Sim Only

Deze vertaalapps helpen je de vakantie door

26 September 2018

Ga je op vakantie? Je ziet jezelf waarschijnlijk alweer voor gek staan. Met handen en voeten de weg vragen in de auto en bij de bakker in Frankrijk vraag je om ‘Le Brood’. Dat wordt helemaal niets. Daarom kun je beter goed voorbereid op vakantie gaan. Download deze vertaalapps en maak jezelf beter verstaanbaar.

Google Translate (Android en iOS)
De populairste vertaalapp ter wereld is Google Translate. De app is beschikbaar voor Android, wat logisch is, want het is van Google, en voor iOS. Bij deze vertaalmachine staan meer dan 90 talen in de database. Handig is dat deze app zelfs in staat is om foto’s te vertalen. Dat kan overigens alleen bij slechts een aantal talen.

Weet je de spelling van een woord niet? Dan kun je het woord inspreken, zodat Google het automatisch goed spelt en vertaalt. Exclusief voor Android is er de offline modus. Je kunt dan een bepaald aantal talen offline opslaan. Naast de app is Google Translate ook beschikbaar op de computer.

Voice Translator (Android)
Staat er iemand bij je en heb je geen idee wat hij of zij zegt? Dan kun je het ook laten inspreken. De zinnen van je gesprekspartner worden dan vertaald. Natuurlijk kun jij ook iets inspreken, zodat het wordt vertaald naar de taal van je gesprekspartner.

Naast de mogelijkheid iets in te spreken, is er ook de mogelijkheid een tekst in te voeren. Deze app houdt alle gesprekken bij, zodat ze later teruggekeken kunnen worden. Hiermee heb je er dus ook meteen een transcriptie-app bij. De app is alleen beschikbaar voor Android.

iTranslate (Android en iOS)
Net als Google translate heeft iTranslate ondersteuning voor meer dan 90 talen. De app ziet er minder ingewikkeld uit dan andere vertaalapps, maar daarvoor moeten we dan ook inleveren op de mogelijkheden. Zo moet je voor het vertalen van langere zinnen betalen. Daarnaast bevat de app ook reclame. Voor 4,99 euro kan de app meer en verdwijnt de reclame.

Gelukkig kun je met de gratis versie ook woorden inspreken en kun je vertaalde zinnen direct delen via sociale media als Twitter en Facebook. Of naar je WhatsApp-gesprek met je buitenlandse vriend of vriendin, natuurlijk. iTranslate is beschikbaar voor iOS en Android.

WayGo (Android en iOS)
Wie van plan is nog eens naar China, Japan of Korea te gaan, zou standaard WayGo op de telefoon moeten hebben. Het is een prima keuze om Chinees, Japans of Koreaans te vertalen. Je bent niet altijd in staat om de tekens duidelijk of correct over te nemen, dus is het eenvoudiger om een foto te maken. Deze optie biedt WayGo vrij uitgebreid. Je kunt namelijk zelfs eerder gemaakte foto’s uit je fotogalerij gebruiken.

Deze app vertaalt alleen woorden uit een vreemde taal naar het Engels. Er is geen ondersteuning voor het Nederland. Er zijn betaalde versies van WayGo. De versie die 1,99 euro kost, is voor één week beschikbaar. De andere versie kost 6,99 euro en is altijd geldig. Bij de gratis versie kun je 10 woorden gratis vertalen. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

iHandy (iOS)
Eerlijk is eerlijk: iHandy wint geen prijs voor het mooiste design, maar de app is wel erg simpel. De gebruiker schrijft in het bovenste tekstvak wat hij of zij wil vertalen en daaronder verschijnt de vertaling.

Als je wilt, kun je sociale media-accounts aan de app verbinden. Je kunt dan direct je vertaalde zinnen op bijvoorbeeld Facebook of Twitter zetten. De gratis variant van de app bevat reclames.

Er is ook een versie van 1,99 euro. Deze versie heeft geen reclames en er is een stem beschikbaar om de uitspraak van de vertaling te laten horen. Een andere extra feature is het scheef kunnen houden van de telefoon, zodat je meer tekst kunt lezen. Daarnaast kun je een lijstje met veelgebruikte zinnen en de vertaling hiervan opvragen. iHandy is alleen te downloaden voor iOS.