Sim Only

De fijnste sportapps voor de beste start

5 Januari 2023

Het nieuwe jaar is net begonnen en heeft vast weer veel moois in petto. En natuurlijk dingen waar je geen controle over hebt. Met deze sportieve apps begin je 2023 zeker goed en bepaal je helemaal zelf hoe en wanneer je sport. Of dat nou alleen is, met je beste maat of in een groep. 

Strava

Deze app wordt door veel sporters overal ter wereld gebruikt. En dat is niet voor niets, want de app biedt veel functionaliteiten.

Als je Strava start voordat je met je wielrenronde begint of je wekelijkse run, dan houdt de app alle mogelijke sportprestaties bij die je nadien kunt analyseren. Denk aan afstand, gemiddelde snelheid, verbrande calorieën en - als je een hartslagmeter draagt - hartslaggegevens. 

Gps-device

De app is bovendien gekoppeld aan veel apparaten zoals gps-horloges, trackers en fietscomputers zoals Fitbit, Garmin, Polar, Zwift en Peloton. Dit is slechts een kleine greep en de lijst is lang, dus grote kans dat ie van jou ertussen staat. 

Verbinding 

Ook kun je op een leuke manier met andere sporters waar ook ter wereld in verbinding staan. Deel bijvoorbeeld die ene prachtige route, reageer op andermans prestatie of wissel tips uit. Je kunt zelfs een wedstrijd aangaan met iemand in een ander land. Zo wordt sporten, ook als je alleen loopt of op de fiets zit, een sociale activiteit.

Fietsen met Team DSM 

Zin in een uitdaging? Ook de wielrenners van Team DSM zitten op Strava, dus als je wilt kun je meedoen met de fiets challenges van het team om jezelf te verbeteren. De app wordt vooral gebruikt bij het wielrennen en hardlopen, maar kan zeker ook voor andere sporten zoals zwemmen en wandelen.  
Voor iOS en Android.


Gaia GPS

Hou je van avontuur en outdoor zijn? En van activiteiten als hiken, skiën of klimmen? Dan wordt Gaia GPS misschien wel je beste hulpje. De navigatie-app geeft toegang tot een grote hoeveelheid kaarten van over de hele wereld waarmee je je outdooravontuur kunt plannen. 

Downloads voor offline gebruik

Van topografische en historische kaarten tot aan satellietkaarten, wegenkaarten, luchtfoto’s en zelfs 3D-kaarten. En kaarten waarvan je niet wist dat ze bestaan. Ook handig: je kunt kaarten downloaden voor offline gebruik. Enige dat je dan wel moet doen, is je reis voorbereiden. 

Synchroniseren

Je kunt de app gebruiken op je telefoon, tablet en via de website op je desktop. Handig is om kaarten en gemaakte of nog te lopen tracks en waypoints te synchroniseren op de apparaten van je voorkeur.  
Voor iOS en Android.

 

Nike training Club

Met deze app op je telefoon heb je toegang tot veel verschillende en uitdagende workouts. Of je nou thuis bent of elders, je kunt wanneer je maar wilt lekker aan de slag. En er komen iedere week nieuwe trainingen bij op speciaal geselecteerde muziek. Of bekijk de nieuwste trainingsvideo’s. 

Verschillende niveaus

Voor de beginnende sporter tot vergevorderde sport pro en alles ertussenin, zijn er verschillende soorten trainingen en workouts. Van krachttraining, fitness-oefeningen, mobiliteitsoefeningen en yoga tot trainen met gewichten en weerstandstrainingen. En van lange tot korte 15-minuten durende workouts, handig als je weinig tijd hebt. Ook kun je filteren op onder andere intensiteit en spiergroepen.

Voortgangstracker

Er is een tracker die je vorderingen bijhoudt en voor wie wil, zijn er adviezen en tips op het gebied van slaap, voeding en gezondheid voor je nieuwe lifestyle. 
Voor iOS en Android.