Sim Only

Lenteschoonmaak voor je telefoon

22 Maart 2022

Het voorjaar is ook Youfone niet ontgaan, want hoe zit het eigenlijk met jouw telefoon? Maak jij ‘m van tijd tot tijd schoon of kan dat arme apparaat van zowel binnen als buiten een lenteschoonmaak gebruiken? Lees in het laatste geval gerust even door. Onze tips & tricks zorgen ervoor dat jij dit festivalseizoen met een schone cameralens ongestoord scherpe foto’s kunt maken. Maar ook dat je extra snel en smooth kunt appen, swipen en navigeren tussen verschillende apps door de schoonmaak van binnenuit 😉.

Je telefoon aan de buitenkant schoonmaken

Zweet of speeksel: een smartphone zit vol bacteriën. Geloof het of niet, op elke vierkante centimeter zitten er zo’n 2000 tot 4000 afkomstig van je huid, mond of luchtwegen. Een gezond mens wordt hier niet ziek van, maar voor mensen met een verzwakt immuunsysteem kunnen deze bacteriën nare gevolgen hebben. Daarvoor is de smartphone-reiniger in het leven geroepen die een telefoon binnen acht minuten weer helemaal reinigt. Een geweldig apparaat, maar wij kiezen voor de traditionele lenteschoonmaak, want die is eenvoudig en kosteloos:

Stap 1. Houd je handen schoon!

Een schone smartphone begint bij schone handen. Dus was ze regelmatig, want dat is het halve werk.

Stap 2. Verwijder stofjes, etensresten en zandkorrels

In het gat van je telefoonlader en koptelefoonaansluiting weten deze bacteriën de weg goed te vinden. Deze verwijder je eerst om te voorkomen dat ze geen krassen maken op je mobiel. Dit doe je door er een paar keer hard in te blazen. Blijft er toch vuil in zitten, dan kun je een paperclip gebruiken. Buig deze recht, rol om het uiteinde een aantal laagjes plakband met de plakkende kant naar buiten en je hebt een mini-stoffer! Let wel op dat je tijdens het schoonmaken niks beschadigt.

Stap 3. Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

Klaar met verwijderen van viezigheid? Dan raden wij je aan een vochtig microvezeldoekje te gebruiken, omdat dit materiaal wederom geen krassen achterlaat.Om het nat te maken heb je water of een speciale spray nodig die je normaal gesproken aanschaft voor een Smart-TV. Vervolgens maak jij je telefoon met ronde bewegingen schoon en je hebt weer een brand new smartphone.

Maak je telefoon sneller door hem van binnen op te schonen

Je mobiel houdt keurig bij wat er in je opslagruimte zit en hoeveel plaats dit inneemt. Je kunt eenvoudig terugvinden welke apps té veel ruimte in beslag nemen om ze vervolgens op te schonen:

iOS
Ga naar “instellingen” > “Algemeen” > “iPhone/iPad-opslag”

Android
Ga naar “instellingen” > “apparaatonderhoud” > “opslag” en druk op de knop “opschonen”.

Wil je er zeker van zijn dat jouw telefoon helemaal opgeschoond wordt? Gebruik dan de schoonmaak-app SD MAID, CCleaner of AVG cleaner.

  • SD Maid is een app die als een soort schoonmaakster door je smartphone heen loopt. De app checkt je telefoon op ongewenste en grote bestanden.
  • CCleaner: De app toont eenvoudig hoeveel opslag- en werkgeheugen er in gebruik is, en met één druk op de knop loopt de app na wat er weg kan.
  • AVG cleaner: Wat AVG Cleaner onderscheidt van sommige andere schoonmaak-apps is dat hij niet alleen naar het opslaggeheugen kijkt, maar ook naar het werkgeheugen.

Dit waren onze lenteschoonmaaktips. Kun jij aan de slag of heb je nog een schoonmaakspray nodig die vetvlekken van je telefoon verwijderen? Koop die dan bij Coolblue via MyYoufone, spaar Youcoins en krijg korting op je abonnement of extra MB's.

*De huis, tuin en keuken tips in dit artikel zijn op eigen risico