Skip to main content

2 mei 2024

Een wachtwoord voor je e-mail, voor het boekhoudsysteem of het CMS. Je hebt meer wachtwoorden dan je denkt. Maar hoe zorg je ervoor dat je veilige wachtwoorden kiest voor al die accounts? Én nog belangrijker, dat je ze onthoudt? Je leest het hier.

Wachtwoorden onthouden en aanmaken

Al je wachtwoorden onthouden, is als het goed is onmogelijk. Je kan ze in je smartphone óf op je computer noteren. Maar wij hebben een betere tip: een digitale wachtwoordmanager zoals 1Password. Het enige wat je moet onthouden is het wachtwoord van 1Password, al je andere wachtwoorden zijn veilig opgeslagen in de wachtwoordmanager. Daarnaast beschikt 1Password ook over een ingebouwde wachtwoordgenerator. Je hoeft dus zelf geen nieuwe wachtwoorden te verzinnen. 

7 tips voor veilige wachtwoorden

Toch zelf wachtwoorden aanmaken? Wij geven je tips voor goede wachtwoorden. 

  • Gebruik hoofdletters, kleine letters, cijfers, speciale tekens en spaties.
  • Hoe meer karakters je wachtwoord heeft, hoe beter.
  • Bedenk een geheime zin die alleen jij weet en gebruik dat als wachtwoord. Zo onthoud je jouw wachtwoord ook nog eens makkelijk.
  • Gebruik nooit voor de hand liggende woorden zoals de naam van je partner of kinds.
  • Gebruik nooit een voor de hand liggende reeks als 12345 of qwerty.Verzin geen wachtwoord dat erg lijkt op een ander wachtwoord dat je al gebruikt. Als je bijvoorbeeld het wachtwoord ‘SlimmeKeuze1!’ hebt, maak dan geen wachtwoord aan met ‘SlimmeKeueze2’.
  • Zorg dat er geen persoonlijk informatie in je wachtwoorden staat, zoals een geboortedatum.

Beveiliging met Mobile Device Management (MDM)

Als ondernemer wil je het je medewerkers natuurlijk zo makkelijk mogelijk maken als het om veiligheid gaat. Zo kunnen zij optimaal met hun zakelijke smartphones en tablets werken. Én dat in combinatie met een goede beveiliging van jouw bedrijfsgegevens en applicaties. Met MDM beheer en beveilig je namelijk alle zakelijke apparaten op 1 plek. Met deze oplossing voldoe je ook aan de AVG- en ISO27001-norm. 


Meer weten over MDM of heb je interesse? Wij helpen je van A tot Z om MDM te implementeren in jouw organisatie. Gewoon even bellen of mailen!