Skip to main content

23 april 2024

Ben je een Android gebruiker? Dan ken je vast al veel handigheidjes van je smartphone. Maar jouw Android is slimmer dan je denkt. We verklappen 5 geheimen van jouw Android smartphone die je waarschijnlijk nog niet kende.

1. Screen Pinning

Je kinderen die even op je telefoon willen, een vriendin die iets op je scherm bekijkt: iedereen “leent” zijn telefoon weleens uit. Maar natuurlijk wil je niet dat iedereen meteen in al je apps kan rondneuzen. Met de handige Screen Pinning, kan je een app ‘vastzetten’. Diegene kan dus wel van die app gebruik maken, maar niet in je persoonlijke bestanden snuffelen. Wil je deze optie aanzetten? Ga dan naar Instellingen > Biometrie en beveiliging. Kies vervolgens voor de optie Vensters vastmaken om een bepaalde app vast te zetten. Met je pincode kun je de boel weer unlocken.

2. Animaties verkorten

Jouw Android heeft standaard animaties die afspelen als je bijvoorbeeld wisselt van app of je telefoon aan- of uitzet. Vind je deze animaties te lang duren? Dan hebben we goed nieuws: je kunt de afspeeltijd namelijk verkorten. 


Om dit te doen, moet je een geheim menu activeren: de ontwikkelaarsopties. Ga naar Instellingen > Toestel info > Software informatie en tik minimaal 7 keer op het buildnummer. Er verschijnt in beeld dat je een ontwikkelaar bent. Ga dan naar Instellingen > Ontwikkelaarsopties > Animatie. Vul bij Vensteranimatie Schalen, Animatieschaal Overgang en Schaal van duur animator 0,5 px in om overgangen te versnellen. Of zet ze op 0 om helemaal geen overgangen meer te zien. Voilà, jouw telefoon is opeens een stuk sneller.

3. Toegang via je PC

Ook wel eens jaloers op iPhone gebruikers en hun iOS? Waarmee ze gemakkelijk via de Macbook op berichtjes kunnen reageren en hun andere apparaten kunnen syncen? Lang was dit voor Android niet mogelijk. Maar met de Phone Link app kan je nu een Windows PC aan jouw smartphone koppelen. Via de app kan je al je foto’s bekijken, berichten ontvangen, telefoontjes opnemen en andere Android apps gebruiken. Maar dan lekker op je laptop of desktop.

4. Smart Lock

Het is natuurlijk heel fijn dat jouw smartphone altijd vergrendeld is met een wachtwoord, vingerafdruk of gezichtsherkenning. Maar als je gewoon lekker thuis bent, kan het soms ook vervelend zijn om je telefoon continue te moeten ontgrendelen. Daar heeft Android iets op bedacht: het is mogelijk om op bepaalde locaties deze beveiliging uit te zetten met Smart Lock. Zo kan je jouw thuisadres bijvoorbeeld invoeren als 'veilige haven'. Deze functionaliteit vind je onder Beveiliging in je instellingen.

5. Flitsmeldingen

Nee, niet die op de snelweg. Draait jouw telefoon op het besturingssysteem Android 14? Dan kan je instellen dat je telefoon gaat flitsen als je een melding krijgt. Handig als je je telefoon op stil hebt staan, maar geen berichten wil missen. Ook voor mensen met gehoorproblemen is deze functionaliteit een uitkomst. Flitsmeldingen zet je aan in je instellingen. Onder ‘Schermflits’ kan je ook kiezen welke kleur jouw flits heeft.

Sim Only E-sim

Naast de handige snufjes, kan je ook écht nog gewoon bellen en sms'en met jouw Android smartphone. Wist je dat je met de nieuwste modellen de mogelijkheid hebt om een E-sim te installeren? Met Youfone Zakelijk is dit mogelijk voor het MKB en Grootzakelijk. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.