Sim Only

Alles over telefoonabonnementen zonder BKR-registratie

30 November 2023

Met een Sim Only-abonnement van Youfone zit je gelukkig niet vast aan een BKR-registratie. Want met Sim Only koop je geen toestel op afbetaling. Zo zit je dus zeker weten goed bij een eventuele BKR-toetsing, bijvoorbeeld als je een lening wil afsluiten. Maar wat is een BKR-registratie precies? En wanneer wordt je telefoonabonnement wel geregistreerd? We leggen het uitgebreid aan je uit.

Wat is een BKR-registratie?

Stichting BKR (Bureau Krediet Registratie) houdt alle leningen in Nederland bij in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI). In dit systeem staat elke lening boven de € 250,- die langer dan 1 maand loopt. Als je dus een telefoonabonnement neemt waarbij je in totaal meer dan € 250,- moet afbetalen, dan geeft de kredietaanbieder dit door aan Stichting BKR en heb je een BKR-registratie. 

Wat doet een kredietaanbieder?

Vraag je een nieuw abonnement of nieuwe lening aan? Dan bekijkt een kredietaanbieder hoeveel leningen je al hebt lopen en of je ze op tijd afbetaalt. De kredietaanbieder bepaalt onder andere met de BKR-gegevens of het verantwoord is dat je een (extra) lening afsluit. Dit voorkomt dat je een lening afsluit die je later niet kan betalen en waardoor je dus in de problemen kan komen. 

Wanneer je telefoonabonnement wel een BKR-registratie krijgt

Met Sim Only koop je geen toestel op afbetaling. Dus als je een Youfone Sim Only-abonnement afsluit, krijg je geen BKR-registratie. Wanneer krijg je dan wel een BKR-registratie? Als je een toestel koopt dat je maandelijks afbetaalt en meer dan € 250,- kost. Wil je Sim Only van Youfone, maar heb je toch ook een toestel nodig? In onze Toestelshop kies je uit zeer voordelige en refurbished smartphones. Bekijk onze Toestelshop nu.

Welke soorten BKR-registraties zijn er nog meer?

Niet alleen voor je telefoonabonnement kun je een BKR-registratie krijgen. Ook voor de volgende zaken waarbij je een lening voor langer dan 1 maand aangaat boven de € 250,- krijg je een BKR-registratie: 

 • Als je iets in een winkel koopt op afbetaling
 • Als je achterloopt met het betalen van je hypotheek (de hypotheek zelf is niet geregistreerd)
 • Als je een persoonlijke lening hebt, bijvoorbeeld voor een auto
 • Als je een private leaseauto hebt
 • Als je als ondernemer een zakelijk krediet afsluit van meer dan € 1000,-
 • Als je een doorlopend krediet hebt
 • Als je schuldhulpverlening krijgt
 • Als je een saneringskrediet hebt (een kredietbank die een lening geeft om je schulden af te lossen)
 • Als je met je creditcardmaatschappij hebt afgesproken dat je bedragen over meerdere maanden mag terugbetalen en dit op meer dan € 250,- staat
 • Als je meer dan € 250,- rood staat op je betaalrekening

Leningen die geen BKR-registratie krijgen

Deze leningen zijn niet bekend bij Stichting BKR:

 • Een studieschuld
 • Een lening van vrienden of familie
 • Een hypotheek voor je eigen huis (als je achterloopt met de betaling van je hypotheek wordt dat wel geregistreerd)
 • Betalingsachterstanden bij de Belastingdienst, energieleveranciers, woningcorporaties en zorgverzekeraars

Waarom is Sim Only zonder BKR-registratie belangrijk?

Als je een negatieve registratie bij het BKR hebt, kan het moeilijk zijn om bijvoorbeeld een nieuwe hypotheek of nieuw telefoonabonnement af te sluiten. Kiezen voor Sim Only zonder BKR-registratie is dus echt een hele slimme keuze.

Toch een nieuw toestel en geen BKR-registratie? 
Omdat je een BKR-registratie krijgt als je meer dan € 250,- moet afbetalen, wil je daar onder blijven bij het kopen van een ander toestel. Een goede reden om niet te veel uit te geven aan een nieuwe telefoon. Of je betaalt je nieuwe toestel meteen helemaal af zodat je geen BKR-registratie krijgt. Op zoek naar een voordelig toestel? Bekijk onze Toestelshop.

Soorten Sim Only-abonnementen zonder BKR-registratie

Met Sim Only van Youfone zit je nooit vast aan een BKR-registratie. Bekijk en vergelijk onze deals nu. Voor iedereen zit er een passend abonnement bij: van kleine abonnementen als je weinig data verbruikt, tot abonnementen met veel data voor de grootverbruikers. En allemaal supervoordelig! Check alle Sim Only Deals.

Kies ook voor Internet & TV zonder BKR-registratie

Neem je ook Internet, TV en/of Bellen van Youfone? Ook daarmee kom je niet aan een BKR-registratie. En je profiteert ook nog eens van heel veel extra klantvoordeel als je het combineert met Youfone Sim Only. Dus waar wacht je op? Bekijk onze deals voor Internet, TV & Bellen.

Veelgestelde vragen over Sim Only zonder BKR-registratie

Kan ik een Youfone Sim Only-abonnement afsluiten zonder BKR-registratie?
Ja, bij een Sim Only-abonnement van Youfone krijg je nooit een BKR-registratie.

Krijg ik een BKR-registratie als ik een los toestel koop?
Je krijgt alleen een BKR-registratie als je een telefoon neemt van meer dan € 250,- en deze maandelijks afbetaalt. Als je het toestel meteen helemaal afbetaalt krijg je geen BKR-registratie.