Zo bekijk je Netflix offline

woensdag 28 december 2016 blog Het heeft even geduurd, maar het is nu mogelijk om Netflix offline te bekijken. Dat kan via iedere smartphone of tablet waar de Android- of iOS-app op werkt. Het is overigens niet zo dat je nu alle series en films offline kunt bekijken. De functie werkt voor een klein aanbod. Hoe dat precies zit, leggen we uit. Stappenplan
Als je offline Netflix wilt bekijken, volg je de volgende instructies:
 
1) Controleer of je een goede verbinding met een Wi-Fi netwerk hebt;

2) Check of je genoeg ruimte op je telefoon of tablet heeft;

3) Klik in het zijmenu op ‘Beschikbaar voor Download’. Op die manier kun je alle programma’s zien die je offline kunt bekijken. Kun je deze optie niet vinden, zorg er dan voor dat de je nieuwste versie van Netflix op je mobiel hebt staan;

4) Kies de titel die je offline wilt bekijken. Er staat een klein download icoontje bij de film of serie die je kunt downloaden. Druk hierop om de download te starten. Wie kijkt naar een serie met meerdere afleveringen, ziet het icoontje naast de individuele afleveringen staan;
 
5) Is de download voltooid? Dan komt deze onder ‘Mijn Downloads’ te staan;
 
6) Je kunt de videokwaliteit aanpassen door naar de instellingen te gaan. Tik vervolgens op ‘Downloads’ en daarna ‘Videokwaliteit’. Daar kun je kiezen tussen ‘Standaard’ of ‘Hoger’.

Nog niet alle series offline toegankelijk
Goed om te weten: je kunt nog niet alle series bekijken. Welke series en films offline beschikbaar zijn, is op dit moment beperkt en willekeurig gekozen. Zo zijn nog lang niet alle Netflix Originals te bekijken. Gelukkig verandert dit wel: de aanbieder zegt het aanbod in de komende maanden uit te breiden. Hoe breed het aanbod uiteindelijk wordt, is nog niet bekend.
 
Veel populaire series en films zijn trouwens wel te zien. Denk aan Orange is The New Black, Narcos, The Good Wife, Blacklist en de serie Sex and the City. Mis je een film of serie? Dan kun je deze doorgeven op de website van Netflix. Misschien wordt de film of serie dan alsnog toegevoegd aan het aanbod voor offline bekijken.

Hoe groot is een serie of film?
Offline je films en series bekijken is ontzettend handig, want dan kost het geen data en kun je ook onderweg kijken. Maar wat kost het downloaden van een serie of film eigenlijk aan opslagruimte?
 
Dat hangt af van de lengte en de kwaliteit van de video. Een serie van een uur kost ongeveer 250 MB om op te slaan op de telefoon. Daarmee heb je de film of serie in standaardkwaliteit op de telefoon staan. Wie kiest voor een hogere kwaliteit of een langere serie of film, moet met meer MB's’ rekening houden. Je verbruikt dan al snel 900 MB.

Ruimte vrijmaken
Zit je geheugen vol? Dan kun je op een eenvoudige manier weer ruimte vrijmaken. Ga daarvoor naar het menu in de linkerbovenhoek en kies voor ‘My Downloads’. Tik op het potlood in de rechterbovenhoek. Je kunt dan aanvinken welke bestanden je wilt verwijderen. Tik simpelweg op het prullenbakje in de rechterbovenhoek.

Download de Netflix app
De Netflix app is gratis te downloaden via de Google PlayStore of Apple App Store. Om de dienst te kunnen gebruiken is wel een abonnement nodig. Een abonnement begint bij 7,99 euro per maand. De applicatie werkt op vrijwel alle versies van Android en iOS.