Internet & TV

Deze 13 horrorfilms op HBO Max moet je zien

27 Oktober 2023

Wuahahaha! Pak je popcorn erbij, bestel pizza via Thuisbezorgd zodat je Youcoins spaart en gillen maar tijdens Halloween. Want, jij gaat je avond wagen aan horrorfilms op HBO Max. Zet je schrap voor kippenvel all over the place en een slapeloze nacht! Wij zetten 13 griezelige horrorfilms voor je op een rij. 

Zo kijk je HBO Max bij Youfone

13. Wrong Turn (2003) 

In de bloedstollende horrorfilm Wrong Turn dwalen zes vrienden tijdens een hiking trail van de route af en worden geconfronteerd met The Foundation: een vijandige gemeenschap die in het bosgebied leeft. 

IMDb-score: 6,1/10

12. The Conjuring: The Devil Made Made Me Do It (2021) 

Je zult iemand maar op gruwelijke wijze om het leven brengen… Dat doet een man bij zijn huisbaas in The Conjuring: The Devil Made Me Do It. Tijdens de rechtszaak beroept de dader zich op het 'feit' dat hij op het moment van de moord bezeten was door een kwade geest. Liegt hij? Of is die kwade geest er echt? 

IMDb-score: 6,3/10

11. Annabelle: Creation (2017) 

Annabelle: Creation gaat om een poppenmaker en zijn vrouw die hun overleden dochtertje enkele jaren geleden op tragische wijze zijn verloren. Wanneer het plaatselijke weeshuis zijn deuren sluit besluit het stel een non en een aantal meisjes in hun huis te verwelkomen. Helaas worden zij het doelwit van de pop Annabelle, de bezeten creatie van de poppenmaker.

IMDb-score: 6,5/10

10. It Chapter Two (2019) 

27 jaar nadat de Losers Club Pennywise versloeg is It terug om het stadje Derry opnieuw te terroriseren. Er verdwijnen weer kinderen. Dus Mike, de enige van de groep die in Derry is blijven wonen, belt de anderen om ze terug te halen. 

IMDb-score: 6,5/10

9. Evil Dead Rise (2023) 

Evil Dead Rise gaat over een ziek verhaal van twee vervreemde zussen die hun herening verstoord zien worden door demonen die lichamen overnemen. 

IMDb-score: 6,6/10

8. I See You (2020) 

De verdwijning van een jongetje vertoont een gelijkenis met een cold case. Maar ook het bizarre gedrag van zijn overspelige vrouw baart rechercheur Harper zorgen. En een kwaadaardige entiteit heeft het gemunt op hun zoon. 

IMDb-score: 6,8/10

7. Constantine (2005)

Wat nou als je het vermogen hebt om engelen en demonen te herkennen die in menselijke gedaante op aarde leven? Dat heeft John Constantine in Constantine. Zijn hulp wordt ingeroepen door een politie-onderzoekster voor het oplossen van de mysterieuze dood van haar tweelingzuster. Het duo is gevangen in een noodlottige reeks van bovenaardse gebeurtenissen. Is er uit deze hel op aarde nog een ontsnapping mogelijk? 

IMDb-score: 7,0/10

6. The Conjuring 2 (2016)

De paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren (Patrick Wilson en Vera Farmiga) reizen af naar Noord-Londen. Hier helpen ze een alleenstaande moeder met vier kinderen in een huis vol kwaadaardige geesten. Als dat maar goed gaat… 

IMDb-score: 7,3/10

5. It (2017)

Je houdt ervan of je houdt er niet van: clowns. In het Amerikaanse stadje Derry is dat het laatste. Als mensen op mysterieuze wijze verdwijnen, krijgt een groepje jonge kinderen te maken met hun grootste angst. Ze komen oog in oog te staan met de clown Pennywise, die al eeuwenlang dood en verderf zaait. 

IMDb-score: 7,3/10

4. Doctor Sleep (2019) 

Stephen King's Doctor Sleep is het vervolg op het verhaal van Danny Torrance, 40 jaar na de gruwelijke gebeurtenissen uit Stephen Kings The Shining. 

IMDb-scoree: 7,3/10

3.The Conjuring (2013)

De wereldberoemde paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren wagen hun leven aan de meest angstaanjagende zaak uit hun carrière. Als een gezin geterroriseerd wordt door een duistere kracht, krijgen ze te maken met een machtige demoon.

IMDb-score: 7,5/10

2. Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994) 

Benieuwd wat het inhoudt een vampier te zijn? Dat is plantagehouder Louis de Pointe du Lac ook, nadat zijn vrouw overlijdt en hij zijn levenslust kwijtraakt. Want, vampier Lestat is geïnteresseerd in Louis en doet hem een aanbod waar hij graag op ingaat. Zou dit goed gaan? 

IMDb-score: 7,5/10

1.The Exorcist (1973)

Wat mankeert het meisje Regan? Ze wordt ziek en gedraagt zich steeds vreemder wat voor alle dokters een raadsel blijft. De jonge pastoor Damien Karras vermoedt dat Regan bezeten is door de duivel. Hij schakelt de hulp in van een duiveluitdrijver. Het duo gaat een bovenmenselijk gevecht aan met het kwaad dat zich in Regan heeft genesteld. 

IMDb-score: 8,1/10

HBO Max kijken bij Youfone

Heerlijk hè, dat je HBO Max kunt kijken bij Youfone! Je hoeft alleen dit te doen: 

Allemaal gedaan? Dan ben je klaar om op HBO Max zoveel horrorfilms te bingewatchen als je wil. Veel kijkplezier. Als je durft natuurlijk, wuahahaha!