Skip to main content

Ben jij er klaar voor?

Iedereen is steeds meer online, en vaak niet meer op 1 vaste plek, maar wisselend tussen locaties. Steeds minder mensen maken daarbij gebruik van 3G en internetten en bellen al via 4G. De frequenties die KPN nu voor 3G gebruikt, kunnen worden ingezet voor het 4G-netwerk. 

Zoals in de nieuwbrief van januari gecommuniceerd, zet KPN uiterlijk begin mei 2022 definitief haar 3G-netwerk uit. Het 2G- en 4G-netwerk blijven gewoon bestaan.

Man met mobiel

Maak je al gebruik van het 4G-netwerk?

 • toestel
  Heb jij een geschikt toestel?

  Om te kunnen internetten en bellen op het 4G-netwerk heb je een 4G-geschikt toestel nodig. Er zijn ook toestellen waarmee je wel kunt internetten op het 4G-netwerk en kunt bellen via het 2G-netwerk. Controleer of je toestel geschikt is voor het 4G-netwerk.

  We doen ons best om alle 4G-geschikte toestellen op deze lijst weer te geven. Twijfel je of jouw toestel geschikt is voor internetten en/of bellen via ons 4G-netwerk? Vraag dit dan na bij de verkoper van je toestel.

  Toestelcheck
 • bellen
  Check de instellingen om via 4G te bellen

  Heb je een geschikt toestel? Check dan nog even deze stap om te kijken of bellen via 4G aanstaat met behulp van onze toestelhulp. Dit zorgt ervoor dat je belt over het 4G-netwerk. Als je toestel alleen kunt bellen over het 2G-netwerk is dat geen probleem!

  Klik op onderstaande link om te controleren of jouw toestel belt via 4G.

  Instellingen 4G-bellen
 • 4g internetten
  Check de instellingen om via 4G te internetten

  Heb je een geschikt toestel? Check dan nog even deze stap om te kijken of internetten via 4G aanstaat met behulp van onze toestelhulp. Dit zorgt ervoor dat je internet over het 4G-netwerk.

  Klik op onderstaande link om te controleren of jouw toestel internet via 4G.

  Instellingen 4G-internetten