Sim Only

De beste apps voor een citytrip

10 April 2023

Ga je op citytrip? Natuurlijk wil je dan weten welke bezienswaardigheden er op jouw bestemming te zien zijn. Wat doen de locals, welke restaurants moeten zeker bezocht worden en waar zijn de sanitaire stops? Vroeger hadden we daar reisgidsen voor nodig, maar dat is nu ouderwets. There are apps for that! We zetten ze op een rijtje.

Goedkope reizen vinden met Hopper
Weet je al waar je naartoe wilt? Met de app Hopper kunnen reizigers goedkope reizen vinden. Deze app is vergelijkbaar met Skyscanner, maar laat met kleuren zien hoeveel de reis zal kosten. In twee tikken is de reis gepland en zoekt Hopper naar de goedkoopste vliegreis.

Voor de twijfelaars geeft de app ook aan wat het kost om later te boeken. Gebruikers kunnen een reis op Watch This Trip zetten, zodat zij meteen kunnen zien of de prijzen zijn gewijzigd. De app is gratis te downloaden voor Android en iOS. Om in het vliegtuig te ontspannen hebben we de leukste spellen voor in het vliegtuig uitgezocht.

De locals achterna met Time to Momo
Sommige toeristen willen geen typische toerist zijn. Die zijn standaard bezienswaardigheden een beetje beu en willen eens iets anders zien. Er is een website waar je precies kunt zien wat locals interessant vinden. Ontdek plekken die anderen nooit gevonden zouden hebben. De website heet Time To Momo en is gratis te gebruiken

De app-variant heet ook Time To Momo. Je kunt deze gratis downloaden voor Android en iOS. De app biedt interessante tips voor meer dan 50 hippe steden binnen en buiten de EU. Ontdekken maar!

The Fork
Wie een culinaire avonturier is, zal de app The Fork erg interessant vinden.  Je kunt uiteraard filteren op locatie, maar ook op reviews, prijs, soorten gerechten, type service en zelfs op sfeer. Via een kaartje kun je bekijken hoelang het lopen is voordat je bij een spot bent. Hierop zie je ook het gemiddelde cijfer dat gasten geven aan het restaurant. The Fork is een groot platform en heeft dus wereldwijde food tips

Nieuwsgierig naar The Fork? Download de app gratis voor Android of iOS.

Toilet Finder 
Nooit meer haasten om bij het toilet te komen! Deze app laat zien welke toilets zich vlakbij je bevinden. Handige voor de hoge nood. Where is Public Toilet is beschikbaar voor iOS en Android en heeft een database met meer dan 150.000 toiletten wereldwijd!

Gratis wifi-app
Met de gratis app Wifi Finder is het mogelijk om gratis wifi te vinden. Handig om ter plekke op zoek te gaan naar meer informatie over de stad, zonder gebruik te hoeven te maken van de databundel. De app heeft een functie waarmee gebruikers alvast een kaart van hun bestemming kunnen downloaden, zodat van tevoren bekend is waar een hotspot te vinden is.

Houd er rekening mee dat wifi niet de veiligste manier van internetten is. Je kunt voor het bekijken van vertrouwelijke informatie het best de EU-bundel of Buitenlandbundel van Youfone gebruiken.

Zorg voor genoeg data!
Wil je verzekerd zijn van genoeg data om optimaal te kunnen genieten van je citytrip? Bestel een betaalbaar Sim Only-abonnement van Youfone!