Internet & TV

6 tips voor productiever thuiswerken

3 April 2024

Thuiswerken: veel mensen doen het tegenwoordig regelmatig. Vind je het moeilijk om thuis productief te zijn en raak je vaak afgeleid? Geen zorgen. Met de volgende 6 tips zorg je namelijk voor de perfecte thuiswerkdag.  

1. Kleed jezelf aan en maak een planning

Doe allereerst alsof je gewoon naar kantoor gaat. Het is thuis namelijk verleidelijk om in je comfortabele kleding te blijven. Kleed je dus aan en blijf niet in je pyjama, zodat je makkelijker in je werkmodus komt. Maak daarna een realistische planning voor de dag zodra je achter je bureau zit. Je zult gedurende de dag merken dat het afstrepen van je to-do’s voldoening geeft en motiveert om door te werken. 

2. Zorg voor een betrouwbare en snelle internetverbinding

Tijdens het thuiswerken moet je vaak grote bestanden versturen of meetings online doen. Dan wil je uiteraard niet wegvallen terwijl je je manager net iets belangrijks probeert te vertellen. Daarom is een betrouwbare en snelle internetverbinding cruciaal. Youfone levert de beste DSL- en Glasvezelverbinding die op je adres mogelijk is. Even de postcodecheck doen en je weet meteen wat er op jouw adres beschikbaar is. Vervolgens kies je het abonnement dat het beste bij je past en kan je zorgeloos genieten van het netwerk van KPN.

3. Verklein de kans op afleiding

Als je op kantoor werkt zijn er genoeg afleidingen. Dat geldt ook voor thuis. Hoe zorg je er dan voor dat je productief blijft tijdens het thuiswerken? Je kunt bijvoorbeeld de Pomodoro-techniek gebruiken. Dat is een tijdmanagementmethode om je productiviteit te verhogen. Daarvoor heb je alleen een to-do-lijstje en een timer nodig. Het werkt als volgt:  

  • Kies een taak waar je aan wilt werken.
  • Zet je timer op 25 minuten en focus je volledig op die taak.
  • Zodra de timer afgaat neem je een pauze van 5 minuten.
  • Nadat je dit vier keer hebt gedaan, neem je een langere pauze tussen de 15 en 30 minuten.

Met de Pomodoro-techniek kun je experimenteren met wat het beste voor je werkt. Vind je 40 minuten aan een taak werken en pauzes van 10 minuten nemen fijner? Dan kan dat ook.

4. Zorg voor een goede werkplek 

Als je thuiswerkt wil je natuurlijk net zo fijn werken als op kantoor. Daarom is het belangrijk om een goede werkplek in te richten. Zorg voor een rustige werkplek met een goed bureau en een comfortabele bureaustoel. Tip: check bij je werkgever of het inrichten van een werkplek vergoed wordt. Dat scheelt weer wat kosten.

Bij Youfone shop je voordelig online, ook voor je werkplek. Bij ons spaar je namelijk voor korting en extra MB’s met Youcoins. Die spaar je door via MyYoufone online te shoppen bij jouw favoriete winkels. Dat kan bijvoorbeeld bij Coolblue. Koop je daar een bureaustoel of iets anders voor je werkplek? Dan krijg je een percentage van het bestede geld terug in Youcoins. Die kan je vervolgens gebruiken voor gratis MB’s of korting op je Sim Only-abonnement. 

5. Blijf in beweging en maak je hoofd leeg

Als je thuiswerkt wil je natuurlijk net zo fijn werken als op kantoor. Daarom is het belangrijk om een goede werkplek in te richten. Zorg voor een rustige werkplek met een goed bureau en een comfortabele bureaustoel. Tip: check bij je werkgever of het inrichten van een werkplek vergoed wordt. Dat scheelt weer wat kosten.

6. Sluit je thuiswerkdag goed af

Na een lange thuiswerkdag wil je natuurlijk even rustig aan doen. Misschien wel door op de bank te ploffen en TV te kijken. Wist je dat je extra voordelen hebt als je Internet en TV van Youfone combineert? Zo krijg je er gratis ESPN Compleet bij ter waarde van € 10,- per maand. Daarmee geniet je van alle wedstrijden in de Eredivisie en internationale sportwedstrijden. Als je er ook Sim Only bij neemt, krijg je tot wel 20 GB data extra per maand en een gratis Dataplafond. Die kans wil je natuurlijk niet missen.  

Ga voor Youfone Compleet en combineer Internet, TV en Sim Only.