Skip to main content

4 oktober 2023

Kosten? Die hou je natuurlijk het liefst zo laag mogelijk en dat geldt ook voor mobiele telecomkosten. Bij het vergelijken van mobiele providers wordt er vaak naar het netwerk en de prijzen van de abonnementen gekeken, maar er zijn meer mogelijkheden om te besparen. Wat dacht je bijvoorbeeld van aansluitkosten, data delen en flexibiliteit binnen je contract?

Besparen kan dus makkelijker zijn dan je dacht. Om je op weg te helpen, hebben we 10 tips voor je op een rijtje gezet. Zo hou je jouw telecomkosten zo laag mogelijk.
 

1. Ga voor Sim Only

Hoewel het aantrekkelijk kan lijken om een abonnement met toestel te nemen, ben je daarmee over het algemeen een stuk duurder uit. Bij Youfone Zakelijk bieden we daarom alleen supervoordelige Sim Only abonnementen aan. Zo’n abonnement kan tot wel 50% goedkoper uitvallen dan een abonnement met toestel. Bovendien zit je niet vast aan een contract van 1 of 2 jaar, maar kan je maandelijks opzeggen.
 

2. Kies het juiste abonnement

Betalen voor data of minuten die je niet gebruikt? Dat is zonde. Kies daarom voor een bundel op maat. Op basis van de gespreksdetails, ook wel Call Detail Records (CDR’s) genoemd, is het redelijk eenvoudig om een analyse te maken van jouw daadwerkelijke verbruik. Deze CDR’s zijn in jouw online beheeromgeving te downloaden. Op basis van de analyse kan je daarna de juiste abonnementsvorm toekennen aan de mobiele nummers binnen jouw account.
 

3. Let op aansluitkosten

Een aantal providers rekenen aansluitkosten voor nummerbehoud, het aanvragen van nieuwe nummers of bijvoorbeeld een simwissel. Deze kosten liggen vaak tussen de € 15,- en € 30,-. Neem deze kosten dus mee in de vergelijking tussen de juiste mobiele provider.
 

4.    Deel je data

Gaat een van je medewerkers buiten zijn of haar bundel? Veel providers rekenen dan meteen buitenbundelkosten. Bij Youfone Zakelijk worden eerst de databundels van collega’s aangesproken die minder verbruiken of nog niet aan hun limiet zitten. Hierdoor krijg je dus niet direct een buitenbundelfactuur.
 

5. Houd rekening met flexibiliteit

Flexibiliteit binnen een contract is erg belangrijk en valt vaak onder de verborgen kosten. Er zijn meerdere vormen van flexibiliteit, namelijk:

 

  • in het aanpassen van het abonnement naar een hogere of lagere bundel als blijkt dat het verbruik verandert;
  • of in op- en afschalen van abonnementen binnen het contract. Nieuwe abonnementen bestellen is overal mogelijk. Het (kosteloos) opheffen van abonnementen als het niet meer nodig is of het vrijgeven ervan als dit naar een andere provider mag, is vaak niet standaard.

Bij Youfone Zakelijk zijn Sim Only abonnementen flexibel aan te passen wanneer jouw verbruik verandert. En kan je je abonnement(en) eenvoudig bijstellen.
 

6. Kies voor uniforme contract einddatum

De meeste bedrijven brengen om de 1 of 2 jaar de telecomcontracten onder de aandacht en proberen een betere deal te sluiten voor het bedrijf. De beste onderhandelingspositie heb je als alle abonnementen vrij zijn. Sluit je bij ons een nieuw abonnement af voor een nieuwe medewerker? Dan krijgt dat abonnement altijd dezelfde looptijd, einddatum en voorwaarden als jouw basiscontract. Geen versnipperde administratie dus, maar overzicht!
 

7.    Bellen naar het buitenland

Als jij of je medewerkers veel op reis zijn, is het essentieel om ook de kosten voor data en bellen in het buitenland onder de loep te nemen. Want deze kosten kunnen aardig oplopen. Binnen Europa geldt roaming-regulatie, waardoor er geen kosten meer gerekend mogen worden voor internet en bellen. Je kan je abonnement in Europa dus net zo gebruiken als binnen Nederland. Bellen van Nederland naar andere landen in Europa valt wel buiten deze regeling. Bel je dus regelmatig met bedrijven in het buitenland, kijk dan goed of dit in jouw bundel is inbegrepen.


Reis je buiten de EU? Check dan de reis-voordeelbundels waarmee je een X aantal MB’s en minuten kan kopen voor een vast bedrag.
 

8.    Vergelijk prijzen voor buitenbundelverbruik

Niet iedere provider is even coulant als je buiten je bundel gaat met MB’s of belminuten. Check dus goed wat de kosten zijn of vergelijk abonnementen met onbeperkt verbruik.
 

9.    Houd overzicht

Het komt regelmatig voor dat bedrijven maandenlang betalen voor abonnementen die niet of nauwelijks meer worden gebruikt. Een goed beheerportaal kan enorm helpen om controle en overzicht te houden over jouw mobiele abonnementen. Je krijgt realtime inzicht in het huidige verbruik, zodat je snel kunt schakelen als er onverwachte kosten dreigen te ontstaan. Bij Youfone Zakelijk heb je toegang tot het MyYoufone Zakelijk portaal waarin al je gegevens en abonnementen overzichtelijk bij elkaar staan.
 

10. Zorg voor een aanspreekpunt

Goede en snelle service levert tijd en geld op, dat begrijpen wij als geen ander. Zorg daarom voor een aanspreekpunt die de behoefte van jouw bedrijf goed begrijpt en je proactief adviseert op het gebied van jouw communicatiebehoefte.
 

Ook besparen?

Het makkelijkst bespaar je natuurlijk met onze super voordelige Youfone Zakelijk abonnementen. Bekijk hier onze Sim Only.