Skip to main content

Zorgeloos mobielgebruik binnen en buiten de EU

Heerlijk, je gaat weer lekker op reis. We hebben hieronder de belangrijkste telefoonzaken op een rijtje gezet als je buiten Nederland op vakantie gaat. Doe er je voordeel mee!

1. Mobielgebruik binnen de EU

Reis je binnen de EU? Dan blijven de tarieven en bundels hetzelfde als in Nederland en werkt het dataplafond. Ook kun je de extra MB’s gebruiken in alle EU-landen. Internetten, bellen en sms’en vanuit een land naar een ander land binnen de EU vallen dus gewoon binnen je bundel (exclusief servicenummers). Het belplafond werkt alleen in Nederland. Vergeet niet je dataroaming aan te zetten op je mobiel en controleer of ‘Verkeer in het buitenland’ aanstaat in MyYoufone.

plane
2. Internetten in de EU? Zet je dataplafond aan

Als je lekker veel wilt internetten in het buitenland is het verstandig je dataplafond aan te zetten voordat je op vakantie gaat. Dan kun je extra MB’s bijkopen als je bundel bijna op is via MyYoufone of sms. Na je reis kun je eventueel je dataplafond uitzetten.


3. Controleer of je binnen of buiten de EU reist

Twijfel je of je vakantiebestemming binnen de EU is? Bekijk dan de Zoneverdeling voor een overzicht van alle EU-landen. Zo weet je zeker dat je niet per ongeluk belt, sms’t of internet via een netwerk van landen buiten de EU. Wees hier extra scherp op als je bijvoorbeeld in een grensgebied bent. Of als je reist op een boot. Om je hiervoor te waarschuwen, sms’en we je als je voor de eerste keer verbinding maakt met een ander land buiten de EU. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.


4. Mobielgebruik buiten de EU

Reis je buiten de EU? Dan zijn de tarieven anders en hoger. Je bundels zijn helaas niet geldig. Omdat het dataplafond en belplafond niet aanstaan, hebben we uit voorzorg mobiel internetten geblokkeerd. Via MyYoufone kun je deze blokkade verwijderen. Om je hiervoor te waarschuwen, sms’en we je als je voor de eerste keer verbinding maakt met een ander land dat niet binnen de EU hoort. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.


Dataroaming

Vergeet niet je dataroaming aan te zetten op je mobiel en controleer of ‘Verkeer in het buitenland’ aanstaat in MyYoufone. Wil je internetten? Vanaf medio juli is het mogelijk om via MyYoufone een bundel voor internetverkeer in het betreffende land te kopen voordat je op vakantie gaat. Deze bundel is 30 dagen geldig.


Voicemail

Ben je buiten de EU, word je gebeld, maar neem je niet op? Dan wordt het gesprek doorgezet naar je voicemail. Als je buiten de EU bent, zijn hier kosten aan verbonden. Schakel uit voorzorg je voicemail uit door te bellen naar 12339.


5. Problemen in het buitenland?

Ben je in het buitenland en kun je niet internetten, bellen of sms’en? Zet je telefoon even uit, wacht 30 seconden en zet ‘m weer aan. Het toestel probeert zich dan opnieuw te verbinden met een mobiel netwerk.


Wil jij voortaan controle over je dataverbruik? Deze tips helpen je hierbij:
 • Gebruik Wi-Fi
 • Schakel de automatische synchronisatie van applicaties uit via je mobiel
 • Wees voorzichtig met het streamen, bekijken of versturen van video’s
 • Zet je dataplafond aan
 • Oh ja, Google Maps en andere locatie gebaseerde diensten kunnen ook veel data verbruiken!

FAQ over mobielgebruik binnen en buiten de EU

Heb je toch nog vragen? Ga dan naar onze buitenlandpagina voor Sim Only. Daar vind je de meest gestelde vragen en antwoorden over internetten, bellen en sms’en in het buitenland. Wij wensen je een goede (zaken)reis!

Veelgestelde vragen over Sim Only op vakantie

 • Kan ik mijn data in het buitenland gebruiken?

  Ja, je kunt data gebruiken in het buitenland zolang je binnen de EU bent. Jouw telefoon zoekt automatisch naar een beschikbaar netwerk wanneer je in het buitenland bent. Het is verstandig hiervoor je Dataplafond aan te zetten in MyYoufone. Doe dit voordat je op vakantie gaat. Zo kun je extra MB’s bijkopen als je over je bundel heengaat.

 • Heb ik roaming nodig?

  Als je wilt internetten, bellen of sms'en in het buitenland, zet dan altijd dataroaming aan op je toestel. Controleer ook of 'Verbruik in het buitenland' aanstaat in MyYoufone.

 • Heb ik een datalimiet in het buitenland?

  Reis je binnen de EU? Dan werkt het Dataplafond. Reis je buiten de EU? Dan is je databundel helaas niet geldig. Omdat het Dataplafond en Belplafond niet aanstaan, hebben we uit voorzorg mobiel internetten geblokkeerd. Om toch data te kunnen gebruiken buiten de EU, kun je een Wereld-databundel kopen via MyYoufone. Ga voor meer informatie over een datalimiet naar de Buitenlandpagina van Sim Only.

 • Kan ik mijn Sim Only-abonnement buiten de EU gebruiken?

  Ja, je kunt je Sim Only-abonnement in het buitenland gebruiken. Binnen de EU blijven de tarieven en bundels hetzelfde als in Nederland en werkt het Dataplafond. Buiten de EU kun je internetten, bellen en sms’en, alleen zijn de tarieven anders en hoger. Je bundel is helaas niet geldig en het Data- en Belplafond staan niet aan.

 • Welk Sim Only-abonnement past bij mij?

  Als je een Sim Only-abonnement bestelt, stel je zelf een bundel samen. Daardoor weet je precies welk abonnement bij je past. Je kunt kiezen uit verschillende data-, bel- en sms-bundels en verschillende looptijden zoals een 1-jarig, 2-jarig of maandelijks opzegbaar abonnement.

 • Wat zijn de Sim Only-tarieven?

  Ga je naar het buitenland? Wij hebben een overzicht van al onze Sim Only-tarieven voor je samengesteld voor zowel binnen als buiten de EU. Twijfel je of een land bij de EU hoort? Bekijk dan de zoneverdeling voor een overzicht van alle EU-landen

 • Waarom kiezen voor Youfone?

  Youfone is een ambitieuze en onafhankelijke telecomprovider met meer dan 500.000 klanten. We bieden Sim Only, Vast Internet, TV-diensten en supersnel Glasvezel. Bij ons krijg je de beste kwaliteit en service tegen voordelige tarieven. De Slimste Keuze!