Geheimen van je iPhone

maandag 4 april 2016 youfone geheimen van je iphone Hoe goed ken jij de functionaliteiten van de iPhone? Wij hebben een aantal interessante tips en tricks voor jou verzameld, zodat je optimaal gebruik kan maken van één van 's werelds meest begeerde smartphone. Geheimen van je iPhone
De iPhone is zonder twijfel één van de populairste smartphones ter wereld. In de afgelopen vijf jaar heeft Apple er maar liefst 218 miljoen verkocht. Logisch: je kunt er best veel mee. Er zit een goede camera in, de gebruiker kan snel switchen tussen applicaties en hoeft nooit bang te zijn dat hij of zij niet bereikbaar is. Maar de iPhone is meer dan een telefoon. We zetten een paar verborgen functies op een rijtje.
 
Snel foto’s nemen en versturen
Snel een foto nemen? Je hoeft de telefoon niet meer op een onhandige manier vast te houden. Door in de camera-app op de ‘hoger-volume’knop te drukken, wordt er een foto gemaakt. Datzelfde werkt ook met de +-knop op oordopjes van Apple. Handig, want zo komt het nooit meer voor dat je met je hand voor de lens zit, omdat de telefoon met twee handen vast gehouden moet worden. Nog een bijkomend voordeel: selfies maken wordt er een stuk leuker van!
 
Zijn de foto’s eenmaal klaar, dan kunnen ze direct worden verstuurd met bijvoorbeeld iMessage of e-mail. Kies een foto uit de fotorol en klik op het ‘delen’-icoontje linksonder. Daar heb je ook de mogelijkheid nog meer foto’s te selecteren. Op die manier kun je een flink aantal foto’s tegelijk sturen.
 
Typetips
Reageer nog sneller op berichten met deze typetips. Waarschijnlijk heb je nog nooit met je iPhone geschud, maar je zou het eens moeten proberen. Door te schudden met de iPhone is het namelijk mogelijk om iets ongedaan te maken. Wie nog een keer met zijn of haar smartphone schudt, maakt het ongedaan maken ongedaan. Het is dus volstrekt onnodig om de deletetoets tienduizend keer in te drukken. Over die knop gesproken: als je de knop vasthoudt, verwijdert de iPhone hele zinnen.
 
Punten en komma’s zijn voor veel mensen moeilijk te vinden op een iPhone. Jammer, want daar worden teksten onleesbaar van. Voor de mensen die nooit punten en komma’s gebruiken: door twee keer op de spatiebalk te tappen verschijnt er automatisch een punt. Komma nodig? Dan houd je de 123-toets even vast en veeg je naar het leesteken van jouw keuze.
 
Zit je in de trein, moet je snel uitstappen, krijg je een berichtje. Natuurlijk heb je helemaal geen tijd om er op te antwoorden. Gelukkig kan dat tegenwoordig met drie letters. Op de Apple iPhone zit namelijk een ondersteuning voor ‘trefwoorden’. Door naar ‘Instellingen’ te gaan en dan bij ‘Algemeen’ door te klikken naar ‘Toetsenbord’ en dan voor ‘Trefwoorden’ te kiezen, kan de gebruiker afkortingen programmeren. Het is mogelijk bijvoorbeeld: “ibo” als keuzewoord programmeren. De zin: “Ik ben onderweg.” komt dan automatisch te voorschijn na het intypen van ‘ibo’.
 
Sneller opladen
Waarom gaat een iPhone sneller leeg dan dat deze oplaadt? Het blijft een mysterie. Maar gelukkig kun je het oplaadproces een beetje helpen. Ter vergelijking: na 15 minuten niets doen met de stekker in het stopcontact, is de iPhone voor ongeveer 30 procent meer opgeladen. Maar als je de telefoon in vliegtuigmodus zet, zal dat ongeveer 60 procent zijn.
 
Een iPhone is heel eenvoudig in vliegtuigmodus te zetten. Swipe met je duim van onder naar boven. Er komt dan een menu te voorschijn. Klik op het vliegtuigje. Vliegtuigmodus  wordt dan geactiveerd. Steek nu de lader van de iPhone in het oplaad-slot en steek de stekker in het stopcontact. Binnen 15 minuten laadt de iPhone twee keer zo snel op! Meer batterijtips lees je hier.
 
Eigen triltonen
Zit je op een belangrijke bijeenkomst en gebeurt er iets op de iPhone? Er is een snelle manier om altijd te weten wat er gebeurt. Het is mogelijk om iedere actie een zelf gecomponeerde triltoon toe te wijzen. Op die manier weet je altijd of iemand belt, of er een nieuwe e-mail binnenkomt, of dat je een sms ontvangt.
 
Zelf een triltoon componeren? Ga naar ‘Instellingen’ en tik op ‘Geluiden’. Kies vervolgens voor welke actie je een triltoon wilt maken. Kies daarna voor ‘Trillen’ en tik op ‘Maak nieuwe trilling’. Door op het scherm te tikken, trilt de iPhone. Deze onthoudt het patroon. Je kunt het patroon dan een naam geven en toewijzen aan een gebeurtenis.