Cyber Security maand: tips om jezelf online te beschermen

01 oktober 2020

De online veiligheid van onze klanten vinden we enorm belangrijk. Omdat oktober Cyber Security maand is, staan we graag bij dit onderwerp stil. Hier is namelijk geen twijfel over mogelijk: Cyber Security is de moeite waard om in te investeren!

Voorkom dat anderen er met jouw persoonlijke informatie vandoor gaan. En beveilig eenvoudig jouw apparaten met internetbeveiliging ESET Internet Security via MyYoufone. Deze software is afgelopen maand als beste getest door de Consumentenbond. De eerste drie maanden krijg je van ons zelfs helemaal gratis! 

Probeer 3 maanden gratis >>

Vergroot jouw online veiligheid nog verder en denk ook aan de volgende tips:

  • Loop eens door je huidige wachtwoorden heen. Zijn dit sterke en unieke wachtwoorden of zinnen en bewaar je deze in een beveiligde wachtwoordkluis? Als er wachtwoorden tussen zitten voor accounts die je niet meer gebruikt, verwijder deze accounts dan gelijk;
  • Schakel voor alle accounts waar dit mogelijk is tweefactorauthenticatie in om te voorkomen dat iemand jouw account kan overnemen. Denk vooral aan Whatsapp, social media en accounts bij officiële instanties;
  • Ontvang je een bericht waarin om jouw persoonlijke gegevens wordt gevraagd? Wees dan kritisch om een mogelijke phishing-poging te ontlopen. Banken en overheidsinstanties vragen nooit via de mail of sms om gegevens, zeker niet met spoed. Bel bij twijfel altijd met de vermoedelijke afzender om het bericht te verifiëren.