Sim Only

Mobiel internet in het buitenland

13 Februari 2024

Je kunt binnen alle EU-landen voor hetzelfde tarief internetten, bellen en sms'en als in Nederland. We leggen je alle regels goed uit, zodat je met een gerust hart naar het buitenland kan.

Mobiel internetten binnen de EU

Als je in een land binnen de EU bent, dan gaat internetten gewoon uit je normale bundel. Je maakt dus geen onverwachte extra kosten met internetten binnen de EU. Je bekijkt je verbruik via MyYoufone of de MyYoufone-app.

Check of jouw bestemming binnen de EU-zone valt.

Mobiel internetten buiten de EU

Buiten de EU zijn de tarieven anders en hoger dan in Nederland. Wil je toch voordelig mobiel internetten buiten de EU? Gebruik dan een databundel voor het buitenland. In MyYoufone koop je gemakkelijk een Buitenlandbundel die past bij jouw situatie. Zo blijf je altijd verbonden tijdens je reizen.

Bellen en sms’en binnen en buiten de EU

Bellen en sms’en gaat binnen de EU ook uit je normale bundel, zolang je naar Nederlandse of andere EU-nummers belt (exclusief servicenummers). Het Belplafond werkt alleen in Nederland. Je bekijkt je verbruik via MyYoufone of de MyYoufone-app.

Check of jouw bestemming binnen de EU-zone valt.

Buiten de EU zijn de tarieven voor bellen en sms’en hoger. Bekijk de tarieven.

Bellen vanuit Nederland naar buitenlandse nummers

Als je vanuit Nederland naar een buitenlands nummer belt, worden de belminuten apart in rekening gebracht. Deze kosten kunnen snel oplopen. Bekijk de tarieven.

Voorkom onnodige internetkosten met het Dataplafond

Met het Dataplafond van Youfone heb je alle controle over je internetverbruik. Heb je een actief Dataplafond? Dan wordt je internetverbinding automatisch geblokkeerd zodra je 100% van je internetbundel hebt verbruikt. Zo voorkom je onnodige en onverwachte extra kosten buiten je bundel. Het Dataplafond activeer je makkelijk via MyYoufone of de MyYoufone-app.

Tips om hoge internetkosten te voorkomen in het buitenland

 • Vaar je met een boot naar je vakantiebestemming? Dan raden we je aan om extra voorzichtig te zijn en dataroaming volledig uit te schakelen. Op het water is de kans groot dat je onbewust gebruikmaakt van een zendmast van een ander land. Het Dataplafond geldt niet buiten de EU.
 • Schakel mobiele data of dataroaming volledig uit als je geen internet wil gebruiken in het buitenland.
 • Schakel automatische updates van apps uit.
 • Google Maps en andere apps die je locatie gebruiken kunnen veel data verbruiken.
 • Video’s bekijken en versturen, muziek streamen en downloaden en foto’s versturen in hoge kwaliteit kunnen de rekening flink hoger maken.
 • Schakel de voicemail uit (bellen naar 12339). Als je buiten de EU gebeld wordt en je neemt niet op, zal het gesprek doorgezet worden naar voicemail en krijg je kosten.

Heb je geen internetverbinding in de EU?

Check onze tips als je geen internetverbinding hebt in de EU:

 • De APN-instellingen moeten correct ingesteld zijn. Onder APN moet portalmmm.nl staan. Je hoeft geen wachtwoord in te voeren. Zo stel je de APN in: 
  • iPhone 
   Instellingen > Mobiel netwerk > Opties mobiele data > Mobiele datanetwerk  
  • Samsung 
   Instellingen > Verbindingen > Mobiele netwerken > Namen toegangspunten 
  • Andere telefoonmerken 
   Je vindt de APN meestal onder ‘Mobiel netwerk’. 
 • Het kan nodig zijn om je 5G of 4G uit te schakelen. Niet alle landen hebben een goede 5G- of 4G-verbinding, dus stel deze in op 3G als je internetverbinding niet goed werkt.

Waarschuwing per sms bij een verbruik van € 60,50

Verbruik je buiten de bundel € 60,50 aan internetdata in het buitenland? Dan krijg je een sms en wordt de verbinding geblokkeerd. Volg de stappen in de sms op om weer te kunnen bellen en internetten. Weet wel dat de kosten dan nog meer oplopen.