Internet & TV

Deze 13 horrorfilms op HBO Max moet je zien

10 Oktober 2022

Wuahahaha! Het is bijna Halloween, dus pak je popcorn erbij, bestel pizza via Thuisbezorgd zodat je Youcoins spaart en gillen maar. Want, jij gaat je avond wagen aan horrorfilms op HBO Max. Zet je schrap voor kippenvel all over the place en een slapeloos nacht! Wij zetten 13 griezelige horrorfilms voor je op een rij.

Zo kijk je HBO Max bij Youfone

13. Malignant (2021)

Madison wordt gekweld door schokkende visioenen en gruwelijke moorden, waarna ook nog eens blijkt dat deze angstaanjagende beelden daadwerkelijk plaatsvinden. Absoluut geen reden voor paniek hoor maar, durf jij deze horrorfilm aan?

IMDb-score: 6,3/10

12. The Conjuring: The Devil Made

Je zult iemand maar op gruwelijke wijze om het leven brengen… Dat doet een man bij zijn huisbaas in 'The Conjuring: The Devil Made Me Do It'. Tijdens de rechtszaak beroept de dader zich op het 'feit' dat hij op het moment van de moord bezeten was door een kwade geest. Liegt hij? Of is die kwade geest er echt?

IMDb-score: 6,3/10

11. Gremlins 2: The New Batch

Billy en Kate leiden een gelukkig leven in New York, totdat Billy het kleine wezentje Mogwai Gizmo in handen krijgt. Hij moet ervoor zorgen dat niemand Mogwai ziet. Maar het kleine wezentje wordt nat, waardoor er plotseling smerige Gremlins ontstaan. Nu breekt de hel los. Kunnen Billy en Kate dit drama stoppen?

IMDb-score: 6,4/10

10. Annabelle: Creation (2017)

'Annabelle: Creation' gaat om een poppenmaker en zijn vrouw die hun overleden dochtertje enkele jaren geleden op tragische wijze zijn verloren. Wanneer het plaatselijke weeshuis zijn deuren sluit besluit het stel een non en een aantal meisjes in hun huis te verwelkomen. Helaas worden zij het doelwit van de pop Annabelle, de bezeten creatie van de poppenmaker.

IMDb-score: 6,5/10

9. Constantine (2005)

Wat nou als je het vermogen hebt om engelen en demonen te herkennen die in menselijke gedaante op aarde leven? Dat heeft John Constantine in ‘Constantine’. Zijn hulp wordt ingeroepen door een politie-onderzoekster voor het oplossen van de mysterieuze dood van haar tweelingzuster. Het duo is gevangen in een noodlottige reeks van bovenaardse gebeurtenissen. Is er uit deze hel op aarde nog een ontsnapping mogelijk?

IMDb-score: 7,0/10

8. Midsommar (2019)

Tijdens een vakantie in Zweden bezoekt een groep vrienden een geïsoleerd dorpje. Daar vindt het Midsommar-festival plaats waar de langste dag van het jaar wordt gevierd. Maar de pret gaat snel over in een steeds gewelddadiger tafereel. Zullen de tieners het einde van de zonnige nacht halen?

IMDb-score: 7,1/10

7. Gremlins (1984)

Wat begint met een schattig klein diertje, eindigt in een drama. Billy krijgt het wezentje Mogwai van zijn vader als kerstcadeau, maar moet zich wel strikt aan drie belangrijke regels houden. Mogwai mag niet nat worden, mag niet blootgesteld worden aan fel licht en mag nooit eten na middernacht. Dat gaat natuurlijk helemaal mis.

IMDb-score: 7,3/10

6. The Conjuring 2 (2016)

De paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren (Patrick Wilson en Vera Farmiga) reizen af naar Noord Londen. Hier helpen ze een alleenstaande moeder met vier kinderen in een huis vol kwaadaardige geesten. Als dat maar goed gaat…

IMDb-score: 7,3/10

5. It (2017)

Je houdt ervan of je houdt er niet van: clowns. In het Amerikaanse stadje Derry is dat het laatste. Als mensen op mysterieuze wijze verdwijnen, krijgt een groepje jonge kinderen te maken met hun grootste angst. Ze komen oog in oog te staan met de clown Pennywise, die al eeuwenlang dood en verderf zaait.

IMDb-score: 7,3/10

4. Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994)

Benieuwd wat het inhoudt een vampier te zijn? Dat is plantagehouder Louis de Pointe du Lac ook, nadat zijn vrouw overlijdt en hij zijn levenslust kwijt raakt. Want, vampier Lestat is geïnteresseerd in Louis en doet hem een aanbod waar hij graag op ingaat. Zou dit goed gaan?

IMDb-scoree: 7,5/10

3.The Conjuring (2013)

De wereldberoemde paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren wagen hun leven aan de meest angstaanjagende zaak uit hun carrière. Als een gezin geterroriseerd wordt door een duistere kracht, krijgen ze te maken met een machtige demoon.

IMDb-score: 7,5/10

2.The exorcist (1973)

Wat mankeert het meisje Regan? Ze wordt ziek en gedraagt zich steeds vreemder wat voor alle dokters een raadsel blijft. De jonge pastoor Damien Karras vermoedt dat Regan bezeten is door de duivel. Hij schakelt de hulp in van een duiveluitdrijver. Het duo gaat een bovenmenselijk gevecht aan met het kwaad dat zich in Regan heeft genesteld.

IMDb-score: 8,1/10

1.The Shining (1980)

Schrijver Torrance gaat als bewaker werken in een hotel dat ‘s winters is gesloten. De geruchten gaan dat hier kwade krachten huizen. De vorige huismeester heeft zijn gezin op gruwelijke wijze uitgemoord. Torrance woont met zijn familie in het hotel. Hoe loopt dit af?

IMDb-score: 8,4/10

HBO Max kijken bij Youfone

Heerlijk hè, dat je HBO Max kunt kijken bij Youfone! Hiervoor hoef je maar drie dingen te doen:

  • Een Youfone Thuis abonnement bestellen. Heb je dat al? Toppie!
  • Abonnee worden bij HBO Max via de site van HBO Max. Ook dat al gedaan? Yeah!
  • De HBO Max app downloaden in de play store op je Youfone tv-ontvanger.

Is dit gebeurd? Dan ben je klaar om zoveel horrorfilms via HBO Max te bingewatchen als je wilt. Veel kijkplezier als je durft, wuahahaha!