Skip to main content

21 mei 2024

Heb jij een iPhone? Dan ken je vast al heel wat handigheidjes. Maar jouw smartphone is slimmer dan je denkt. Wij hebben 5 slimme tips voor jouw iPhone die je waarschijnlijk nog niet kende.

1. Scannen met je notitie-app

Moet je een document van meerdere pagina’s ondertekenen en digitaal versturen? Met de notitie-app kan je documenten makkelijk inscannen en als 1 PDF opslaan. Open de app en maak een nieuwe notitie aan. Klik in het midden onderin je scherm op het camera icoontje en kies dan voor ‘Scan documenten’. Je kan nu 1 voor 1 de pagina’s scannen. Klaar? Klik op ‘Bewaar’ en voilà: je pagina’s worden als één document opgeslagen en zijn klaar om te versturen. 

2. Sla de rekenmachine over

Even snel een berekening maken voor een klant of je eigen administratie? In plaats van de rekenmachine app te openen kan je ook via de zoekfunctie op je iPhone een berekening invoeren. Swipe op je home screen naar beneden om de zoekbalk te openen en tik daar simpelweg jouw som in, bijvoorbeeld 8x32. Je iPhone begrijpt zelfs vereenvoudigde commando’s als 9% 100 (wat is 9% van 100).

3. Oogcontact via FaceTime

Kijk jij in een FaceTime gesprek ook naar de persoon met wie je aan het bellen bent? Dat is logisch, maar voor degene met wie jij belt kijk je helaas langs hem/haar heen omdat je niet in de camera lens kijkt. Met de Eye Contact optie in je FaceTime instellingen corrigeert Apple subtiel jouw ogen zodat het lijkt alsof je in de camera kijkt en dus naar de persoon die je aan het bellen bent. Ga naar Instellingen > FaceTime > Oogcontact om deze optie aan of uit te zetten.

4. Trilfunctie

Waarschijnlijk wist je al dat je ieder contact zijn of haar eigen ringtone kan geven. Maar wat als je jouw iPhone altijd op trilfunctie hebt staan? Dan geef je belangrijke personen gewoon hun eigen vibratie ritme, zodat jij meteen voelt wie jou belt. Ga naar Contacten en kies de persoon voor wie je een trilfunctie wil instellen. Klik op Beltoon >  Voelen en kies daar een van de opties of maak zelfs een eigen trilfunctie aan met ‘Maak nieuwe trilling’.

5. Verwijder data uit je foto’s

Deel jij wel eens foto’s met collega’s of klanten? Weet dan dat jouw iPhone automatisch ook alle locatie- en tijdsgegevens van deze foto meestuurt. Niet altijd even handig misschien. Het goede nieuws is dat je dit uit kan zetten. Open de foto en klik op het share-icoontje. Klik dan voordat je de foto deelt bovenaan op ‘Opties’ en zet daar het schuifje naast ‘Locatie’ uit. Of kies helemaal onderin om de optie ‘Alle Foto’s-Gegevens’ uit te zetten.

Sim Only E-sim

Naast de handige snufjes, kan je ook écht nog gewoon bellen en sms'en met jouw iPhone. Wist je dat je met de nieuwste modellen de mogelijkheid hebt om een E-sim te installeren? Met Youfone Zakelijk is dit mogelijk voor het MKB en Grootzakelijk. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.