Sim Only

De beste smartphones van 2017

2 Maart 2017

Het vinden van de juiste smartphone is niet eenvoudig. De technologie verandert snel en er zijn zo veel dingen waar je op kunt letten. Wil je het geheugen kunnen uitbreiden? Moet de camera echt uitstekend zijn? Moet de telefoon tegen water kunnen? Het is heel moeilijk om te spreken van ‘de beste telefoon’, maar we kunnen wel een overzicht maken van welke telefoons er met kop en schouders bovenuit steken.

Apple iPhone 7
De bekendste telefoon staat als eerste in ons overzicht. De Apple iPhone is wereldwijd één van de meest geliefde telefoons. In 2016 kwam de iPhone 7 uit, de opvolger van de iPhone 6S. Deze opvolger lijkt in alles op de iPhone 6S en lijkt daardoor niet zo vernieuwend.

Als je naar de snelheid, camerakwaliteit en accuduur kijkt, zie je dat de iPhone 7 betere specificaties biedt dan de iPhone 6S. Bijkomende voordelen zijn dat deze iPhone tegen water kan en stereoluidsprekers heeft. De Plus-variant heeft ook een dubbele camera. De prijs ligt hoger dan van de vorige telefoon. Daarmee is het een uitstekende telefoon als je het geld ervoor over hebt. Dit jaar wordt de opvolger, de iPhone 8 gepresenteerd. Er gaan al wat geruchten over het nieuwe toestel, maar Apple bevestigt nooit geruchten. Je hebt een iPhone 7 vanaf 689 euro.

Samsung Galaxy S7 (Edge)
Voortdurend in strijd met Apple: Samsung. Het afgelopen jaar kwam de Samsung Galaxy S7 uit. Deze is verkrijgbaar in de normale variant en de Edge-variant. Het toestel borduurt vooral voort op de Galaxy S6, als het gaat om de materialen die zijn gebruikt en het idee achter het toestel. De S7 heeft behoorlijk wat voordelen. De accu heeft bijvoorbeeld een grotere capaciteit.

Fijn is ook dat het toestel waterdicht is en een microsd-slot heeft, zodat je het geheugen kunt uitbreiden. De gebruikte processor is ook een voordeel, daardoor werkt de telefoon nog sneller en kunnen zelfs games gespeeld worden. Samsung boekt vooral vooruitgang met de camera, want die is veel lichtsterker en neemt meer details op dan de S6. Dat is het bewijs dat je bij het uitzoeken van een telefoon niet alleen naar het aantal megapixels moet kijken. De telefoon wordt wel snel vies aan de achterkant. Een Samsung S7 Edge is verkrijgbaar vanaf 489 euro.

HTC 10
Als je op zoek bent naar ‘gewoon een goede smartphone’ kun je eens naar de HTC 10 kijken. Deze telefoon draait op Android en heeft een prima bouwkwaliteit. De accuduur is prima en de camera kan ermee door. Fijn is natuurlijk ook dat de telefoon snel is.

Er is ook genoeg op het toestel aan te merken: vooral de prijs is tegenover andere telefoons aan de hoge kant. Andere concurrenten bieden meer functies voor minder geld. De prijs begint namelijk bij zo’n 500 euro.

LG V20
Ga je voor vernieuwend, praktisch en onderscheidend? Dan zou je eens kunnen kijken naar de LG V20. Dat is een toestel met twee camera’s achterop, waarvan één met groothoeklens. Die groothoeklens zorgt ervoor dat je foto’s meer diepte krijgen. De camera is over het algemeen goed, maar je komt soms nog wel wat kleine problemen tegen. Het beeld wordt niet altijd op dezelfde manier weergegeven.

Voor audioliefhebbers is er goed nieuws: het toestel verwerkt geluid op een bijzondere manier, waardoor je op een goede koptelefoon de tonen nog beter hoort. Het toestel heeft ook een tweede scherm. Dat is handig als je bijvoorbeeld meldingen wilt weergeven. Er zijn nog wel wat kinderziektes, maar dat is waarschijnlijk met software op te lossen. De prijs is wel hoog: het toestel gaat meer dan 700 euro kosten.

Huawei Mate 9
Big, bigger, biggest? De Huawei Mate 9 is nogal groot. Het scherm is namelijk maar liefst 5,9 inch. Toch is de telefoon niet lomp en ligt de Huawei best lekker in de hand. Het ontwerp is niet zo spannend, maar het is wel een robuuste telefoon. De telefoon biedt ondersteuning voor een tweede simkaart of een geheugenkaart.

Dankzij het grote scherm kun je lekker gamen of foto’s en video’s kijken. De telefoon heeft wel een lage resolutie, waardoor de kwaliteit niet erg goed is. Een groot voordeel is de accu: die is beter dan veel andere smartphones. De camera kan zich meten met andere toestellen in deze prijsklasse, maar de tweede camera achterop voegt nog niet echt veel toe. De Mate 9 is duurder dan de Mate 8: vanaf ongeveer 650 euro heb je er één.

Google Pixel (XL)
Gloednieuw op de markt: de Google Pixel (XL). De dag dat deze telefoon werd gepresenteerd stond de wereld op zijn kop. Het had hetzelfde revolutionaire gevoel als toen de iPhone voor het eerst gepresenteerd werd. Wie deze telefoon vergelijkt met andere Android-telefoons, ziet dat het een uitstekende maar dure keuze is.

De Google Pixel heeft een mooi scherm, een uitstekende camera, ontzettend snel en bovendien biedt het Google Assistant. Jammer is dat het toestel niet waterdicht is en je het geheugen niet kunt uitbreiden. Het toestel heeft dezelfde prijs als een iPhone, maar je weet niet hoeveel het toestel na een paar jaar nog waard is. Het toestel geeft twee jaar garantie op updates. Het is fijn om daarvan verzekerd te zijn.