Skip to main content

8 april 2024

Nu de trend is dat mensen langer met hun telefoon doen dan een aantal jaar geleden, is het belangrijk dat je jouw smartphone in goede conditie houdt. En net zoals jij je slaap per nacht nodig hebt om goed te kunnen functioneren, heeft ook je telefoon af en toe even een break nodig om de figuurlijke batterij weer op te laden. Waarom? Dat vertellen wij je graag!

Openstaande apps

Natuurlijk ruim jij soms netjes je telefoon op en sluit je alle openstaande apps. Maar wanneer je een app sluit, is deze toch nooit helemaal 100% afgesloten. De app blijft in een soort semi-actieve stand op de achtergrond draaien, zodat het ook weer snel in actie kan komen als jij de app opnieuw opent. Deze sluimerstand trekt alleen wel continue aan je batterij en houdt het geheugen van je telefoon bezet. Zet je je telefoon even helemaal uit, dan worden alle apps echt gesloten en weet je zeker dat er niet op de achtergrond nog van alles gaande is.

Geheugen

Ken je dat gevoel dat je te veel aan je hoofd hebt? Je telefoon ook. Iedere activiteit die jij op je telefoon uitvoert wordt opgeslagen in het geheugen. Van websites die je opent, apps die je update of verwijdert tot aan het opschonen van je contacten: alles wordt opgeschreven in het geheugen van je telefoon. Heb jij dus een app verwijderd, dan is deze actie nog wel in je telefoon opgeslagen. Het uitzetten van je smartphone zorgt ervoor dat het geheugen weer wordt opgeschoond. Hiermee voorkom je ook dat je telefoon eventueel een keer crasht.

Hoe vaak moet je telefoon dan uit?

Nou dat valt dus eigenlijk reuze mee. Volgens experts hou je je telefoon al in betere conditie als je deze twee keer per maand even 5 tot 10 minuten uitzet. Een mooi moment om je hond even uit te laten, gezellig bij te kletsen met je partner of een collega, of de vaatwasser leeg te ruimen. Nog beter? Zet ‘m lekker uit als je ’s nachts gaat slapen. Dat is sowieso duurzamer dan ‘m de hele nacht aan de lader te leggen. Wij herstarten voortaan om de twee weken netjes onze telefoon. En jij?

Meer weten?

Ben je nou ook benieuwd hoe je je telefoon langer kan gebruiken? Lees dit in ons eerder geschreven blog. Nog op zoek naar een Sim Only-abonnement? Bekijk dan onze Sim Only!