Skip to main content

4 oktober 2023

 

Twee telefoons in je broekzak? Dat vindt niemand ideaal, maar tegelijkertijd wil je wel zowel zakelijk als privé bereikbaar zijn. En het liefst niet op hetzelfde nummer. Met dual sim ben je bereikbaar op één telefoon op twee verschillende nummers. Bij Youfone Zakelijk regel je het eenvoudig.

 

Zal je net zien, verwacht je een belangrijk telefoontje van een klant, heb je je zakelijke telefoon thuis laten liggen. Niet handig. Een telefoon waarin twee simkaarten (of eSIM) kunnen is de oplossing! Je hoeft niet meer met twee toestellen op pad en bent dus altijd bereikbaar op één telefoon, met twee verschillende telefoonnummers. Ook op reis (buiten de EU) heeft een dual sim voordelen. Zo kan je bereikbaar blijven op je Nederlandse nummer, terwijl je lekker kan surfen en WhatsAppen met een buitenlandse simkaart. Op de meeste telefoons kan je instellen dat je spraakoproepen op het ene nummer wilt ontvangen, terwijl data over je andere simkaart gebruikt dient te worden. Op die manier houd je dus optimaal controle over je kosten.

 

eSIM

Tegenwoordig hebben veel smartphones ook de eSIM optie. Een virtuele simkaart die je niet meer fysiek in je telefoon stopt, maar simpelweg via een QR-code op je telefoon installeert. De eSIM zit in principe al ingebouwd in je telefoon, je hoeft er alleen nog maar een eSIM op te downloaden.

 

Dual sim voor WhatsApp

Op WhatsApp kan je in principe maar één telefoonnummer koppelen. Hoe kan je op WhatsApp dan gebruik maken van een dual sim? Er zijn verschillende manieren:

 

  • WhatsApp Business installeren is de beste én makkelijkste manier om gebruik te maken van je dual sim. Je kan WhatApp business gewoon downloaden en vervolgens inloggen met je tweede telefoonnummer!

     

  • Maak je gebruik van Android? Dan kan je de app twee keer op je telefoon zetten mét twee verschillende nummers. Dit kan je doen door naar 'instellingen' te gaan, vervolgens op 'Apps' te klikken, dan voor 'Klonen', 'Dual-App' of 'App-tweeling' te kiezen. Vervolgens kies je voor WhatsApp en en zet je de schakelaar om. Hierna is de app gekloond en kan je dus met twee verschillende nummers inloggen.

 

Voordelen werk en privé

Bijkomend voordeel van deze handige dual optie, is dat je ook je werk-privébalans beter kunt handhaven. Want zo’n tweede nummer kan je ook tijdelijk uitschakelen. Zo kan je zelf bepalen wanneer je zakelijke- of privéberichten op je telefoon ontvangt en kan je dus tijdens een belangrijke vergadering niet onnodig gestoord worden.

 

Ook een dual sim?

Wil jij ook zowel je zakelijke- als privénummer gebruiken op één telefoon? Bestel dan hier jouw simkaart of neem contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden.