Skip to main content

Viaplay

Viaplay is geen tv-zender zoals NPO 1 en RTL 4. Het is een streamingdienst net zoals Amazon Prime, Disney+ en Videoland. Dit betekent dat het ook geen extra zenderpakket is zoals Ziggo Sport Totaal en ESPN Compleet. Viaplay is beschikbaar op onze tv-ontvanger. Vanaf maart 2022 is Viaplay in Nederland beschikbaar.

viaplay logo

Hoe kijk je Viaplay?

Zoals eerder vermeld komt Viaplay alleen als app beschikbaar in Nederland. Dit klinkt misschien een beetje apart, omdat men het alleen maar heeft over de uitzendrechten van Formule 1, waardoor mensen al snel denken dat het een nieuwe zender wordt. Viaplay is een app die zowel beschikbaar wordt voor computer, smartphone, tablet en televisies. Doordat het een streamingdienst is, moet je je abonneren op Viaplay. Een abonnement op Viaplay kost €13,99 per maand. Je kunt nu tijdelijk gebruik maken van de aanbieding van Viaplay waarmee je maar €9,99 per maand betaald voor het eerste jaar. 

Vanaf 1 maart kan je Viaplay casten naar je tv of de app downloaden in de Play Store. 

Wat is het aanbod van Viaplay?

Formule 1

Je kunt het hele Formule 1 seizoen live volgen met Viaplay. Het commentaar komt van de nieuwe presentatoren Amber Brantsen, Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. Op het circuit zal Stéphane Kox als verslaggeefster ter plaatse zijn. Christijan Albers, Guide van der Garde en Tom Coronel vormen de vaste analisten bij Viaplay. Verder zal de streamingdienst gebruik gaan maken van internationale experts zoals Mika Hakkinen, David Coulthard en Tom Kristensen die regelmatig in de uitzending gehaald zullen worden. Per weekend kunnen fans rekenen op zo'n twaalf uur aan liveverslag. 

 

Andere sporten

Viaplay biedt naast Formule 1 ook nog meer andere sporten aan zoals PDC Darts, MMA en voetbal uit verschillende top leagues vanaf volgend seizoen zoals de Duitse Bundesliga en Premier League.

 

Entertainment

Ook wanneer je graag films en series kijkt, kun je terecht bij Viaplay. Voor films en series van grote studio's als MGM en Sony. Verder komen er meer dan 30 originele films en series beschikbaar onder de naam ''Viaplay Originals''.

Alternatief Viaplay

Ben je van plan om alleen voor de Formule 1 een abonnement te nemen op Viaplay? Dan is er een alternatief. Je kunt dan namelijk ook een abonnement nemen op F1 TV Pro. Hiermee bekijk je alle vrije trainingen, kwalificaties en races kijken.

En zelf je camerastandpunt kiezen! Als bonus kun je met F1 TV Pro ook bijvoorbeeld de Formule 3, Formule 2 en de Porsche Supercup volgen die in het voorprogramma van elk raceweekend zitten. Zo hoef jij je tijdens het raceweekend niet te vervelen!

f1 tv logo