Sim Only

Mobiel gebruik in het buitenland

11 Oktober 2018

Je kunt binnen alle EU-landen voor hetzelfde tarief kunt internetten, bellen en/of sms'en als binnen Nederland. Graag willen wij alle regels nog een keer goed uitleggen, zodat je met een gerust hart op vakantie kan.

Wanneer je in een land binnen de EU bent en je gebruikt het Youfone abonnement dan gaan min/sms gewoon van je bundel af zolang je naar Nederlandse of andere EU nummers belt (exclusief servicenummers). Ook MB's gaan binnen de EU van je bundel af. Dit geldt voor Europese netwerken. Je kunt het verbruik bekijken via MyYoufone of de Youfone App.
 
Het buitenbundel tarief is €0,30 per min/sms en €0,10 per MB. 
 
Belplafond en dataplafond
Heb je een actief dataplafond, dan geldt deze ook in de EU. Om onverwachte kosten te voorkomen is het verstandig om het dataplafond te activeren via MyYoufone. Het belplafond werkt alleen binnen Nederland. 
 
Welke landen vallen binnen de EU?
Controleer of jouw bestemming binnen de EU zone valt. 
 
Bellen vanuit NL naar Buitenlandse nummers
Als je vanuit Nederland naar een Buitenlands nummer belt, worden deze belminuten apart in rekening gebracht. Deze kosten kunnen snel oplopen. Bekijk de tarieven op deze pagina.
 
Waar moet je verder op letten?
- Mocht je gaan varen of met een boot naar je vakantiebestemming gaan, raden wij jou aan om extra voorzichtig te zijn en dataroaming volledig uit te schakelen. Op het water is de kans erg groot dat je onbewust gebruik maakt van een zendmast van een ander land. Het dataplafond geldt niet buiten de EU. 
- Schakel mobiele data/dataroaming volledig uit als je geen internet wilt gebruiken in het buitenland
- Schakel automatische synchronisatie van App’s uit via de instellingen van je mobiele telefoon
- Google Maps en andere locatie gebaseerde diensten kunnen veel data verbruiken. 
- Wees voorzichtig met het bekijken van video’s of het versturen hiervan, muziek streak/downloaden en/of foto’s versturen in hoge kwaliteit. Deze zaken maken intensief gebruik van mobiele data en kunnen de rekening flink verhogen
- Schakel de voicemail uit (bellen naar 12339). Wanneer je buiten de EU gebeld wordt en je neemt niet op, dan zal het gesprek doorgezet worden naar voicemail en krijg je wel de kosten omdat er verbinding is geweest. 
 
Heb je geen internetverbinding in het buitenland?
Heb je geen internetverbinding in de EU? Dan hebben we nog een aantal tips.
Het is belangrijk dat de APN Instellingen correct zijn ingesteld. Onder APN dient portalmmm.nl te staan. Het is niet nodig om een wachtwoord in te voeren.
 
Om de APN in te stellen, loop je onderstaande stappen door:

iPhone
Instellingen > Mobiel netwerk > Opties mobiele data > Mobiele datanetwerk 
 
Samsung
Instellingen > Verbindingen > Mobiele netwerken > Namen toegangspunten
 
Voor overige merken toestellen, kun je de APN meestal vinden onder ‘Mobiel netwerk’. 
 
Daarnaast kan het nodig zijn om 4G uit te schakelen, ook al heb je 4G internet van Youfone. Niet alle landen hebben een goede 4G verbinding, dus stel deze in op 3G.
 
Waarschuwing per SMS bij een verbruik van € 60,50
Bij een buitenbundel verbruik van €60,50 aan dataverkeer in het buitenland, krijg je een SMS en wordt de verbinding geblokkeerd. Om weer te kunnen bellen en internetten, kun je de informatie opvolgen in de SMS. Weet wel dat de kosten dan nog meer oplopen.