Skip to main content

6 mei 2024

Dat je Siri, de handige spraak assistent van Apple, de gekste vragen kan stellen is algemeen bekend. Maar Siri is slimmer dan je denkt. Met deze 6 tips maak je er op je werk en onderweg optimaal gebruik van.

1. Maak snel notities

Type jij ook regelmatig dingen die je moet onthouden in de notitie-app van je iPhone? Dat kan sneller door het commando 'Hé Siri, maak een nieuwe notitie aan'. Siri typt daarna haarfijn voor je uit wat je op wil schrijven. En heb jij synchronisatie via de iCloud aan staan? Dan zijn deze notities ook meteen bereikbaar op je iPad of Macbook.

2. Navigeren naar je contacten

Vergeet jij ook vaak het adres van een klant of in welke straat die leverancier zich ook alweer bevindt? Als je adressen koppelt aan personen in je contactenlijst kan je Siri de opdracht geven om naar specifieke personen te navigeren. Met een simpele 'Hé Siri start navigatie naar...', ben je snel en handsfree op pad en hoef je geen adressen meer op te zoeken. 

3. Train Siri

Hoewel Siri steeds slimmer wordt, moet je soms ook even helpen. Begrijpt Siri je vaak verkeerd of verstaat hij je niet goed? Dan kan het handig zijn om je stem opnieuw ‘in te stellen’. Ga naar Instellingen > Siri en Zoeken, schakel het schuifje ‘Luister naar ‘Hé Siri’ uit. Je iPhone vraagt of je Siri wilt uitschakelen, doe dit. Schakel ‘m daarna weer in. Hierna moet je een aantal voorbeeldzinnen oplezen, waardoor Siri je stem waarschijnlijk beter verstaat.

4. Shortcuts

Met Siri Shortcuts kan je allerlei taken automatiseren. Je kan bijvoorbeeld een commando aanmaken dat als je kantoor verlaat alle verlichting uitgaat. Of om altijd de actuele verkeersinformatie en weersverwachting te krijgen zodra je in de auto stapt. Met de Opdrachten app die standaard op je iPhone staat, maak je deze acties aan.

5. Herinneringen koppelen

Wist je dat je Siri herinneringen kan laten koppelen aan specifiek locaties? Heb jij al weken dat boek in je auto liggen dat je terug moet geven aan een collega of wil je niet vergeten om die klant te feliciteren? Dan kan je Siri vragen om je hier aan te herinneren zodra je aankomt op kantoor of bij de desbetreffende klant. ‘Hé Siri herinner mij dat ik feliciteer als ik aankom bij XX’.

6. Spraaktraining

Hoewel Siri intelligent is, kan het zijn dat de namen van je collega, partner of klant standaard verkeerd wordt uitgesproken. Gelukkig kan je Siri prima leren wat de correcte uitspraak is. Met het commando 'Hé Siri, kan je leren hoe je de naam van XX uitspreekt?’. Siri vraagt je dan om de naam uit te spreken en laat daarna een aantal variaties op de uitspraak horen, waarna je zelf de beste kan kiezen.

Sim Only

Heb jij nou wél zo'n hippe iPhone maar nog geen Sim Only? Bekijk dan ons Zakelijk aanbod!