Sim Only

De leukste vakantie-apps voor kinderen

4 Juli 2023

Ga jij op vakantie met je partner en kids? Download dan alvast wat apps voor kinderen die ideaal zijn voor vermaak. Zo kun je onderweg al genieten van je welverdiende vakantie. Check hieronder welke kinderapps zorgen voor een fijne reis en uiteraard speelplezier voor je kids. 

Op zoek naar een goedkoop Kids Sim Only-abonnement? Bekijk ons aanbod!

kinderen in auto

De avonturen van Dr. Panda

Een driejarige heeft een concentratieboog van maximaal zeven minuten. Op basis hiervan ontwikkelden Lin en Thijs Bosma de spellen van Dr. Panda die nu wereldwijd worden gespeeld. Met de avonturen van Dr. Panda leren kinderen meer over de wereld. Deze app voor kinderen kent meer dan tien varianten. Maak sushi in Dr. Panda’s restaurant of kruip in de huid van een leerling in Dr. Panda’s school. De kinderapps zijn beschikbaar voor Apple en Android, maar niet alles is gratis. 
 

NPO Zappelin

NPO Zappelin is een gratis app voor kinderen van twee tot zes jaar die spelenderwijs leren met hun favoriete Zappelin-vriendjes. Kijk filmpjes, speel met Ollie, maak de mooiste tekeningen en zing mee met Fenna. Met de Zappelin-wekker stel je via het beveiligde oudermenu in hoelang je kind maximaal gebruik mag maken van deze app voor Apple en Android.

 

Lego Duplo Trein

Tjoek-tjoek, iedereen instappen! Bijna elke peuter droomt ervan om met een kleurrijke trein van station naar station te rijden. Met deze kinder-app is je kind niet alleen machinist. Ook bruggen bouwen, bij kruispunten stoppen, passagiers helpen, brand bijvullen en nieuwe rails aanleggen horen bij dit leerzame spel. Lukt het om de opdrachten goed uit te voeren? Dan verdien je een sticker. Gratis voor Apple en Android.

 

De wereld van Nijntje

Zoek jij apps voor kinderen en is jouw zoon of dochter fan van Nijntje? Dick Bruna’s favoriete konijn is tot leven gewekt in een prachtige, toegankelijke en interactieve 3D-app. In de app ‘De wereld van Nijntje’ ga je samen met Nijntje op ontdekking. Maak Nijntje wakker, help haar met aankleden en tandenpoetsen, teken een meesterwerk en bak samen een taart. 

Ook handig: de app is voor ouders die de dagelijkse tandenpoets-strijd willen overwinnen. Nijntje laat namelijk zien hoe ze haar tanden poetst! Deze app is gratis voor Apple en Android.

Ga je op citytrip? Check dan onze blog 'De beste apps voor een citytrip'.