Sim Only

Zo raak je je kind/vrienden nooit meer kwijt

17 Oktober 2018

Niets is voor ouders zo vervelend als het niet weten waar hun kinderen uithangt. Tegenwoordig zijn daar makkelijke apps voor, die bijhouden waar gebruikers zich bevinden. Daarmee kun je elkaar volgen. Natuurlijk werkt dat ook voor vriendengroepen  die een beetje om elkaar willen denken. We hebben een paar apps op een rijtje gezet.

Zoek mijn vrienden (iOS)
Als je een iPhone hebt met iOS 9 of hoger, heb je standaard ‘Zoek mijn vrienden’ op het toestel staan. Met je Apple ID log je erop in, zodat je vrienden kunt toevoegen en bovendien zelf zichtbaar wordt voor degenen die je hebt toegevoegd.

Handig van deze app, ontworpen door Apple zelf, is dat je ook meldingen kunt ontvangen op je Apple Watch. Elkaar toevoegen op de app is heel simpel: je opent de app en tikt op ‘Voeg toe’. Vervolgens kies je een vriend of voer je het e-mailadres van je vriend in. Vervolgens tik je op ‘Gereed’ en kun je het verzoek versturen.

Deze app is ontworpen voor vrienden, maar natuurlijk kun je het ook gebruiken voor je kinderen. Erg handig, want dit alles werkt via iCloud. Daardoor kunnen jullie elkaar in principe altijd volgen.

Zoek vrienden (Android)
We hebben ‘Zoek mijn vrienden’ voor iOS en ‘Zoek vrienden’ voor Android bewust uit elkaar gehaald. Het zijn namelijk twee wezenlijk verschillende apps. Deze app is vooral handig als je met een grote groep ergens bent, bijvoorbeeld met een vriendengroep of met je familie.

Dankzij deze app kan iedereen lekker zijn gang gaan en kun je op een later tijdstip op een verzamelplaats afspreken. Via de app valt precies te monitoren waar iedereen is. Zo weet je dus altijd of jullie ver bij elkaar uit de buurt zijn. De app is gratis beschikbaar voor Android.

WhatsApp
Wie heeft er tegenwoordig geen WhatsApp? Naast leuke berichten en fotootjes kun je het ook nuttig gebruiken. De app heeft namelijk een functie om elkaar live te kunnen volgen. Sinds versie 2.17.61 kun je voor langere tijd je locatie delen, zowel in individuele chats als in groepen.

Dit doe je door WhatsApp te openen en naar een chatgesprek te gaan. Klik op het blauwe plusje en kies voor ‘Locatie’. Druk daarna op ‘Deel live locatie’. De ander kan jou dan voor langere tijd live volgen. Je kunt ook één keer je huidige locatie versturen, door op ‘Verstuur uw huidige locatie’ te tikken.

Life360 (iOS en Android)
Life360 is speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Het ‘360’-gedeelte in de naam komt van de ‘circle’: de mensen om je heen. Je kunt er het hele gezin mee in de gaten houden. Is je kind later dan gepland? Dan hoef je je geen zorgen meer te maken, want je kunt precies zien of je kind al onderweg is naar huis. De app werkt namelijk aan de hand van de GPS-verbinding van de telefoon. Daardoor heb je vrijwel altijd signaal.

De app is dus ontwikkeld voor gezinnen, maar je kunt ook vrienden opzoeken op de kaart. Door notificaties aan te zetten, krijg je een bericht als een familielid een bestemming heeft bereikt, of als deze thuis is.

Handig is ook de chatfunctie en de mogelijkheid boodschappenlijstjes te delen. Je zoon of dochter heeft geen excuus meer om niet even snel een boodschap mee te nemen, want jij kunt precies zien waar hij of zij uithangt. Deze app is beschikbaar voor iOS en Android.

Glympse
Wil je zeker weten dat je kind of partner ergens veilig aankomt? Dan kun je met Glympse vier uur lang je locatie delen. De app schijnt in de praktijk nogal eens gebruikt te worden tijdens het uitgaan, om ongelukken te voorkomen. Na een avondje stappen kun je de persoon volgen tot deze veilig is thuisgekomen. Glympse is dus vooral handig voor de wat oudere kinderen.

Wat uniek is aan deze app, is dat niet iedereen per se de app op de smartphone hoeft te hebben. Je locatie delen via een sms’je kan bijvoorbeeld ook. Daarmee kan zelfs gekeken worden met welke snelheid iemand rijdt. De app is gratis te downloaden voor iOS en Android.