KPN verstevigt merkenportfolio met Youfone

22 Juni 2023

22 juni 2023 - Vandaag kondigt KPN aan dat zij de Nederlandse activiteiten van Youfone heeft overgenomen. Youfone, een snelgroeiende telecomaanbieder, is al actief op de netwerken van KPN en heeft een indrukwekkende groei laten zien. Met meer dan 540.000 klanten die gebruikmaken van de beste mobiele en vaste netwerken van Nederland, zullen zij na de voorgenomen overname hun diensten blijven ontvangen.

Bekijk Youfone Sim Only en Youfone Thuis.

Een uitdagende speler in de telecommarkt

Youfone heeft zich weten te onderscheiden als een uitdagende speler in de telecommarkt met een uniek merk. Dit is precies de reden waarom KPN Youfone graag wil toevoegen aan haar portfolio, naast andere bekende merken zoals XS4ALL, Solcon en Simyo. Door deze overname versterkt KPN haar positie aanzienlijk in zowel de mobiele als breedbandmarkt, met name in de snelgroeiende no-frills segmenten.

Youfone blijft zelfstandig opereren 

Zowel KPN als Youfone verwachten de komende jaren verdere groei te realiseren door voort te bouwen op het succesvolle en efficiënte bedrijfsmodel van Youfone. De organisatie van Youfone blijft zelfstandig opereren binnen KPN om ervoor te zorgen dat zowel bestaande als toekomstige klanten op de vertrouwde manier bediend worden.

Deze overname, met een waarde van ongeveer 200 miljoen euro, is nog onderworpen aan de gebruikelijke afrondingsvoorwaarden, waaronder goedkeuring van de mededingingsautoriteit.

De beste diensten en netwerken

Met deze strategische zet versterkt KPN haar positie in de Nederlandse telecommarkt en benadrukt zij haar toewijding om klanten de beste diensten en netwerken te bieden. Youfone-klanten kunnen blijven rekenen op de hoogwaardige service en innovatie waar zij aan gewend zijn, terwijl ze profiteren van de voordelen van het uitgebreide netwerk van KPN.

Nauwe samenwerking voor soepele overgang

KPN zal nauw blijven samenwerken met Youfone om de overgang soepel te laten verlopen en om gezamenlijk de kansen te benutten die deze overname met zich meebrengt. Dit is een opwindende stap voor beide bedrijven en een belangrijk moment in de evolutie van de Nederlandse telecommarkt.