Sim Only

De 10 leukste wearables: van smartphones tot fitbits

12 Juni 2018

Met gadgets laat je jouw stijl en smaak zien. Kijk alleen maar naar de keuze voor een gewone horloge of voor een slimme horloge, zoals een Apple Watch. Fabrikanten van gadgets houden het allang niet meer alleen bij horloges. Youfone zocht de tien leukste wearables op; van smartphones tot fitbits.

Een slimme bril
De kans is groot dat je je de Google Glass nog herinnert. Dat is een speciale bril met een camera erin, die data op het beeld projecteert. Daardoor kunnen gebruikers zowel foto’s maken, als zien, als hun e-mail lezen. Google is niet meer alleen op de markt, ook andere fabrikanten komen nu met zo’n bril.

Het past helemaal bij de strategie van ‘augmented reality’: een mix tussen het echte leven en het digitale leven. Tim Cook van Apple heeft al aangegeven daar meer in te zien dan in virtual reality (jezelf bevinden in een digitale wereld), dus we snappen de mogelijkheden van zo’n digitale bril helemaal.

Interactieve t-shirts
T-shirts voor nerds zijn al zo oud als… t-shirts voor nerds. Wie dacht dat deze shirts heel suf zijn, hebben het helemaal mis. We zagen onlangs een t-shirt met daarop een equalizer. Dat zijn dansende metertjes die het volume van het geluid aangeven. In dit geval dus van het geluid om de drager van de shirt heen.

Nog zo’n tof idee: een t-shirt dat metertjes laat zien én geluid maakt als je het shirt aanraakt. Het enige nadeel is dat iedereen aan je zit en je het shirt niet zomaar kunt wassen.

Vest met oordopjes
Oordopjes zorgen ervoor dat de wereld om ons heen even verdwijnt en we kunnen genieten van muziek. Jammer genoeg raken de draadjes van de oordopjes altijd in de knoop en duurt het lang ze te ontrafelen. Gelukkig is daar de vest met oordoppen in plaats van touwtjes. Een kledingfabrikant met de naam Rusty heeft het bedacht.

Je doet de oordopjes net in als altijd, maar dan vanaf je borst, waar anders de touwtjes zitten om een capuchon strakker te doen. Grappig detail: het vest kan gewoon in de wasmachine.

USB-ketting
Aan USB-sticks is echt niets origineels meer, maar als de parelgigant Swarovski iets verzint, is het wel bijzonder. De fabrikant heeft een ketting bedacht in de vorm met daarin een USB-stick. Elegant, verfijnd en aan de prijzige kant: wie zo’n ketting wil dragen betaalt 75 dollar voor 4 gigabyte. Natuurlijk is het wel heel romantisch om je geliefde zo’n stick cadeau te geven met foto’s en video’s van jullie samen.

USB-knopen
In navolging van de USB-ketting: USB-knopen voor op het overhemd. Bij een gewoon overhemd zitten er knoopjes op de mouw, maar het Amerikaanse bedrijf Cufflinks heeft bedacht dat daar ook twee stickjes kunnen zitten. Iedere stick is 2 gigabyte groot en is gekleurd in het goud of in het metaal.

Je kunt de knopen een echt persoonlijke touch geven door er een monogram van maximaal acht letters op te drukken. Het is wel wat aan de prijs: voor 100 dollar krijgt je twee sticks.

Sportbanden/fitbits
Sportbanden en fitbits zijn altijd al populaire wearables geweest. Met dit fraaie stukje draagbare technologie houden sportfanaten hun activiteit bij en kunnen ze doelen stellen. Vervolgens valt dan via de armband op te vragen hoe het met de vooruitgang staat. Het helpt sporters om gemotiveerd bezig te blijven en natuurlijk is het mogelijk de geboekte resultaten te delen via sociale media.

Renaccessoires
Als hardlopen iets voor jou is, komen we nu uit bij renaccessoires. Eén van de populairste trackers is de Nike+, die valt aan te sluiten op de populaire applicatie Runkeeper. Daarmee houden hardlopers bij hoe ver en hoe snel ze gelopen hebben.

In een bijbehorende app als Runkeeper, Strava, Runtastic of Edumundo valt ook van tevoren een doel uit te stippelen, waardoor het rennen een meer speels element krijgt. Ook hier kun je de resultaten weer delen via sociale media.

Slimme horloges
Slimme horloges als de I’m Watch, de Apple Watch, de Pebble Watch en de Samsung Galaxy Gear zijn flink in opkomst. Het zijn net kleine smartphones, maar dan zonder de functie te kunnen bellen. De horloges hebben een heel eigen systeem waarop apps geïnstalleerd kunnen worden.

Uiteraard bedien je het toestel met je handen en hebben de smartwatches een ingebouwde microfoon. Even snel zien of het mooi weer blijft? Vraag het de persoonlijke assistent om je arm!

Slimme portemonnee
Bang voor zakkenrollers? Met de slimme portemonnee ben je extra goed beveiligd. Zodra de portemonnee te ver van de verbonden smartphone verwijderd is, gaat er een geluid af. Daarmee worden potentiële zakkenrollers snel verraden.

Zo’n slimme portemonnee werkt met Bluetooth en heeft een dikke metalen case. Zo hoef je nooit meer bang te zijn voor het verliezen of voor diefstal van jouw persoonlijke spullen.

Bluetooth handschoenen
Ons favoriete kledingstuk voor komende winter: Bluetooth handschoenen. Daarmee houden smartphonegebruikers hun handen niet alleen warm, maar kunnen ze ook de smartphone vlekkeloos bedienen. Sommige handschoenen zijn zo uitgebreid dat je per vinger een functie kunt toewijzen.

Zo is het mogelijk met één vinger telefoontjes aan te nemen en met de anderen het geluid harder of zachter te zetten. Wie niet zulke uitgebreide handschoenen nodig heeft, kan altijd nog kijken naar de gewone smartphone handschoenen. Daarmee is alleen het scherm van de telefoon te bedienen.