Sim Only

KPN-netwerk uitgeroepen tot het beste netwerk wereldwijd

27 Februari 2023

Whoop Whoop! Het mobiele netwerk van KPN is door benchmarkorganisatie Umlaut beoordeeld als beste netwerk ter wereld. Umlaut gaf KPN de hoogst behaalde score ooit, namelijk 980 van de 1000 punten. Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee, want wij maken gebruik van het KPN-netwerk! Wil jij ook profiteren van het beste mobiele netwerk wereldwijd? Bekijk dan onze Sim Only-abonnementen

In het door Umlaut uitgevoerde onderzoek voor Connect Magazine werd nooit eerder zo’n hoge score behaald in het jaarlijkse onderzoek naar telecomnetwerken. KPN ging daarmee van 976 punten vorig jaar naar 980 punten in 2023.

Hoe is de score behaald?

Om erachter te komen hoe de verschillende netwerken presteren, zijn er veel gegevens verzameld. Zo is er al wandelend, per trein en per auto gedurende een periode gemeten op verschillende plekken en verspreid door heel Nederland. Twee testauto’s hebben daarbij een afstand van 7262 kilometer afgelegd waarbij ze langs 18 steden en 14 dorpen zijn gereden. Er werd gekeken naar onder andere belkwaliteit, hoe snel een telefoonverbinding tot stand kwam, en ook de snelheid en kwaliteit van videostreamen en up-en downloaden.

Bekroond KPN-netwerk

Eerder dit jaar erkende snelheidstester Ookla voor de derde keer op rij KPN als het Beste Mobiele Netwerk van Nederland.

Op zoek naar een mobiel abonnement via het beste netwerk van de wereld? Bestel dan nu jouw Youfone Sim Only.