Skip to main content

Een vast-mobiel integratie betekent dat je je mobiele telefoon voor zowel inkomende als uitgaande gesprekken via een vast telefoonnummer van de zaak kunt gebruiken. Dat is vast-mobiel Maar waarom zou je er voor kiezen? 

Het doel van een VaMo-integratie is dat je bereikbaarheid wordt vergroot en tegelijkertijd kunt gaan en staan waar je wilt. Je bent dus bereikbaar op je directe vaste nummer en / of interne doorkiesnummer op je mobiele toestel. Ook is het mogelijk zelf naar buiten te bellen via een app op je mobiele telefoon. Bovendien lever je de handige functionaliteiten, die je gewend bent van het vaste telefoontoestel op je bureau, niet in.

 

Hoe werkt een vast-mobiel integratie?

Gesprekken die binnenkomen, worden makkelijk doorverbonden naar een collega. Ook kun je collega’s bereiken op de interne telefonie extensie en wordt je vaste nummer meegestuurd bij uitgaande gesprekken. Handig is ook dat zakelijke voicemails worden doorgezet naar de e-mail op je laptop of mobiele toestel. 

 

Waarom VaMo?

Met VaMo bespaar je op kosten. Met een vast nummer op mobiel zorg je ervoor dat medewerkers flexibeler en mobieler kunnen werken. Iedereen is tegenwoordig steeds meer mobile only. Daarnaast verbeter je de bereikbaarheid voor je klanten. Doordat er altijd iemand is naar wie kan worden doorgeschakeld, loop je geen klantcontact meer mis. En als klap op de vuurpijl kan bellen en gebeld worden, gewoon op één zakelijk nummer, op één mobiel toestel. Vaste fysieke toestellen op kantoor zijn daardoor niet meer nodig.

 

VaMo integratie via de app

Hoewel er verschillende soorten Vast-mobiel oplossingen zijn, lichten we in dit blogartikel alleen de Vast-mobiel integratie op applicatie niveau toe. Kies je voor VaMo van Youfone Zakelijk dan is dit een vast nummer op mobiel oplossing via een app op je mobiele toestel. Voorwaarde voor gebruik van VaMo van Youfone Zakelijk is dat je een mobiel Sim Only-abonnement bij Youfone hebt of gaat afsluiten.

 

Bellen vanuit de app

De handige functionaliteiten van vaste telefonie zoals eerder genoemd, zijn te gebruiken door het simpel installeren van de Xelion 8-app. Vanuit de applicatie wordt alles geregeld, en vanuit de app bel je dus ook en wordt tegelijkertijd je vaste zakelijke nummer meegestuurd (en niet je mobiele privé-nummer). Ideaal als je werk en privé beter wilt scheiden.

Bel je niet vanuit de app, maar gewoon met de beltoetsen op je mobiel, dan stuur je je eigen 06-nummer mee. Je collega’s kunnen in dat geval ook niet zien of je aan het bellen bent. 

 

De 5 voordelen van een een Vast-op-mobiel integratie

Wij hebben de vijf voordelen van een vast-op-mobiel integratie voor je op een rij gezet. In dit blogartikel lees je waarom het onmisbaar is voor je bedrijf. 

 

Geïnteresseerd in Vast op mobiel van Youfone Zakelijk? Bekijk ons aanbod. Voor vragen, kun je bellen met een van onze accountmanagers. 

 

Lees meer over wat een Vast nummer op mobiel is.