Internet & TV

Reisprogramma's die je inspiratie geven voor je volgende vakantie

25 Mei 2022

Twijfel je wat je vakantiebestemming wordt? Onderstaande reisprogramma’s helpen je een handje. Of je nu uitgedost aan het strand wil tannen of hiken tot je erbij neervalt. Elke aflevering geeft je inspiratie! Dus pak je koffer alvast in, want jouw vakantie wordt onvergetelijk.

Bekijk alle tv-zenders van Youfone

Reisprogramma 1: 3 op Reis

3 op Reis is Nederlands bekendste reisprogramma en werd oorspronkelijk gepresenteerd door Floortje Dessing. Nu hebben Geraldine Kemper, Chris Zegers, Evi Hanssen, Nienke de la Rive Box en Maurice Lede het stokje overgenomen. En dat is het altijd een groot plezier om naar te kijken. Ze reizen naar verschillende bestemmingen waarbij gave roadtrips niet ontbreken. 3 op Reis is elke zondag om 19.45 uur te zien op NPO 3 en kun je ook online terugkijken.

Reisprogramma 2: Reizen Waes

8 seizoenen en 60 afleveringen vol landen en bestemmingen die door veel reizigers worden overgeslagen. Reizen Waes is een reisprogramma dat je niet kunt overslaan. Presentator Tom Waes neemt je mee naar onbekende plekken zoals Bhutan, Transnistrië en Noord-Korea. Maar ook Europese bestemmingen komen aan bod. En natuurlijk treedt Tom hier weer niet binnen de gebaande paden. Reizen Waes kun je terugkijken op NPO Start.

Reisprogramma 3: Floortje naar het einde van de wereld

We gaan van België terug naar Nederland en weer door naar het einde van de wereld. Want, Floortje Dessing gaat in Floortje naar het einde van de wereld op reis om bijzondere portretten te maken van mensen die op afgelegen plekken in de wereld wonen. In het programma zie je hoe ze meeloopt met de lokale bevolking om erachter te komen hoe het is om op zo’n bijzondere plek te wonen. De serie heeft 7 seizoenen en kun je terugkijken op NPO Start.

Reisprogramma 4: De gevaarlijkste wegen van de wereld

Voor de echte avonturiers is het reisprogramma De gevaarlijkste wegen van de wereld een aanrader. Hierin wagen twee BN’ers zich aan levensgevaarlijke wegen langs angstaanjagende afgronden en ravijnen, misselijkmakende bergpassen en uitdagende jungleroutes. Dit programma is gebaseerd op het Britse programma World's Most Dangerous Roads van de BBC. Er zijn al zes seizoenen terug te kijken op NPO Start.

Reisprogramma 5: Down The Road

In het Belgische reisprogramma Down The Road krijg je niet alleen een goede indruk van het land. Je hebt ook nog eens schik. Presentator Dieter Coppens gaat op avontuur met zes jongvolwassenen met het syndroom van Down. Ze nemen geen blad voor de mond. Down The Road kun je terugkijken op NPO Start. We wachten met smart op het nieuwe seizoen!

Heb jij nog geen Youfone Thuis abonnement waarmee je heerlijk tv-programma’s kunt bingewatchen? Bekijk welke tv-pakketten wij aanbieden. Standaard met extra veel tv zenders!