingen van jouw mobiele telefoon.

  Meer oplossingen

Veelgestelde vragen

 • Kan ik mijn data in het buitenland gebruiken?

  Ja, je kunt data gebruiken in het buitenland zolang je binnen de EU bent. Jouw telefoon zoekt automatisch naar een beschikbaar netwerk wanneer je in het buitenland bent. Het is verstandig hiervoor je Dataplafond aan te zetten in MyYoufone. Doe dit voordat je op vakantie gaat. Zo wordt je internetverbinding automatisch geblokkeerd als je je bundel hebt verbruikt en kun je extra MB's bijkopen als je over je bundel heengaat.

 • Heb ik roaming nodig?

  Reis je binnen de EU? Dan maak je gebruik van je bundel zoals je gewent bent. Check alleen voor de zekerheid of 'Dataroaming' aan staat via de instellingen van jouw mobiele telefoon en of 'Verkeer in het buitenland' aanstaat in MyYoufone.

  Reis je buiten de Eu? Dan is je bundel uit Nederland niet geldig. Uit voorzorg is het mobiel internetten geblokkeerd. Wil je toch mobiel internetten buiten de eu? Koop dan een werelddatabundel via MyYoufone of de MyYoufone app.

 • Heb ik een datalimiet in het buitenland?

  Reis je binnen de EU? Dan werkt het Dataplafond. Reis je buiten de EU? Dan is je databundel helaas niet geldig. Omdat het Dataplafond niet werkt buiten de EU, hebben we uit voorzorg mobiel internetten geblokkeerd. Om toch data te kunnen gebruiken buiten de EU, kun je een Wereld-databundel kopen via MyYoufone. Ga voor meer informatie over een datalimiet naar de Buitenlandpagina van Sim Only.

 • Kan ik mijn Sim Only-abonnement buiten de EU gebruiken?

  Ja, je kunt je Sim Only-abonnement in het buitenland gebruiken. Binnen de EU blijven de tarieven en bundels hetzelfde als in Nederland en werkt het Dataplafond. Buiten de EU kun je internetten, bellen en sms’en, alleen zijn de tarieven anders en hoger. Je bundel is helaas niet geldig en het Data- en Belplafond staan niet aan.

 • Wat zijn de Sim Only-tarieven?

  Ga je naar het buitenland? Wij hebben een overzicht van al onze Sim Only-tarieven voor je samengesteld voor zowel binnen als buiten de EU. Twijfel je of een land bij de EU hoort? Bekijk dan de zoneverdeling voor een overzicht van alle EU-landen