Skip to main content

12 december 2023


Apps, er zijn er zoveel dat je door de bomen het bos vaak niet meer ziet. Sommigen kunnen jouw leven als ondernemer een stuk makkelijker en overzichtelijker maken, maar dan moet je ze wel weten te vinden. Wij zetten een aantal toppers voor je op een rij.


Mindmaps en scrumboards

Opeens heb je een goed idee, of er wordt spontaan een brainstorm georganiseerd. Dan is het handig als je die opgeborrelde ideeën ergens kwijt kan. Ook als je onderweg bent. Met een app als Mindnode kan je mindmaps maken die ook in presentaties te gebruiken zijn. De app Trello is vooral handig voor scrumboards en projectmanagement. Deze app zorgt ervoor dat jij altijd en overal de voortgang en deadlines van projecten in de gaten kan houden.


WhatsApp Business met dual sim

Zakelijke klanten op je privé WhatsApp is natuurlijk niet handig. Gelukkig is er ook WhatsApp Business. Dit is bijvoorbeeld mogelijk met een dual sim. WhatsApp Business is hetzelfde als de gewone WhatsApp, maar dan gekoppeld aan je zakelijke nummer. Zo hou je privé en zakelijk gescheiden.


Een alternatief platform om zowel binnen als buiten je bedrijf te communiceren is Slack. Hier creëer je eenvoudig per project of werkgroep, kanalen zodat discussies over een bepaald onderwerp netjes gegroepeerd zijn. De app is er voor zowel je laptop als smartphone, dus je kan altijd en overal blijven schakelen.


Op businesstrip?

Ook op een businesstrip wil je zo goed mogelijk georganiseerd blijven. Bonnetjes bewaren is vaak een hoop gedoe en je raakt ze nog wel eens kwijt. Met apps als Tellow en Expensify is dat verleden tijd. Je kan hierin je bonnetjes makkelijk opslaan door middel van een foto zodat je de papieren versie niet meer hoeft te bewaren.


Op zoek naar werkruimte op locatie? Met de app Croissant kan je op je bestemming een co-working space of meetingroom vinden én boeken. Voor als je even rustig wil werken, of een geschikte locatie zoekt om met je zakenrelatie af te spreken.


Scannen en ondertekenen

Wie kent het niet? Het verzoek om een document even te ondertekenen en terug te sturen. Dat is leuk, maar hoe doe je dat? Het makkelijkst is het natuurlijk als je meteen digitaal kan ondertekenen zonder dat de printer er aan te pas komt. Met apps als Signeasy en DocuSign regel je dat met een paar simpele klikken. Toch liever een document printen? Met apps als Scanner Pro en Genius Scan, kan je je document makkelijk met je telefoon inscannen zonder daar een kopieerapparaat voor nodig te hebben. Extra tip: wist je dat ook met de notitie app op je iPhone documenten kan inscannen door op het camera symbool te klikken?


Zakelijk Sim Only-abonnement?

Interesse in een zakelijk Sim Only-abonnement om meteen WhatsApp voor Business uit te proberen? Bekijk dan onze Zakelijke Sim Only mogelijkheden!