Sim Only

Op zoek naar een simpele telefoon?

5 Juni 2019

Heb je het even helemaal gehad met de drukte van de smartphone? De hele dag op social media zitten en bereikbaar zijn per e-mail kan behoorlijk stressvol zijn. Soms verlang je gewoon even terug naar een simpele telefoon waar je alleen mee kunt bellen en sms’en. Daarbij wil je misschien niet helemaal terug naar de Nokia 3310, maar ben je op zoek naar een eigentijdse telefoon, zonder al te veel poespas. Youfone introduceert je in de wondere wereld van de dumbphone. 

Wat is een dumbphone?

Een dumbphone is een simpele telefoon. We noemen een ‘dumbphone’ zo, omdat dit het tegenovergestelde is van een smartphone. Terwijl een smartphone zo’n beetje een zakcomputer is, moet je het bij de dumbphone met de basisfuncties doen. Daardoor raak je niet afgeleid en doe je voornamelijk wat je met een telefoon zou moeten doen: bellen en sms’en. Er zijn echter ook dumbphones waarop je socialmedia-apps kan gebruiken, meestal WhatsApp, Facebook en YouTube. Andere socialmedia-apps zijn over het algemeen niet te gebruiken.

Dumbphone voor alleen bellen en sms’en

  • Nokia 105 NEO: Alleen bellen en sms’en, ouderwets Snake spelen, lage aanschafprijs, lange batterijduur.
  • Punkt MP02: Alleen bellen en sms’en, Bluetooth, geen socialmedia-apps of camera, uniek design. 

Ben je op zoek naar een heel basic toestel? Of wil je je kind een eerste telefoon cadeau geven? De Nokia 105 NEO is heel geschikt als introductietelefoon. Je kunt er alleen mee bellen en sms’en, waardoor je je kind nog even voor de gevaren van het internet kunt beschermen. Vooral voor jongere kinderen is dit handig. Er zit ook een spelletje op: het klassieke Snake. Deze telefoon heeft een lage aanschafprijs: zo rond de 15 euro. Met het toestel kun je qua batterijduur wel even vooruit. Als je de telefoon vaak in stand-by zet, kun je er bijna een maand mee doen!

Als je een echte dumbphone met een leuk design wil, dan is de Punkt MP02 wellicht een goed keuze. Je kunt er alleen mee bellen en sms’en. Ook kan je het toestel verbinden met Bluetooth. Je hoeft niet bang te zijn voor afleiding, want je kunt er geen socialmedia-apps op gebruiken. Daarnaast kan je met de Punkt MP02 geen foto’s of video’s maken. Dit toestel beschikt dus alleen over basisfuncties én een bijzonder design.  

Dumbphone met WhatsApp

  • Nokia 6300: WhatsAppen, Facebooken, YouTube-video's kijken, geen TikTok en Instagram, gebruik Sim Only-internetbundel om te WhatsAppen. 

Je kunt met sommige dumbphones WhatsAppen. Een daarvan is de Nokia 6300. Dit toestel ziet er heel retro uit, maar het heeft enkele moderne functionaliteiten. Zo kun je gewoon appen, Facebooken en zelfs YouTuben. Apps als TikTok of Instagram ga je er echter niet op vinden. Let op dat typen wat langer gaat duren, aangezien deze dumbphone niet beschikt over een QWERTY-toetsenbord. Om verbinding te krijgen met WhatsApp kun je gewoon je Sim Only-internetbundel gebruiken.

Heb jij nog geen Sim Only van Youfone? Check dan onze zeer goedkope Sim Only-deals!

Dumbphone met Google Maps  

  • Nokia 8110: Google Maps, 4G, bellen en sms’en, WhatsApp, 2MP camera. 

Ben jij iemand die altijd de weg kwijt raakt en niet zonder navigatie kan? Dan is de Nokia 8110 de ideale dumbphone voor jou. Dit toestel is voorzien van het besturingssysteem KaiOS en ondersteunt 4G. Internetten is dus geen probleem. Ook kan je er Google Maps op gebruiken. Op die manier hoef je niet bang te zijn om te verdwalen.  

De Nokia 8110 doet in alles denken aan vroeger. Vanwege z’n gekromde vorm, wordt de Nokia 8110 ook wel de ‘Banana Phone’ genoemd. Dit toestel heeft geen touchscreen en geen QWERTY-toetsenbord. In plaats daarvan werk je met ouderwetse pijltjestoetsen en een numeriek toetsenbord. Om te typen moet je dus bijvoorbeeld drie keer de 2 indrukken, zodat je de letter ‘c’ krijgt. Je kunt er daarnaast mee bellen, sms’en en WhatsAppen. Er zit een camera in, van 2 megapixels, die ‘goed genoeg’ is. De foto’s zien er goed uit op het scherm, maar daar is het ook mee gezegd.   

Dumbphone met Spotify

  • CAT S22 Flip of AGM M7: muziek streamen met Spotify Lite, geen constante meldingen. 

Wil je als muziekliefhebber de eenvoud van een dumbphone combineren met de mogelijkheid om je favoriete nummers te luisteren op Spotify? Dan bieden de CAT S22 Flip of de AGM M7 dé oplossing. Met deze dumbphones geniet je van je favoriete muziek op Spotify, waar je ook bent. En dat zonder de constante meldingen en afleidingen die bij smartphones horen. Het is wel aan te raden om Spotify Lite te gebruiken op deze dumbphones. Dat is een lichtere en vereenvoudigde versie van de streamingapp.

Dumbphone met goede camera

Vind je een goede camera belangrijk? We gaan er niet omheen draaien: sommige dumbphones hebben wel een camera, maar die zijn niet zo goed. Het wordt vrijwel onmogelijk om een dumbphone met een goede camera te vinden. Superscherpe foto’s en video’s maken zoals je gewend bent met moderne smartphones zit er simpelweg niet in. Voor een toestel met een goede camera kun je dus echt beter voor een smartphone gaan.