Skip to main content
Bekijk wat wij op jouw adres leveren.
Postcode
Huisnummer
Toevoeging
Het adres wordt gecontroleerd…

Wat is glasvezel?

Met Glasvezel heb je de snelste vorm van internet, maar wat is het precies? Glasvezel is een vezel van een speciaal soort glas, die zo dun is als een haartje. Data wordt door Glasvezelkabels verzonden door middel van een laserlicht dat zeer snel heen en weer gaat en telkens aan en uit knippert. Hoe sneller deze knippering, hoe sneller je internetverbinding. Met Glasvezel van Youfone heb je dus internet met de snelheid van het licht. En je zit ook nog eens op het best geteste netwerk van KPN. 

Voordelen van Glasvezel

Met Glasvezel heb je de snelst mogelijke internetverbinding. Maar er zijn nog meer voordelen:

Meer voordelen Arrow Icon

De voordelen van Glasvezel:

 • Zijn er thuis meerdere mensen tegelijk verbonden met verschillende apparaten? Met Glasvezel maakt het allemaal niet uit. Iedereen kan zonder problemen doen wat ie wil, zonder dat het ten koste gaat van de internetsnelheid.
 • De snelheid voor up- en downloaden is altijd hetzelfde. Of je nu een serie downloadt of een video uploadt op Instagram, alles gaat even snel.
 • Begint het te onweren? Geen paniek. Doordat er door Glasvezelkabels licht in plaats van stroom loopt, zorgt Glasvezel internet altijd voor een ononderbroken, directe verbinding bij jou thuis.
 • Glasvezel is een stuk energiezuiniger dan andere netwerken, wel zo belangrijk voor een duurzame toekomst. Het Glasvezelnetwerk is lager in energieverbruik doordat het minder stroom gebruikt. In plaats daarvan verstuurt het lichtsignalen door Glasvezelkabels.
 • Met Glasvezel heb je niet alleen stabiel internet. Het zorgt er ook voor dat je mooier beeld hebt. Je favoriete films en series kijken met een slechte resolutie is dus verleden tijd.
Glasvezel snelheidsmeter
postcodecheck van youfone

Hoe weet je of je Glasvezel hebt?  

Je vraagt je misschien af: hoe weet ik of ik Glasvezel heb? Via de postcodecheck controleer je eenvoudig of Glasvezel beschikbaar is op jouw adres. Youfone levert de beste DSL- en Glasvezelverbinding die op je adres mogelijk is.  

Wanneer krijg ik Glasvezel?

De aanleg van Glasvezel begint bij gesprekken tussen de gemeente en de Glasvezelaanbieder. Hierin maken zij afspraken wat betreft de aanleg. Zodra er een akkoord is met de gemeente, ontvang je een aankondiging van de komst van Glasvezel in jouw buurt. Na deze aankondiging moet je toestemming geven, waarna een monteur je geheel gratis op Glasvezel aansluit. Het Glasvezel-aansluitpunt bevindt zich vaak in de meterkast.

Bij Youfone krijg je supersnel vast internet via het KPN-netwerk. Denk je nu: wanneer krijg ik Glasvezel? Bekijk dan deze netwerkkaart en check wanneer Glasvezel op jouw adres beschikbaar is. Met de netwerkkaart zie je precies welk netwerk jij op jouw adres hebt. Ook zie je welke gebieden al zijn aangesloten op Glasvezel en waar de aanleg op dit moment bezig is of nog op de planning staat.

Bestel eenvoudig je Glasvezelabonnement

Blijkt uit de postcodecheck dat Glasvezel beschikbaar is op jouw adres? Mooi. Je hoeft dan alleen nog jouw gewenste abonnement te kiezen. Bestel je Glasvezel internet bij Youfone, dan komt er een monteur gratis langs voor de installatie (normaal €60,–). Youfone biedt een 100% installatiegarantie én gratis overstapservice.

Alternatieven voor Glasvezel

Is Glasvezel niet beschikbaar op jouw adres? Geen zorgen. Bij Youfone kies je gewoon de vaste internetverbinding die bij je past. We bieden namelijk ook razendsnel DSL Internet aan. Is het eindelijk zover en kun je van DSL naar Glasvezel overstappen? Check dan jouw mogelijkheden in MyYoufone. We helpen je graag verder. 

internet

Veelgestelde vragen over Glasvezel

 • Waarom kan ik (nog) geen Glasvezel internet afsluiten?

  Dat komt waarschijnlijk omdat er nog geen Glasvezel beschikbaar is op jouw adres. Bekijk deze netwerkkaart om te zien wanneer je Glasvezel krijgt op jouw adres. Tot die tijd is er geen reden tot zorgen. Bij Youfone kan je namelijk ook voor DSL Internet gaan. Met DSL zijn de snelheden vaak meer dan prima voor je dagelijkse, gewone internetgebruik. 

  Bekijk je opties

 • Wat is de Glasvezel postcodecheck?

  Met de Glasvezel postcodecheck controleer je eenvoudig of jouw woning is aangesloten op Glasvezel. Als dat nog niet het geval is, krijg je de best beschikbare opties op een rijtje. Wel zo handig. Blijkt uit de postcodecheck dat er (nog) geen Glasvezelaansluiting is op jouw adres? Geen probleem. Kies dan voor razendsnel DSL Internet.

 • Wat kost Glasvezel?

  Bij Youfone kies je de snelheid die bij je past. Gelukkig is er genoeg keuze voor iedereen. Voor Glasvezelabonnementen kun je kiezen tussen 50, 100, 200, 500 en 1000 Mbit/s. Hoe hoger de snelheid, hoe duurder het abonnement. 
   

  Bekijk je opties

 • Is Glasvezel duurder dan DSL Internet?

  Glasvezel is iets duurder dan DSL Internet. Met Glasvezel heb je wel sneller internet en de beste internetervaring. 

 • elke Glasvezelaanbieders zijn er op mijn adres?

  Benieuwd naar welke glasvezelaanbieders er op jouw adres zijn? Goed nieuws: die heb je al gevonden. Voor Glasvezel ben je bij Youfone namelijk op de juiste plek. Met Glasvezel van Youfone heb je niet alleen het allersnelste internet, je zit ook nog eens op het best geteste netwerk van KPN. Daarnaast bieden we verschillende Glasvezelabonnementen aan met snelheden van 50 tot en met 1000 Mbit/s. Voor elk wat wils dus.

Klantbeoordelingen

We hebben al duizenden tevreden klanten en veel Awards gewonnen!
 • ESPN compleet
  Gratis ESPN Compleet
 • pauzeknop
  Terugkijken, opnemen & pauzeren
 • kpn netwerk
  Betrouwbaar netwerk
 • klantenservice
  Gratis klantenservice
 • bedenktijd
  14 dagen bedenktijd
 • overstapservice
  Overstapservice