Skip to main content

9 januari 2024

Is jouw goede voornemen voor dit jaar om georganiseerder en overzichtelijker te werk te gaan? Dat komt mooi uit, want vandaag is het Bureau Opruimdag. Een goed moment om je bureau eens lekker leeg te maken. Met deze handige apps ben je zo van onnodige stapels papier en post-its af. Dat ruimt niet alleen op, het is ook nog eens beter voor het milieu!

 

Waarom een opgeruimd bureau belangrijk is? Er is aangetoond dat je beter en geconcentreerder werkt in een overzichtelijke omgeving. Bovendien oogt het natuurlijk een stuk netter als je bureau niet vol ligt met een chaos van papieren en onnodige spullen.
 

Notitieblokjes

Een goed idee, snel een telefoonnummer noteren of een To Do lijstje maken met dingen die vandaag moeten gebeuren. Notitieblokjes zijn overal handig voor. Weg met de papieren variant en ga voor een handige notitie app. Evernote is natuurlijk een van de bekendste maar er zijn er meer.

 

Google Keep

Een van de beste notitie apps van dit moment. Je kan gesproken memo’s opnemen en bewaren. De app schrijft de memo's zelfs voor je uit. Belangrijke notities kan je bovenaan de pagina vastpinnen. Je kan timers instellen voor belangrijke “niet vergeten!” dingen en je notities op kleur categoriseren. Dit is toch top?

 

SimpleNote

De naam zegt het al: eenvoud is de kracht van deze app. SimpleNote slaat op een simpele manier jouw notities op. Ook kan je je aantekeningen sorteren met pinnetjes en tags en de app is te synchroniseren met al je apparaten.

 

Craft

Afbeeldingen toevoegen, PDF’s toevoegen en linkjes maken: het kan allemaal in Craft. Minpunt voor Android gebruikers: de app is er alleen voor iOS.
Én laten we vooral de notitieapp op onze smartphone niet vergeten. Ook deze is handig te gebruiken!

 

Agenda apps

Als ondernemer heb je een drukke agenda. Dus is het belangrijk om je afspraken overzichtelijk te registeren. Maak jij nog gebruik van een papieren agenda? Met deze handige agenda apps kan jij die weg doen!

 

Any.do  

De agenda app van Any.do doet inderdaad van alles. Je kunt taken creëren, doelstellingen instellen en herinneringen aanmaken. De app is interactief waardoor je ook in agenda’s van andere (toegewezen) personen kan kijken en taken kan toewijzen aan bijvoorbeeld je collega.

 

Google Agenda

Deze app wordt door miljoenen mensen ter wereld gebruikt en dat is niet voor niets. De app kenmerkt zich door eenvoud en een zeer gebruiksvriendelijke interface. Een nieuwe afspraak is zo toegevoegd en het is zelfs mogelijk om vanuit je e-mail afspraken automatisch aan je agenda toe te voegen.

 

Scrumborden

Werk jij veel met scrumboards of aan veel verschillende projecten? Dan zijn scrum apps dé manier om overzicht te bewaren en alle relevante documentatie bij elkaar te houden.

 

ClickUp

Of je nou een scrum master, team member of product owner bent: met ClickUp houd je overzicht. Met veel handige features zoals taak statussen, sprints, time estimates en To Do lists lopen jouw projecten voortaan als een zonnetje en zijn stapels documentatie op je bureau verleden tijd.

 

ActiveCollab

Stel start- en einddata in, maak taken en subtaken aan en organiseer je werkzaamheden met gekleurde labels: met de app ActiveCollab wordt projectmanagement een fluitje van een cent.

 

Zakelijk Sim Only-abonnement?

Nog op zoek naar een Zakelijk Sim Only-abonnement waarmee je gebruik kan maken van deze apps? Bekijk dan onze Sim Only!