Skip to main content

27 mei 2024


Twee telefoons in je broekzak? Dat vindt niemand ideaal, maar tegelijkertijd wil je wel zowel zakelijk als privé bereikbaar zijn. En het liefst niet op hetzelfde nummer. Met Dual Sim ben je bereikbaar op één telefoon op twee verschillende nummers. Bij Youfone Zakelijk regel je het eenvoudig.


Zal je net zien, verwacht je een belangrijk telefoontje van een klant, heb je je zakelijke telefoon thuis laten liggen. Niet handig. Een telefoon waarin twee simkaarten kunnen is de oplossing! Je hoeft niet meer met twee toestellen op pad en bent dus altijd bereikbaar op één telefoon, met twee verschillende telefoonnummers. Ook op reis heeft een Dual Sim voordelen. Zo kan je bereikbaar blijven op je Nederlandse nummer, terwijl je lekker kan surfen en WhatsAppen met een buitenlandse simkaart.  

Hoe werkt Dual Sim?

Om Dual Sim te kunnen gebruiken heb je allereerst een smartphone nodig die het ondersteunt. Dat kan een smartphone zijn waar twee simkaarten in passen of een toestel met plek voor één fysiek simkaartje én een eSIM-optie. Als je toestel maar plek voor één simkaart heeft, kan je dus geen gebruikmaken van Dual Sim. Wat betreft Dual Sim zijn twee technologieën het meest populair. Welke mogelijk is hangt van je toestel af:  
 

  1. Actieve Dual Sim: smartphones die actieve Dual Sim ondersteunen hebben twee antennes. Elk simkaartje maakt dus gebruik van een aparte antenne. Hierdoor ben je altijd op beide simkaarten te bereiken. Als je met de ene simkaart aan het internetten bent, kan je dus ook op de andere gebeld worden.  
  2. Standby Dual Sim: toestellen die standby Dual Sim zijn, hebben maar één antenne. De twee simkaarten werken dus niet tegelijkertijd, zoals bij actieve Dual Sim. Zolang je jouw telefoon niet gebruikt, ben je op beide simkaarten te bereiken. Ben je aan het bellen of appen? Dan kan je even niet bereikt worden op de tweede simkaart.  

eSIM

Tegenwoordig hebben veel smartphones ook de eSIM-optie. Een virtuele simkaart die je niet meer fysiek in je telefoon stopt, maar simpelweg via een QR-code op je telefoon installeert. De eSIM zit in principe al ingebouwd in je telefoon, je hoeft er alleen nog maar een eSIM op te downloaden. Gebruikmaken van eSIM? Check dan eerst of je smartphone én provider het ondersteunen. 

Dual sim voor WhatsApp

Als zakelijke gebruiker zul je regelmatig gebruikmaken van WhatsApp. Daarvoor is het ook mogelijk om Dual Sim te gebruiken. Hoe je dat doet? Daar zijn verschillende manieren voor: 
 

  • WhatsApp Business installeren is de beste én makkelijkste manier om gebruik te maken van je dual sim. Je kan WhatApp business gewoon downloaden en vervolgens inloggen met je tweede telefoonnummer!
  • Je kunt ook direct via de klassieke WhatsApp-app een tweede account toevoegen. Dit doe je door naar ‘Instellingen’ te gaan en vervolgens op het pijltje naast je naam te klikken. Tik vervolgens op ‘Account toevoegen’ en voeg je tweede nummer toe.

Welke voordelen heeft Dual Sim voor zakelijke gebruikers?

Dual Sim kent verschillende voordelen voor zakelijke gebruikers. Wat de belangrijkste zijn? Dat lees je hieronder.
 

  • Privé en zakelijk gescheiden houden: met Dual Sim kun je de ene simkaart gebruiken voor je privégesprekken en sms’jes en de andere voor zakelijke contacten. Op die manier hoef je nooit twee telefoons mee te nemen.
  • Profiteren van verschillende tarieven: met Dual Sim kun je profiteren van verschillende tarieven. Heb je voor de ene simkaart minder data of minuten nodig dan voor de andere? Dat is mogelijk. Zo houd je optimaal controle over je kosten.
  • Handig op reis: Reis je veel buiten de EU? Dan is Dual Sim ontzettend handig. Je kunt dan namelijk in het buitenland een lokale simkaart aanschaffen. Daardoor heb je gunstigere tarieven en een beter bereik.  
  • Uitschakelen van simkaart: Dual Sim maakt het mogelijk om één simkaart uit te zetten. Handig voor als je aan het werk bent en niet gestoord wil worden tijdens een belangrijke vergadering. Of als je tijdens je welverdiende weekend niet gestoord wil worden door werk gerelateerde berichten. 

Hoe kies ik het juiste Dual Sim-abonnement?

Wil jij ook zowel je zakelijke- als privénummer gebruiken op één telefoon? Dat kan met Dual Sim van Youfone Zakelijk. Bestel jouw Sim Only direct. Je hebt de keuze uit 1-jarige, 2-jarige of maandelijks opzegbare abonnementen. Je kunt jouw abonnementen samenstellen zoals jij wilt. Heb je bijvoorbeeld een simkaart nodig om alleen mee te internetten? Ga dan voor Data Only. We bieden vanaf 1 GB tot en met 20 GB data. Wil je op je andere simkaart, naast data, ook belminuten? Ga dan voor Sim Only en voeg onbeperkt min/sms of 200 min/sms toe. Meer info nodig? Neem dan contact met ons op om te vragen naar alle mogelijkheden.