Sim Only

Tips voor mobiele data besparen op je smartphone

4 September 2023

Wil jij mobiele data besparen, zodat je langer plezier hebt van muziek luisteren, video’s kijken en scrollen door Instagram? In deze blog delen we een aantal tips hoe je het dataverbruik kunt verminderen op je telefoon. 

Tip 1: Gebruik wifi in plaats van data om het dataverbruik te verminderen

Ben je thuis, bij vrienden of op kantoor? Maak dan gebruik van wifi. Het kan je helpen om je dataverbruik te verminderen. Maar, vergeet niet om je telefoon zo in te stellen dat die automatisch verbinding maakt met bekende wifi-netwerken. Je moet de eerste keer natuurlijk wel het wachtwoord invoeren om überhaupt verbinding te kunnen maken. 

Tip 2: Schakel wifi-assistentie op je smartphone uit om minder data te verbruiken

Met wifi-assistentie schakelt je smartphone automatisch over op 3G, 4G of 5G als het draadloze netwerk traag is. Hierdoor heb je steeds een snelle internetverbinding tot je beschikking. Het zorgt wel voor extra dataverbruik, dus schakel het uit via je toestelinstellingen als je het niet echt nodig hebt! 

Tip 3: Zorg dat de ‘Cloud’ je databundel niet opslokt

iCloud Drive of Samsung Cloud. Je kunt hiermee een back-up maken van gegevens op je telefoon. Maar als je niet uitkijkt, synchroniseert het ook grote bestanden die een flinke hap nemen uit je databundel. Met de juiste instellingen worden alleen bestanden overgezet als je telefoon is verbonden met wifi. Er wordt dus geen gebruikgemaakt van mobiele data. 

Tip 4: Gebruik je data-spaarstand om je dataverbruik te beperken

Het streamen van video's is een van de grootste dataverbruikers op je smartphone. Dit kost je namelijk 2,5 MB per minuut. Met muziek luisteren verbruik je ook veel (2 MB per minuut). Doe dit daarom zoveel mogelijk in een omgeving waar je wifi hebt. Stel ook de kwaliteit van de video in op een lagere resolutie om het dataverbruik te beperken. 

Tip 5: Zet automatische updates van je smartphone uit

Automatische app-updates zijn handig, maar ze kunnen ook veel data verbruiken. Zet deze functie daarom uit en update je apps handmatig via wifi. 

Tip 6: Vink apps uit die je niet gebruikt om minder data te verbruiken

Check altijd even welke apps je niet vaak gebruikt om ze vervolgens via ‘Instellingen’ uit te vinken. Het scheelt je een hoop dataverbruik. Handig wanneer je op een evenement bent en de hele dag met je batterij wilt doen… Een whatsappje sturen is gelukkig maar 0,01 MB. WhatsApp heb je geheid nodig als je iemand kwijtraakt. Vaak stuur je diegene ook een foto van de locatie. Dat kost je 1 MB. 

Tip 7: Sim Only van Youfone? Zet het Dataplafond aan

Als je een Sim Only-abonnement bij Youfone hebt, kun je gebruikmaken van het Dataplafond. Hiermee blijf je eigen baas over je internetverbruik en wordt je internetverbinding automatisch geblokkeerd als je de volledige databundel hebt verbruikt.  

Een passende databundel voor een scherpe prijs

Of je nu veel of weinig data verbruikt, bij Youfone vind je een passende databundel voor een scherpe prijs! Goed om te weten: je kunt een Sim Only-abonnement achteraf aanpassen via MyYoufone.