Skip to main content

5 tips om je wifi-snelheid te verbeteren

Altijd en overal in huis perfecte wifi. Dat wil jij toch ook? Wij hebben vijf tips waarmee jouw wifi-verbinding wordt geoptimaliseerd. Zo kun je Spotify’en, gamen, series en films kijken wanneer het jou uitkomt.

Tip 1. Zet je modem op de juiste plek

De plek van het modem is afhankelijk van de sterkte van de wifi-verbinding. De afstand kan te ver zijn of de verbinding moet door meerdere muren heen waardoor het signaal afzwakt.

Zorg er daarom voor dat je het modem of de router weghaalt bij storende of dempende objecten. Metaal, muren, andere elektronica, TL-lampen of water kunnen een storende factor zijn. Zorg er ook voor dat deze zo vrij mogelijk staat.

 • Storingsbronnen: Plaats het modem of router niet in de buurt van bijvoorbeeld een draadloze huistelefoon, draadloze lichtschakelaar of babyfoon. Draadloze apparatuur kan het WiFi-signaal verstoren.
 • Dempende objecten: Grote metalen objecten, gesloten ruimtes of vochtige muren kunnen de WiFi snelheid vertragen.
snelheidsmeter wifi

Tip 2. Herstart je modem

Zet je modem uit en aan in deze volgorde:

 • Haal de stekker uit het stopcontact
 • Wacht minimaal tien seconden
 • Doe de stekker terug in het stopcontact
 • Wacht tot je modem weer is opgestart

 • Tip 3. Controleer of er een storing is

  Als er een storing bekend is, melden we dat op Storing en onderhoud.


  Bekijk of er een storing is

  Tip 4. Wijzig je wifi-kanaal

  Het kan zijn dat er storing zit op het huidige wifi-kanaal. Probeer daarom eens een ander kanaal te kiezen dat mogelijk een groter internetbereik biedt.


  Wifi-kanaal wijzigen

  Tip 5. Plaats een wifi-versterker

  Zijn er plekken in huis waar de internetverbinding nog steeds minder is? Schaf dan een wifi-versterker aan. Bestel die bij Coolblue in MyYoufone en ontvang Youcoins waarmee je korting krijgt op je volgende factuur. Je kunt ook kiezen voor gratis MB’s!


  Bestel en ontvang Youcoins

  Razendsnel en stabiel internet

  Heb je nog geen Glasvezel Internet of DSL Internet? Bestel één van de twee dan nu en geniet van razendsnel en stabiel internet! Overstappen naar Youfone? Met onze Overstapservice is dat snel en slim geregeld.

  Veelgestelde vragen

  Wij helpen je graag.
  • De wifi verbinding werkt niet

   Controleer of het wifi lampje groen brand. Zo niet, druk dan op de wifi knop aan de zijkant. Je kunt ook controleren of de wifi wel werkt op je smartphone of tablet. De netwerknaam en het wachtwoord kun je achterop het modem vinden.

  • Het bereik van mijn wifi is niet overal even sterk, hoe los ik dit op?

   Controleer of je de modem vrij hebt neergezet en zorg ervoor dat deze ruimte heeft. Zet de modem ook altijd zo hoog mogelijk voor het beste resultaat. Verder kan het belangrijk zijn dat er geen apparaten met een signaal naast de modem staan, zoals bijvoorbeeld een huistelefoon of baby monitor. Deze kunnen het wifi signaal namelijk verstoren. Mocht internet via de kabel goed zijn en wifi niet, kun je er ook nog voor kiezen om een wifi versterker aan te schaffen.

  • Hoe kan ik mijn wifi instellen?

   Als je modem werkt, kun je via je smartphone, laptop of computer de beschikbare netwerken bekijken. Achterop de modem vind je het wachtwoord. Kom je er niet uit? Bekijk de handleiding om de wifi in te stellen.