Sim Only

De beste apps voor een citytrip

22 oktober 2018

Ga je er even lekker tussenuit? Natuurlijk wil je dan weten welke bezienswaardigheden er op jouw bestemming te zien zijn. Wat doen de locals, welke restaurants moeten zeker bezocht worden en waar zijn de sanitaire stops? Vroeger hadden we daar reisgidsen voor nodig, maar dat is nu ouderwets. There’s an app for that! Deze apps zetten we op een rijtje.

Goedkope reizen vinden met Hopper
Weet je al waar je naar toe wilt? Met de app ‘Hopper’ kunnen reizigers goedkope reizen vinden. Deze app is vergelijkbaar met Skyscanner, maar laat met kleuren zien hoeveel de reis zal kosten. In twee tikken is de reis gepland en zoekt Hopper naar de goedkoopste vliegreis.

Voor de twijfelaars geeft de app ook aan wat het kost om later te boeken. Gebruikers kunnen een reis op ‘watch’ zetten, zodat zij meteen kunnen zien of de prijzen zijn gewijzigd. De app is gratis te downloaden voor Android en iOS. Om in het vliegtuig te ontspannen hebben we de leukste spellen voor in het vliegtuig uitgezocht.

De locals achterna met Time to Momo
Sommige toeristen willen geen typische toerist zijn. Die zijn standaard bezienswaardigheden een beetje beu en willen eens iets anders zien. Er is een website waar je precies kunt zien wat locals interessant vinden. Ontdek plekken die anderen nooit gevonden zouden hebben. De website heet ‘Time To Momo’ en is gratis te gebruiken

De app-variant heeft nog steeds de oude naam: ‘100% Travel’. Je kunt deze gratis downloaden voor Android en iOS, maar bepaalde features zijn betaald. De app biedt interessante tips voor 27 hippe Europese steden, waaronder Barcelona, Parijs en Berlijn.

Foodspotting
Wie een culinaire avonturier is, zal de app ‘Foodspotting’ erg interessant vinden. De gebruiker selecteert in de app waar hij of zij zich bevindt en krijgt dan meteen lekkere maaltijden te zien. Andere gebruikers uploaden namelijk foto’s van gerechten die zij aanraden. Bij ieder gerecht staat waar in de stad dit gegeten kan worden.

Zelf is er ook een mogelijkheid om foto’s te uploaden. Zo help je anderen aan een volle maag. Nooit meer op zoek naar dat éne restaurantje, maar gewoon online zoeken. Fan geworden van een foodspotter? Dan kun je deze volgen en krijg je altijd de beste tips. De app is helemaal gratis voor iPhone, Android, Windows en Blackberry en heeft kaarten voor zelfs de kleinste stadjes in de wereld.

Voor een sanitaire stop: SitOrSquat
Nooit meer haasten om bij het toilet te komen! De app met de bedenkelijke naam ‘SitOrSquat’ laat zien waar een toilet in de buurt is. Zelfs in de kleinste steden weet de app er één te vinden. Jammer genoeg wil de app wel weten hoe oud de gebruiker is, naar eigen zeggen om zeker te weten ‘dat hij of zij zindelijk is’. Geen probleem; voor een schoon toilet hebben we wel wat over.

De app is beschikbaar voor iOS en Android en heeft een database met meer dan 117.000 toiletten wereldwijd. Het klinkt misschien wat bizar, maar het is zelfs mogelijk foto’s toe te voegen en een beoordeling achter te laten. Zo weet de gebruiker zeker at hij of zij naar een schoon toilet gaat.

Gratis Wi-Fi
Met de gratis app ‘Wi-Fi Finder’ is het mogelijk om gratis Wi-Fi te vinden. Handig om ter plekke op zoek te gaan naar meer informatie over de stad, zonder gebruik te hoeven te maken van de databundel. De app heeft een functie waarmee gebruikers alvast een kaart van hun bestemming kunnen downloaden, zodat van tevoren bekend is waar een hotspot te vinden is.

Houd er rekening mee dat Wi-Fi niet de veiligste manier van internetten is. Je kunt voor het bekijken van vertrouwelijke informatie het best de EU-bundel of Buitenlandbundel van Youfone gebruiken.

Voor wie langer op vakantie gaat hebben we een lijst met de handigste apps voor op vakantie samengesteld. Dat is zeker de moeite waard eens te bekijken.